Smerige lafbekken!

Rusland verlaat debat tussen Australië en Nederland in zaak over neerhalen MH17

MAANDAG 17 JUNI 2024, 19:41
Rusland verlaat debat tussen Australië en Nederland in zaak over neerhalen MH17
HET WRAK VAN DE NEERGESTORTE MH17 BIJ EEN PRESENTATIE VAN HET RAPPORT OVER DE OORZAAK VAN DE CRASH. VLIEGBASIS GILZE-RIJEN, NEDERLAND, 13 OKTOBER 2015. FOTO: VERSLAGGEVER/OOST NIEUWS

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat het zal stoppen met het in behandeling nemen van de claims van Australië en Nederland bij de International Civilian Aircraft Organisation (ICAO) met betrekking tot het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne in juli 2014.

Bron: de verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken van 17 juni, zoals gerapporteerd door de Europese Pravda

Bijzonderheden: Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beweert dat het niet in de gelegenheid is gesteld om deel te nemen aan het onderzoek naar de MH17-ramp en beschouwt de conclusies van het internationale onderzoek als onjuist.

“In dergelijke omstandigheden is het onmogelijk om te spreken van een onbevooroordeelde vaststelling van feiten, laat staan van een eerlijke beslissing. De ICAO-raad is geen geschikte plaats om de waarheid te achterhalen”, beweert het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Naast het beschuldigen van het Westen, beëindigt Rusland zijn verklaring door te zeggen dat het “zijn deelname aan deze farce beëindigt” en de toestemming van de Raad niet erkent “om de claims van Australië en Nederland in overweging te nemen, evenals eventuele beslissingen die het in verband daarmee zal nemen”.

Australië en Nederland zijn een rechtszaak tegen Rusland aangespannen bij de ICAO vanwege het neerhalen van een vlucht van Malaysia Airlines met vlucht MH17 in maart 2022.

ADVERTENTIE:

Zoals bekend heeft de rechtbank in Den Haag Igor Girkin, Sergej Doebinski en Leonid Tsjarchenko bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor hun rol bij het neerhalen van het MH17-schip boven de Oekraïense Donbas en hun arrestatie bevolen. De rechtbank verplichtte hen om meer dan 16 miljoen euro schadevergoeding te betalen aan de families van de overledene.

De rechtbank in Den Haag oordeelde ook dat Rusland de niet-erkende Volksrepubliek Donetsk controleerde toen het MH17-vliegtuig werd neergehaald.

—————————

Moeten we dan Moskou serieus nemen in de zaak van de neergeschoten A-50U?

Rechtbank Moskou veroordeelt Oekraïense kolonel die Russisch A-50U-spionagevliegtuig neerschoot bij verstek

Volgens Russische onderzoekers schoot Kiev in februari een A-50U-vliegtuig neer dat naar verluidt ongewapend was. Een rechtbank in Moskou heeft de Oekraïense kolonel Mykola Dzyaman bij verstek veroordeeld.

Rechtbank Moskou veroordeelt Oekraïense kolonel die het Russische A-50U-spionagevliegtuig neerschoot bij verstek

Een Beriev A-50 waarschuwings- en controlevliegtuig vliegt over het Kremlin en het Rode Plein in het centrum van Moskou ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog, 9 mei 2020. (Foto door Yuri KADOBNOV / AFP)

De onderzoekscommissie en de militaire contraspionage van de FSB hebben kolonel Mykola Dzyaman, commandant van de 138e luchtafweerraketbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne (AFU), beschuldigd van het neerhalen van een A-50U-vliegtuig van de Russische lucht- en ruimtevaartstrijdkrachten. Een rechtbank in Moskou heeft hem op de lijst van gezochte personen gezet en hem bij verstek veroordeeld, meldt Kommersant, daarbij verwijzend naar onderzoeksmateriaal.Omdat het vliegtuig ter waarde van $ 350 miljoen in de lucht boven Rusland werd aangevallen en niet direct betrokken was bij vijandelijkheden, werd een strafzaak van terrorisme geopend.

Volgens het onderzoek patrouilleerde op 23 februari 2024 een Russisch A-50U-vliegtuig in het luchtruim boven de kraj Krasnodar. Kolonel Dzyaman zou zich hebben gerealiseerd dat het vliegtuig niet direct bedoeld was voor gevechtsoperaties in Oekraïne, zich boven Russisch grondgebied bevond en niet bewapend was, maar gaf zijn ondergeschikten het bevel om het aan te vallen, meldt Kommersant.

Op 23 februari schoot Oekraïne een Russisch A-50 langeafstandsradardetectievliegtuig neer, “geland” in de Zee van Azov, in een succesvolle gezamenlijke speciale operatie van het Main Intelligence Directorate (HUR) en de luchtmacht van Oekraïne.HUR meldde toen dat de Russen na het neerhalen van de A50U nog vijf van hun vliegtuigen terugtrokken uit gevechtsoperaties. Sommigen van hen waren van plan luchtaanvallen uit te voeren in de buurt van Avdiivka.

In april schoten de Oekraïense strijdkrachten voor het eerst een Russische strategische langeafstandsbommenwerper, de TU-22M3 (NAVO: Backfire), neer. Bronnen bij Kyiv Post bevestigen dat het een operatie was die was gepland en uitgevoerd door het Hoofddirectoraat Inlichtingen van Oekraïne (HUR).

Washington gelooft dat de NAVO in de toekomst van Oekraïne ligt en is vastbesloten Oekraïne “bij elke stap” te steunen om dit doel te bereiken.

De bron zei dat een S-200 luchtverdedigingssysteem was gebruikt om het Russische vliegtuig neer te schieten op ongeveer 300 kilometer (185 mijl) van Oekraïne.

Volgens luitenant-generaal Kyrylo Budanov, hoofd van HUR, keerde het neergeschoten Russische langeafstandsbommenwerper terug naar zijn basis nadat het op de stad Odessa had geschoten en aanzienlijke schade had aangericht aan de civiele infrastructuur.

——————————–

 

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini