Russen onthoofden Oekraïense soldaat!!

Russen onthoofden Oekraïense soldaat in oblast Donetsk

DINSDAG 18 JUNI 2024, 15:46
Russen onthoofden Oekraïense soldaat in oblast Donetsk
FOTO: ANDRII KOSTIN OP TWITTER (X)

De Oekraïense autoriteiten openden een onderzoek nadat Russische soldaten een militair van de Oekraïense strijdkrachten in de oblast Donetsk hadden onthoofd.

Bron: persdienst van het bureau van de procureur-generaal; De procureur-generaal van Oekraïne, Andrii Kostin, op Twitter (X)

Bijzonderheden: Op 17 juni 2024 kreeg het Oekraïense leger informatie dat soldaten van een van de eenheden van de Russische strijdkrachten in het Volnovakha-district van de oblast Donetsk hun ondergeschikten hadden bevolen geen gevangenen te nemen en in plaats daarvan Oekraïense soldaten te onthoofden.

Tijdens luchtverkenningen op een van de gevechtslocaties van de oblast Donetsk zagen Oekraïense troepen een beschadigd pantservoertuig van de Oekraïense strijdkrachten. Het had het afgehakte hoofd van een Oekraïense verdediger erop.

Dergelijke acties vormen een duidelijke schending van het Verdrag van Genève inzake de behandeling van krijgsgevangenen en het Aanvullend Protocol bij de Verdragen van Genève inzake de bescherming van slachtoffers van internationale gewapende conflicten.

In het kader van het onderzoek worden alle essentiële stappen ondernomen om de feiten van het incident vast te stellen. De rol van bepaalde militairen van de Russische Federatie bij het plegen van dit misdrijf wordt nu onderzocht.

ADVERTENTIE:

Citaat: “Dit is een vreselijke barbaarsheid die geen plaats heeft in de 21e eeuw. Dit is een verdere bevestiging dat de oorlogsmisdaden van de agressor geen op zichzelf staande gevallen zijn, maar eerder een onderdeel van het geplande beleid van het Russische regime. Deze strafrechtelijke bevelen werden uitgevaardigd door de bataljons- en compagniescommandanten van de bezettingstroepen.

We zullen deze misdaden niet ongestraft laten. Ik dring er bij de hele beschaafde wereld op aan om het terroristische land te isoleren en te straffen.”

——————————

Dergelijke zaken hebben zich eerder al laten zien en tonen dat er aan russen weinig menselijks te herkennen is.

Daarom moeten ze teruggestuurd worden onder de steen waar dit barbaarse ongedierte ooit vandaan kwam.
Dit gedrag is ongehoord in een atoomtijdperk en bewijst dat deze monsters sinds de oertijd niet geëvolueerd zijn.
Deze onmensen verdienen een gelijkwaardige straf, de enige goede rus is een dooie!
De enige goede bergplaats voor deze smeerlappen is:

——————————

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini