Salonstrateeg Putler stort ook de Afrikaanse landen in het verderf.

Opgericht in 1918
Rusland gooit Afrikaanse studenten in oorlogsmolen - media

Rusland gooit Afrikaanse studenten in oorlogsmolen – media

Het Kremlin dwingt duizenden migranten en buitenlandse studenten om in de gelederen van het Russische leger te vechten in de oorlog tegen Oekraïne, en dreigt met deportatie als ze weigeren.

Dit werd gemeld door Bloomberg onder verwijzing naar geïnformeerde bronnen, zag Ukrinform.

Opgemerkt wordt dat Russische functionarissen in toenemende mate dreigden de visumverlenging te weigeren aan Afrikaanse studenten en jonge migrerende werknemers als ze zich niet bij het Russische leger aansluiten.

Volgens een niet nader genoemde Europese functionaris worden sommige Afrikanen die met een werkvisum in Rusland verblijven, vastgehouden en gedwongen te kiezen tussen deportatie en gevechtsinzet. Sommigen van hen kopen ambtenaren om om in het land te blijven terwijl ze militaire dienst vermijden.
Lees ook: Rusland intensiveert rekrutering van Afrikanen voor oorlog tegen Oekraïne – inlichtingendienst

Een andere niet nader genoemde Europese functionaris zei dat Russische eenheden, bestaande uit migranten en buitenlandse studenten, bijzonder veel slachtoffers lijden omdat ze steeds meer worden meegesleurd in offensieve manoeuvres met een hoger risico, waardoor beter getrainde eenheden worden afgelost.

Bloomberg, onder verwijzing naar de Oekraïense inlichtingendienst, merkt op dat Rusland een wereldwijde campagne voert om buitenlandse huurlingen te rekruteren in ten minste 21 landen, waaronder verschillende Afrikaanse landen. Rekruteringscampagnes voor het leger bieden lucratieve contractbonussen en toelagen.

Recruiters richten zich ook op arbeidsmigranten en studenten die eerder werk zochten in Rusland, waarbij ze in sommige gevallen anderen lokten met beloften van lucratieve banen voordat ze hen dwongen een opleiding te volgen en naar het front te gaan.

Een hooggeplaatste Oekraïense functionaris zei dat onder de gevangenen die Oekraïne op het slagveld heeft gevangengenomen, het aantal buitenlanders is toegenomen, aangezien vooral mannen uit heel Afrika en Nepalese staatsburgers onder hen veel voorkomen.

Zoals Ukrinform eerder meldde, zei de Oekraïense defensie-inlichtingendienst eind mei dat Rusland de rekrutering van huurlingen uit Centraal-Afrika, waaronder uit Rwanda, Burundi, Congo en Oeganda, voor de oorlog tegen Oekraïne aanzienlijk had opgevoerd.

—————————

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini