Tweety gooit nu ook Tillerson eruit!

Dat VS Mister Piggy een onbehouwen aap was wisten we al. Als we zijn America First strategie in ogenschouw nemen weten we ook wat de plannen zijn.

In beginsel heeft Humpty Trumpty natuurlijk rap een kabinet moeten vormen en daarom in allerijl mensen om zich heen moeten verzamelen, temeer omdat hij zelf niet eens had verwacht verkozen te worden. Nu onze Donald dan toch met de gebakken peren zit, kan hij gewoon niet anders meer dan alle potentiële gevaren die zijn grote bek in de weg staan elimineren als ze ook maar enigszins de schijn tegen hebben. De globalisten eruit en de nationalisten erin, moet Mister Piggy gedacht hebben.

Velen hebben we zien gaan en komen en nog meer zullen gaan. Althans als je Tweety op zijn woorden moet geloven.
Dat de Amerikaanse politiek gestoeld gaat op lompheid moge duidelijk zijn, gegeven het feit dat mensen op een onfatsoenlijke en botte wijze worden afgedankt met niet meer dan een Tweet. Zo ook Rex Tillerson, minister van buitenlandse zaken en globalist en waarschijnlijk nog één van de weinigen in het witte huis met verstand. We gaan zien wat er gebeurt met de nieuwe die Mike Pompeo heet. Een nationalist waar Trumpy wel mee door één deur kan en die diens gedachtegoed een warm hart toedraagt. Ontsproten uit de T-party en een vreemde figuur!

Nu zijn Amerikanen niet meer dan uit Europa geëxporteerd uitschot en een handvol gelukszoekers die het zich eigen hebben gemaakt volkeren uit te roeien en wanneer zonder potentiële slachtoffers, zichzelf! Een natie zonder geschiedenis dat de middeleeuwen niet heeft beleefd en dus niet geleerd heeft wapens te beheersen, hele scholen kunnen er over meepraten. Het blijft natuurlijk een natie om rekening mee te houden. Heden ten dage is het de rage oorlogen uit te lokken, vuurtjes te stoken en belerend naar anderen toe te reageren. Je verplaatst je ambasade naar Jerusalem en bent goede vriendjes met een corrupte massamoordenaar als Netanyahu. Dat maakt je pas populair. Of je dreigt gewoon een complete natie als Noord-Korea te vernietigen. Da´s ook zo´n geweldig idee.

Natuurlijk gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. De Bush´es waren nu niet bepaald zo populair in deze contreien als bijvoorbeeld Carter, Clinton of Obama. Maar gezien het veranderen van gedachtegang en gedrag in de wereld, ik bedoel kijk naar de moraal nu ten opzichte van de seventies of de ruk naar rechts die in de politiek heden ten dage zichtbaar is, lijkt het er op dat oorlogszuchtige presidenten en leiders het wereldwijd voor het zeggen krijgen. Of we daar nu blij mee zijn? Irak, Iran, Afghanistan, Libië, Syrië, Noord-Korea, Israël … Trump heeft het er maar druk mee! Tijden van weleer staan weldra aan te breken, sociaal gevoel en respect op de schop. Welkom terug in de wereld van Atilla de Hun.

Hoe het ook zij, alsof dat niet voldoende blijkt, Trump heeft aangekondigd zijn Amerka First politiek kracht bij te zetten door de importheffingen op staal en aluminium te verhogen. Dit resulteerde natuurlijk in een Europese reactie en de dreiging van een ware handelsoorlog als Trump op zijn beurt weer door tegenmaatregelen van de EU beloofde de invoerbelasting op Mercedes en BMW te verhogen. Dat is dan weer tegen het zere been van Merkel.
Nu, het Amerikaanse staal is zeker niet van een beste kwaliteit, laat dat gezegd zijn. Daar kunnen we beter zonder. Maar de Amerikaanse staalindustrie die totaal teloorgegaan is opnieuw laten opleven is een utopie! Die belofte is de mensen in kansarme gebieden in de VS een rad voor ogen draaien. En waarvoor? De auto´s uit de VS zijn al van een abominabele kwaliteit en verder hoeven we niets van wat er in de VS dan eventueel geproduceerd zou worden, buiten vuurwapens die we al helemaal niet willen valt er maar weinig interessants te halen. Laten ze dat elkaar afknallen op scholen maar binnen de eigen grenzen houden!

Nee, als je overal ter wereld met praatjes dreigt en vuurtjes stookt, je overal mee bemoeit en oorlogen start, dan kan een handelsoorlog met de weinige bondgenoten die je nog hebt er ook nog wel bij. Geen wonder dat je dan je minister van buitenlandse zaken middels een Tweet afdankt. De heb je toch niet meer nodig. Donald is een lichtend voorbeeld van zijn favoriete oom Dagobert, een egoïst in hart en nieren.

Het zal nog blijken of, naar ik hoop, Trumpy zich nu met wapens, gemaakt van duur Europees staal, niet zelf in de voet geschoten heeft.