Tjee, wat een drama!!!

Vannacht het debat gevolgd tussen een fascistische narcistische incompetente bejaarde kleuter en een bleek opaatje, het was ronduit verschrikkelijk!
Dat de wereldveiligheid moet afhangen van één van deze mensen, is een drama.

Biden maakte een zwaar vermoeide en versleten indruk en kwam slechts mummelend uit zijn woorden.
Echter, Biden was wèl goed op de hoogte van de feiten die spelen en wat eraan gedaan moet worden of gedaan wordt.
Biden zou in die zin dus serieus genomen moeten worden, ondanks dat hij nogal traag over kwam gaf hij wèl gericht antwoord op de gestelde vragen en werkt zijn verstand zeker wel.
Je had wel de indruk te kijken naar een bleek opaatje maar als ik moet kiezen tussen de twee, ik toch duidelijk voor Biden zou gaan omdat hij zeker realiteitszin heeft ook mede betreffende Oekraïne.

Anders dan Trump die alleen puur bezig was met zich herhalende projectie en moddergooien.
Het was alsof je naar een kleuter van zes zat te luisteren en het was dezelfde idiote retoriek als altijd.
Trump gaf ook geen enkel antwoord op de gestelde vragen en mijn idee is dat hij ook totaal geen notie of interesse had om zich maar enigszins een beeld te vormen van een passend antwoord of te verdiepen in oplossingen waar iemand ook maar iets aan zou kunnen hebben.
Het was een puur egoïstisch zelfgericht verhaal zoals we dat van hem kennen.
Dat iemand met een gezond verstand op deze met zichzelf ingenomen boer stemt is ondenkbaar.
Ook het feit dat een van de presentatoren, Jake Tapper, Trump nog steeds als president aanspreekt vind ik een misslag.
Deze idioot is op dit moment helemaal geen president maar een fascistische racistische, vrouwen discriminerende oplichter, en een veroordeelde crimineel.
Een low-life hufter die de veiligheid van de wereld in gevaar brengt.
Deze Trump blijft maar eindeloos hakken op emigranten terwijl het slechts een paar honderd jaar geleden is dat de VS ontstond uit emigranten uit Europa die eerst zorgvuldig de inheemse bevolking hebben uitgeroeid.
Een kinderlijk land dus met weinig geschiedenis dat de wereld denkt te regeren?
VS, wordt eindelijk eens volwassen!
Sinds het geflopte presidentschap van Martin van Buren (1837-1841) een emigrantenzoon van een boer uit het Nederlandse Buurmalsen die getrouwd was met zijn nicht uit de derde graad is er in de VS nog steeds geklungel.

 

Als dit serieuze verkiezingsdebatten zijn is het een farce, een lachertje en tegelijk onvoorstelbaar triest als je je realiseert dat hier de veiligheid van de planeet op het spel staat en dat we hier voor onze veiligheid van afhankelijk zouden moeten zijn.
Het zou beter geweest zijn als de Democraten iemand anders (bijvoorbeeld Michelle Obama, Kamala Harris,) naar voren hadden geschoven om de zich steeds herhalende domheden van Trump te pareren.
Biden leek niet meer de energie en scherpte te hebben de onzin die Trump uitkraamde op zijn bekende wijze het hoofd te bieden.
Klein lichtpuntje was wel dat wanneer een van de heren aan het woord was de microfoon van de ander uitstond.
Ik kan me zo voorstellen dat wanneer dit niet zo geweest was en Biden zijn standpunt wilde verdedigen de hersenloze Trump een constante storende factor geweest zou zijn.

Al met al was het een horrorshow.

1) Mensen met een realistisch vermogen zouden op Biden moeten stemmen omdat deze de juiste beoordelingen maakt en de juiste visie heeft voor hoe een democratie werkt en hulp aan anderen zou moeten functioneren.

2) Mensen die de democratie aan hun laars lappen en schoppen tegen normen en waarden en daarnaast een tekort aan inzicht hebben over hoe nu verder in een dictatuur zou je kunnen adviseren de geestelijk achtergebleven egoïstische Trump te verkiezen.
Het opruiende karakter van Trumps retoriek doet me sterk denken aan hoe Hitler ooit aan de macht kwam in 1933.

Als we willen, en dat willen we, dat Poetin verliest in Oekraïne wat de veiligheid van ons in Europa versterkt en Oekraïne de kans geeft lid te worden van zowel NAVO als de EU dan is de keuze, hoewel beperkt, overduidelijk voor Biden.