Rusland uitgenodigd voor de verjaardag van de landingen in Normandië?

Het Witte Huis is niet blij dat Rusland wordt uitgenodigd voor de verjaardag van de landingen in Normandië

 ZATERDAG 18 MEI 2024, 07:32
Het Witte Huis is niet blij dat Rusland wordt uitgenodigd voor de verjaardag van de landingen in Normandië STOCKFOTO: GETTY · BEELDEN

Het Witte Huis heeft erkend dat Frankrijk zich het recht kan voorbehouden een vertegenwoordiger van Rusland uit te nodigen voor de 80ste verjaardag van de geallieerde landingen in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar steunt dit besluit niet.

Bron : Politico , onder verwijzing naar twee anonieme Amerikaanse functionarissen, gerapporteerd door de Europese Pravda

Details : Een van de functionarissen zei dat ze zich zouden “uitstellen” tot de Franse regering, die de herdenkingen in Normandië organiseerde.

‘Maar misschien zal dit de Russen eraan herinneren dat ze ooit tegen echte nazi’s hebben gevochten, en niet tegen denkbeeldige nazi’s in Oekraïne’, zei hij.

Een andere functionaris legde uit dat het Witte Huis de neiging had de Franse president Emmanuel Macron te zien als iemand die denkt dat hij invloed zou kunnen hebben op Vladimir Poetin, en dat de VS zijn diplomatieke inspanningen in de context van de grootschalige oorlog in Oekraïne in grote lijnen accepteerden.

De ambtenaar voegde eraan toe dat het besluit van Parijs om een ​​Russische vertegenwoordiger naar Normandië uit te nodigen grotendeels vanuit dit perspectief is bekeken.

Achtergrond :

Vorige maand werd gemeld dat Frankrijk een vertegenwoordiger van het Kremlin – maar niet Poetin zelf – had uitgenodigd om deel te nemen aan evenementen ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de geallieerde operatie. Dit creëerde de mogelijkheid dat de Russische functionaris de Europese leiders en Biden zou kruisen.

Het besluit leidde tot verontwaardiging onder sommige Europese landen, aangezien Rusland al meer dan twee jaar een grootschalige oorlog tegen Oekraïne voert, terwijl de D-Day-evenementen bedoeld zijn om het collectieve offer van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog te herdenken om de democratie.

(Einde verslag Ukrainska Pravda)

——————

Ten eerste was Rusland onder Stalin in den beginne de bondgenoot van Hitler!
Ten tweede, als de geallieerden en met name de VS en het VK Rusland niet hadden bevoorraad met tonnen aan wapens en voedsel dan waren de Russen roemloos ten onder gegaan.
Deze feiten worden voor het gemak nog wel eens vergeten te vermelden.
Het was operatie Barbarossa die uiteindelijk de kentering veroorzaakte.

Het was mede dankzij de Westerse hulp geweest dat Hitler Moskou niet innam.
De claim van de Orks nu dat zij WOII gewonnen zouden hebben is compleet uit de duim gezogen en gelogen.
Poetins fantasie gaat nogal eens met hem op de loop en hij verdraait de geschiedenis naar eigen believen.
Ga de Russen eindelijk zien zoals ze werkelijk zijn!
Ook de Russen die in Europese landen verblijven!
In Tilburg bijvoorbeeld alleen al zit er tussen 300 en 400 van dit gespuis.
Door de bank genomen zitten er 30.000 van dit tuig in ons land.
Alle potentieel gevaarlijk in de zin van spionage en sleepers.
Het land uit of vogelvrij verklaren!
Of ze nu gewoon te lam zijn om te vechten, gevlucht zijn voor Poetin of hier komen spioneren of gewoon potverteren, gewoon wegwezen!

Ik kan in de verte een argument zien waarom de Russen worden uitgenodigd maar ik denk dat het een zeer zware smet gaat brengen op een stuk geschiedenis waaraan de Russen totaal niet hebben deelgenomen en dus in mijn optiek ook niets te zoeken hebben.
We moeten stoppen met de Russen overal in te integreren en deze genocide monsters juist overal van uitsluiten door ze te zien als het werkelijke gevaar dat ze belichamen.
Nogmaals, bij de landingen in Normandië hadden en hebben de Russen al helemaal niets te zoeken.
De Russen waren in de 30er jaren zelf nazi’s en dat zijn ze heden ten dage nog steeds, de projectie naar Oekraïne raakt daarbij kant noch wal.

