We laten de Stella reclame beter maar even voor wat hij is!

Stella uit Nunspeet maakt reclame en beroept zich daarmee op het feit de allerbeste e bikes te maken. De e fiets zelf is misschien dik in orde maar als de krachtbron onder je zitvlak durft te exploderen ben je wel heel snel daar waar je niet heen wilde.
Ware het niet dat zojuist in Nunspeet een enorme brand het hoofdkwartier van Stella in de as legde.

Er lagen maar liefst 6000 batterijen opgeslagen en … die gingen de fik in en in rook op! Met alle giftige gevolgen van dien!

Er werd heel vreemd gekeken over hoe dit nu kon gebeuren, en dat is iets wat ik dan weer niet lijk te snappen.
Batterijen kunnen spontaan exploderen of in de fik vliegen.

Het maakt niet uit of het batterijen zijn voor e bikes, telefoons, zonnepanelen, auto´s, boten of laptops of headphones, afbranden kunnen ze allemaal!
Hoe dom ben je dan om er 6000 op een kluitje te leggen? En, hoe zit dat dan in de zonnepanelen en autobranche? Hoe worden deze opgeslagen en in welke hoeveelheden?
De auto battery packs van je mooie Tesla zijn significant groter dan van een e bike of een smartphone.

Beschadiging door vallen of kortsluiting zijn de bekendste oorzaken van het exploderen of in brand vliegen van een batterij. We worden zo langzamerhand allemaal op een elektrische fiets en in een elektrische auto gedwongen en we moeten allemaal maar zonnepanelen aanschaffen maar hoe veilig is dit allemaal nog?

Voorzichtigheid lijkt dus geboden, want voor je het weet is in een flits je Tesla in een maanlander veranderd! 😆

Toch iets om eens even bij stil te staan?

Natuurlijk, alles is relatief en hoe groot is de kans dat er daadwerkelijk iets misgaat? Je zult maar net in de prijzen vallen.