Timmermans op glad ijs

Frans Timmermans, oud minister van Buitenlandse zaken en nu Eurocommisaris matigt zich twijfelachtige uitspraken aan.

In het verleden vond ik onze Frans redelijk te pruimen als minister.  Maar nu hij zo’n beetje de rechterhand van Juncker is en aan de basis ligt van de Turkijedeal lijkt hij op z’n zachtst gezegd een beetje door te slaan.

In het Vlaamse weekblad Knack heeft Timmermans gezegd dat er zeker een link is met de Gülenbeweging en de mislukte coup in Turkije.
Timmermans stoelt zijn uitspraak op vermeend Amerikaans onderzoek.
Het vreemde is nu dat er in de VS niemand zich bewust is van een dergelijk onderzoek.

Timmermans begeeft zich op zeer glad ijs!

Hij zet hierdoor de duizenden gevangenen, die opgepakt zijn door Erdogan, en die hun hoop hadden gevestigd op een eerlijk proces, onvoorstelbaar in de kou!
Wat hiervan de bedoeling is is vooralsnog onduidelijk. Feit is dat Erdogan hier zeker garen bij zal spinnen en dat de inmates een onzekere tijd tegemoet gaan. Dit is een kwalijke zaak.
Erdogan voelt zich gesteund uit onverwachte hoek en zal nog doldriester te werk gaan. Europa legt hem immers toch niets in de weg.

In het Europees Parlement kwam Timmermans op zijn schreden terug door te zeggen dat het om enkele leden van de Gülenbeweging zou gaan in plaats van de gehele beweging hiervoor verantwoordelijk te houden. Helaas is het kwaad vermoedelijk reeds geschied. Ook het Amerikaanse onderzoek is ineens van tafel.

Bedankt voor dit gelul in de ruimte Timmermans! Vertel beter aan Erdogan dat hij zijn toetreding tot de EU nooit zal meemaken! Het is niet gewenst en zal ook niet gebeuren.

Dat, beste Frans, is een waarheid!