Schokkend gelijkend aan de nazi’s

“Ze zijn 40 kg afgevallen”: fotografen plaatsen foto’s van Oekraïense soldaten na Russische gevangenschap

MAANDAG 17 JUNI 2024, 14:33
Ze verloren 40 kg gewicht: fotografen plaatsen foto's van Oekraïense soldaten na Russische gevangenschap
OEKRAÏENSE VERDEDIGERS DIE UIT RUSSISCHE GEVANGENSCHAP WAREN VRIJGELATEN, NAMEN DEEL AAN EEN FOTOSHOOT. FOTO: LIBKOS/INSTAGRAM

Fotografen Kostiantyn en Vlada Liberovs hebben foto’s geplaatst van Oekraïense soldaten die zijn bevrijd uit Russische gevangenschap.

De fotografen benadrukten dat de foto’s die in het revalidatiecentrum zijn gemaakt, worden vrijgegeven met toestemming van de verdedigers zelf.

De Liberovs stuurden een aantal van deze foto’s naar de Vredestop in Zwitserland, waar de ruil van krijgsgevangenen werd besproken.

“Het was onze meest uitdagende shoot in de afgelopen zes maanden. Nadat we de jongens hadden ontmoet en gesproken, konden we een week lang niet herstellen van wat we hadden gezien en gehoord. We plaatsen deze beelden met toestemming van de jongens.

Ik herinner me dat een van hen me vertelde dat we er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt, [nooit] met anderen. Maar het gebeurt elke dag”, schreven de fotografen.

 
ALLE FOTO’S: KOSTIANTYN EN VLADA LIBEROVS
 
De fotografen zeggen dat de Oekraïense soldaten 40-50 kg gewicht verloren tijdens hun verblijf in Russische martelkamers. Op dit moment werken revalidanten en psychologen met de soldaten.
ADVERTENTIE:

“We kunnen niet navertellen wat we van de jongens hebben gehoord. Maar deze foto’s spreken voor zich. En dit ondanks het feit dat de jongens thuis 10 kg waren aangekomen in een week tegen de tijd dat we elkaar ontmoetten.

 
Om te begrijpen wat het betekent om 40-50 kg gewicht te verliezen (dat is hoeveel ze tijdens gevangenschap zijn kwijtgeraakt), kijk naar de foto’s waarop de jongens hun foto’s laten zien voor gevangenschap. Maar wat belangrijk is, is dat [de Russen] er niet in slaagden ze te brekenEn elk van hen herhaalde het: ik was niet gebroken“, schreven de fotografen.
 
 

Tot slot vermeldden de Liberovs dat duizenden Oekraïners door Rusland gevangen worden gehouden en spraken ze de hoop uit dat de internationale partners van Oekraïne resoluter zouden optreden in de kwestie van de ruil van krijgsgevangenen.

“We spraken met artsen in het revalidatiecentrum waar de jongens verbleven op het moment van onze ontmoeting. Ze zeiden dat de meeste overlevenden van gevangenschap na verloop van tijd naar beneden komen. De eerste paar weken terug in hun thuisland worden gekenmerkt door euforie door het besef dat ze het hebben overleefd”, voegden Kostiantyn en Vlada eraan toe.

 
 
 
Achtergrond:
  • Op 31 mei 2024 vond de 52e krijgsgevangenenruil plaats, waarbij Oekraïne 75 van zijn burgers bevrijdde. Met name Azov-soldaat Nataliia Manuilova en politieagente Mariana Checheliuk, die al meer dan twee jaar in gevangenschap zaten, werden naar huis teruggebracht. Ongeveer 1.500 verdedigers van Marioepol zitten nog steeds in Russische gevangenschap.
  • In oktober 2022 gaven de Liberovs de eerste foto’s vrij van Azov-soldaten Mykola “Frost” Kushch en Dmytro “Orest” Kozatskyi, nadat de mannen uit gevangenschap waren vrijgelaten.
  • ————————–

Dit illustreert duidelijk de overeenkomst met fascistisch nazi Duitsland.
De russen en met name genocidetsaar Poetin plegen vol te houden Oekraïne te willen de-nazifizeren maar de werkelijke fascistische nazi’s zijn zij zelf.
Boven geplaatste verhaal is niet op zichzelf staand, er zijn legio voorbeelden die de parallel leggen tussen de nazi’s en de russen.
Daarom dient dit gespuis in mijn optiek vogelvrij te worden verklaard en uitgeroeid met wortel en tak.

 

Nie Wieder?

De enige oplossing lijkt het uitroeien van de hele maffioso Kremlin club omdat we blijkbaar niet van de geschiedenis hebben geleerd en ons nog steeds Poetins beeld van de geschiedenis laten oplepelen.
Komaf mee maken is de enige definitieve oplossing.

De argumenten die sommige landen en met name Zwitserland aandragen met betrekking tot het feit dat de russen niet vertegenwoordigd waren op de vredestop in Zwitserland, ter vergelijking, Hitler werd ook niet betrokken bij de besprekingen tussen Churchill, Rooseveld en Stalin of Churchill in Tehran 1943 Jalta 1945, Stalin en Churchill en Truman in Potsdam 1945

JosephStalin, Franklin D Roosevelt and
Winston Churchill, in Teheran 1943

Yalta Conference 1945 Churchill, Stalin, Roosevelt

British Prime Minister Clement Atlee; U.S. President Harry S. Truman; Soviet Premier Joseph Stalin. Photograph from the Army Signal Corps Collection in the U.S. National Archives.

Hitler werd net zo min als Poetin uitgenodigd en de vraag is wat de aanwezigheid van Poetin zou bijdragen.
In mijn ogen heeft de vijand daarbij niets te zoeken.
Overleg met de vijand vind hooguit plaats in een later stadium om zijn capitulatie te verzegelen.

————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini