Taurus, een veel besproken Duits dilemma.

De hele wereld vraagt Duitsland hun vermaarde Taurus raket te leveren aan Oekraïne.

Scholz heeft dat tot nu geweigerd onder steeds weer gewijzigde argumenten.

De uiteindelijke reden blijkt, ANGST!, angst voor het feit dat Oekraïne de Taurus zou inzetten om Moskou aan te vallen en daarmee het conflict te escaleren waardoor Duitsland in de gevarenzone zou komen.
Dit waarschijnlijk na herhaalde dreigementen vanuit Moskou.
Vooral nadat een Ork propagandist Duitse bruggen aanmerkte als potentieel doelwit.
Nu, Moskou doet al eeuwen niet anders, moet je je daarom laten gijzelen door een alcoholische clown als bijvoorbeeld Medvedev?
Maar als je als Duitsland je beveiliging zo slecht op rode hebt heb je alle reden om bang te zijn.

Ik las van een persoon op X een treffende reactie die zei:

Scholz is de Chamberlain van onze tijd. Bang en laf.
Hopelijk schuilt er ergens in Duitsland nog een nieuwe Churchill.

How True!

Oekraïne heeft reeds meerdere malen aangegeven Westerse wapensystemen niet op Russisch grondgebied in te zetten.

Daarnaast heeft Oekraïne een raket die de afstand van de Taurus, 500km, overstijgt en zou dus heel wel in staat zijn op een afstand van 700 km Moskou te bereiken en dus aan te vallen met een product van eigen bodem.

Zowel Christian Freuding als Boris Pistorius meldden dat de Taurus geen gamechanger zou kunnen zijn die het verloop van de oorlog zou kunnen wijzigen.
Ik ben een geheel andere mening toegedaan en wel dat de Taurus gebruikt kan worden de reeds lange tijd een doorn in het oog van de Oekraïners, de Krim brug, de illegaal gebouwde toegang tot de Krim vanuit het Russische vaste land.

De Krim brug is de belangrijkste levensader voor de Russische bevoorrading van de Krim.
Vrachtverkeer en goederentreinen met manschappen, materieel en munitie wordt er in groten getale ter ondersteuning aangevoerd.
Oekraïne heeft diverse aanvallen op de brug ondernomen en dat resulteerde aanvankelijk in behoorlijke schade, echter niets wat niet zou kunnen worden hersteld op termijn.
Oekraïne wil de brug, begrijpelijkerwijs, weg hebben.

De Krim brug is een illegaal bouwwerk mede geconstrueerd door enkele, ter verantwoording geroepen en ter discussie staande, Nederlandse bedrijven.
Het vormt een risico voor de officieel tot Oekraïne behorende Krim die in 2014 werd geannexeerd door Adolf Putler en zijn Orks.

Om de logistieke beweging van de Orks zoveel mogelijk te kunnen beperken om de mogelijkheid te creëren de Krim terug te veroveren is het van het grootste belang dat de brug verleden tijd wordt.
Het prestige project en de trots van Poetin zal in de nabije toekomst in de woelige baren van de Zwarte Zee de restanten van het deel recentelijk afgezopen Russische oorlogsbodems moeten vergezellen.

De Krim is het grootste doel voor Oekraïne en volgens de geruchten zou de Taurus in staat kunnen zijn een grote bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken tot het behalen van dit doel.
De vraag blijft voor mij: wat steekt er werkelijk achter de haveloos weke argumenten geuit door Scholz?
Mede de oproep van Pistorius om te stoppen met de discussie over de inzet van troepen in Oekraïne onderteken ik niet en ik ga mee met de Franse president Macron en  Letse, Litouwse en Nederlandse houding in de kwestie.
Door de slappe houding van met name Scholz wordt het beeld geschetst dat Europa zwak is en alleen functioneert aan het handje van de VS.
Het Duitse handelen is in mijn ogen koren op de molen van salonstrateeg Poetin.

Terughoudendheid en twijfel gaat tegen je werken terwijl de druk op de ketel juist moet worden opgevoerd.
Europa moet eindelijk zijn tanden eens laten zien ter voorkoming van gezichtsverlies door getreuzel, geneuzel doordat we als zwak worden afgeschilderd door de Russen wat invloed kan hebben op onze toekomst als vrije landen.
Mocht het inderdaad het geval zijn dat Zelensky en de Griekse premier Mitsotakis in Odessa het doelwit van de raketaanval zijn geweest geeft dat een vrijbrief om Poetin op de persoon aan te vallen.
Lex Talionis!

Er moeten harde signalen worden afgegeven die Poetin het best serieus neemt en Macron is daar wat mij betreft een voorbeeld van.
Halfslachtige uitingen en weke knieën brengen niet het beoogde doel.
Zwakte tonen is een gat in je verdediging, je bluft beter dan zwakte te tonen.
Als je wilt winnen en serieus genomen wilt worden zul je risico’s moeten nemen!
Een brutaal mens heeft de halve wereld.
Poetin moet ervan doodrongen worden dat het Westen niet bang is en wegkruipt voor de geuite dreigementen en dat de tegenstand die hij blijft ondervinden onveranderd blijft.

Ik ben voorbij gestapt aan de irritatie veroorzaakt door het laten afweten en getalm van de VS.
Ze hebben duidelijk hun gezicht laten zien en achteraf gezien ben ik er enigszins blij mee.
Het heeft veroorzaakt dat Europa ontwaakt uit een diepe slaap nadat de warme deken van de VS cru werd weggetrokken.
Ik ben overigens wél van mening dat, wanneer de VS blijft stumperen op het gebied van steun voor Oekraïne en Trump aan de macht zou komen, we alle betrekkingen met de VS zouden moeten verbreken, zowel militair als economisch.

Europa wordt volwassen en is nu duidelijk bezig zelf het heft in handen te nemen en dat juich ik ten zeerste toe.
Er is heel wat voor nodig geweest om een gezamenlijk plan van strategie op te zetten maar de wielen zijn eindelijk aan het draaien.
Een scenario om een oorlogseconomie te bouwen zou in 1933 ook gefunctioneerd hebben maar het eeuwige gedachte dat het ons niet zou overkomen hebben indertijd die ideeën verijdeld met alle gevolgen van dien.
Toen het puntje bij paaltje kwam zette de VS in een ijltempo een oorlogsindustrie op wat resulteerde in een overweldigende overmacht die sindsdien is gehandhaafd.

Is Scholz nu echt zo bang dat Oekraïne Moskou zou aanvallen?
Is hij bang betrokken te raken bij het conflict, dit terwijl Poetin en Medvedev duidelijke taal preken als ze zeggen in oorlog te zijn met het Westen?

Of…is die Taurus minder effectief dan er wordt beweert?
Zijn de Duitsers bang voor gezichtsverlies als de Taurus gebruikt zou worden ondermaats presteert en het blijkt met een sisser af te lopen?
Is het meer een mythe dan een feit?

Dan is de Krim brug een perfecte realtime proeftuin om in de praktijk te testen wat de Taurus werkelijk teweeg kan brengen!
Als Duitsland ze dan niet wil leveren omdat ze zich uit angst voor de Russen laten chanteren zijn er nog andere landen die deze raket ook hebben, Spanje en Zuid-Korea wel te verstaan.

Duitsland zou met deze landen in gesprek kunnen om tot levering over te gaan.
Daarnaast is mede ontwikkelaar Zweden en dan met name Saab, kan Zweden als sinds 7 maart 2024 lid van de NAVO geen bemiddeling betekenen die tot levering leidt?

Dat op termijn de Rus op z’n plek gewezen dient te worden staat als een paal boven water.
De leugenmachine van het Kremlin moet ontmantelt worden en de uiteindelijke waarheid en zin van Poetin’s zogenaamde Speciale Operatie moet boven tafel.

Alle ellende die de wereld nu ervaart is ontsproten aan het zieke brein van slechts één man hetgeen hem plaatst in het rijtje van Hitler, Stalin en Ceaușescu of Idi Amin, Franco en Videla.
De grootste paralellen vind ik in de eerste twee, Hitler en Stalin.
Beide waren bereid het eigen volk op te offeren als kanonnenvlees uit het eigen imperialistisch oogpunt.

Een aantal Leden van de NAVO familie trekken blijkbaar meer richting Hitler of Poetin en dan met name Orbán en Fico (is dat een nieuwe hondenbrok?) resp. Hongarije en Slowakije. Maar Slowakije heeft meer idioten, wat dacht je van Andrej Danko?
Als we  verraders als Danko eens onder de loep zouden nemen zodat we niet in de rug gestoken worden.
We schoppen deze kwallen beter uit de EU en de NAVO, schooien ze maar subsidies bij Poetin.

Zou het mogelijk zijn dat Robert Fico en Fester Addams in wezen een tweeling is?

De gelijkenis is treffend.

Een stuk uit een artikel dat ik las waarin Orks jammeren over wat hen overkomt ten overstaan van de Oekraïners terwijl de legerleiding duidelijk andere berichten deelt met het Kremlin.

citaat artikel Stefan Korshak

‘Ze hakken ons in stukken. Ze gieten clustermunitie op ons. We proberen te overleven totdat we worden geëvacueerd. Er komt voortdurend van alles op ons af. En we liggen gewoon in dit kleine gat, er is nergens ruimte voor, en we verstoppen ons gewoon. Dit is de derde dag”, zei de Russische soldaat, terwijl hij zichzelf later identificeerde als lid van een elite marinebrigade van het Kremlin.

In een andere soldatenvideo die op grote schaal wordt gedeeld op Oekraïense militaire platforms, vertelt een Russische militaire arts die zichzelf beschrijft als een chirurg die ten zuiden van het Oekraïense bruggenhoofd is ingezet, over een stroom gewonde soldaten die al dagen niet is gestopt. De meeste wonden werden veroorzaakt door explosies die slachtoffers van dichtbij uit elkaar rukten en die “zo verschrikkelijk zijn dat niemand op die manier gewond zou mogen raken”, zei hij.

Oekraïense troepen raken Russische troepen met drones met vaste vleugels die geleide munitie lanceren, FPV-drones die kamikaze-tactieken toepassen, landbouwdrones die mortiergranaten laten vallen, en artillerie- en mortieraanvallen aangepast door observatiedrones die boven Russische posities zweven, zei de arts.

Oekraïense drone-operators gebruiken munitie die is ontworpen om slopende slachtoffers te maken, maar niet om onmiddellijk te doden, om de capaciteit van het Russische leger om gewonden te behandelen te overbelasten, en de Oekraïense aanvallen zijn meedogenloos en zonder genade, beweerde de Russische hospik.

“ Ik weet niet wat er met hen aan de hand is . (Oekraïense drone-operators). Ze zijn op de een of andere manier onmenselijk geworden. Hoe komt het dat ze andere mensen zo gewelddadig kunnen haten?” zegt de Russische dokter gedeeltelijk. Kyiv Post kon de authenticiteit van de video niet bevestigen. De beschreven Oekraïense aanvalstechnieken kwamen overeen met de gevestigde tactieken van het Oekraïense leger in de Kherson-sector.
(einde citaat)

Wat mij vooral opvalt is de verontwaardigde kritiek op het feit dat Oekraïners zich niet laten afslachten zoals de Ork zich voor ogen hielden.
Deze verontwaardigde en verongelijkte reacties zie je ook terug bij de Russische legertop en het Kremlin.
Ik kan deze gedachtegang niet rijmen.

Als je wordt aangevallen, sla je terug en keer je niet ook nog eens je andere wang toe.
Wie de bal kaatst…
Normaalste zaak van de wereld.
Ga niet huilen als je acties reacties teweeg brengen die je niet kunt gebruiken.
Alles is actie-reactie.
Als je een vijand wilt bestrijden moet je de vijand worden en dat is exact wat het Oekraïense leger doet!
En terecht!
In hostem omnia vici!

Rusland lijkt gefundeerd te zijn op leugens en bedrog terwijl de realiteit duidelijk  pijnlijk verschilt.
Kortom. Rusland is gebaseerd op los zand.

Si vis pacem, para bellum

Lex talionis
In hostem omnia vici

Slava Ukraini