Het zou dan niet gaan om de slecht geklede oude aap, de homofiele pedo genocidetsaar die zichzelf graag vanuit zijn bunker als president ziet van de Orks.
Helaas is het Orks volk zo ongelooflijk stom dat ze de hysterie en frustratie van een klein aantal debielen in het Kremlin  blijft geloven en steunen.

Mijn eerste doel zou zijn: Het Kremlin en Moskou in totaliteit in de as leggen, wat de Amerikanen daar dan ook van mogen vinden.
Daarna alle logistieke toelevering uitschakelen, vliegvelden, spoorwegen en autowegen ter hoogte van de Oekraïense grens.
De Krimbrug volledig vernietigen.
Oekraïne is al heel goed bezig met het uitschakelen van brandstof- en energiebedrijven en het vernielen van de luchtverdediging van de Krim maar er moet zeker nog een tandje bij. Het idee is een duidelijke strategie.
Moge het hun ondergang worden.
Het Westen en vooral de VS moet eindelijk hun hypocriete masker eens laten vallen.
Nog een kapitale fout is om Poetin munitie te verschaffen door openlijk zaken voor het voetlicht te werpen als: No boots on the ground!
Strategisch gezien is dit en soortelijke informatie delen als zijnde een vaststaand feit het domste wat je kunt doen.

Dat het optreden met de gitaar van Blinken redelijk onsmakelijk was tegen het licht van het lijden van de Oekraïense bevolking moge duidelijk zijn maar het feit dat Okraïne niet mag aanvallen op Russisch grondgebied met wapens van de VS is een regelrechte gotspe.
Dit houdt in dat Oekraïne constant in de verdediging gehouden wordt wat de winstkans nagenoeg onmogelijk maakt.

De salonjonkers van het Pentagon zijn zich daar, en anders zijn ze nog stommer dan ik al dacht, terdege van bewust. Dit is een strategie met een dubbele standaard waarvan je kunt denken dat het Westen en de VS bang zijn voor de gevolgen van het verliezen van de Orks.
Deze laffe houding moet eindelijk veranderen, wat als… hebben we niets aan!
Het enige wat Poetin begrijpt en waar hij mee bestreden kan worden is grof geweld.
Nogmaals: wil je de vijand verslaan, wordt dan de vijand!

Strategisch gezien is dit een kapitale fout, die ontzettend veel levens eist!
In mijn ogen speelt vooral de VS maar ook het Westen een vies hypocriet spelletje want laten we eerlijk zijn, wat doet de VS als het wordt aangevallen als bijvoorbeeld door Al Qaida in 2001?
Blijft alles dan binnen de eigen grenzen of gaan ze zoals in geval van Bin Laden met grof geschut de grens over?

De VS wil zich altijd graag als krachtig en politieagent van de wereld tonen maar zijn in dat opzicht de afgelopen tijd behoorlijk door de mand gevallen.
De grote mond is niet meer zo groot.
De ellende waar Oekraïne het afgelopen halfjaar en de achterstand met verlies van eerder teruggewonnen gebieden is in mijn optiek puur en alleen de schuld van de VS en het lijkt een stelselmatige strategie te zijn.
Lange tijd geleden heb ik mijn vertrouwen in de VS en de NAVO opgezegd en elke meevaller is meegenomen maar ik zie de VS net als de Russen als onbetrouwbaar en uit op macht en hoe die te behouden.

Vreemd blijf ik de harde woorden van Macron vinden tegen het licht van om een vertegenwoordiger naar het Poetin fraude feestje sturen en nu op Frans grondgebied de Russen uitnodigen ter ere van de Normandië landingen waar deze Orknazi’s al helemaal niets te zoeken hebben.
Het is een contradictie, een schande en een blamage voor al degenen die daar hun leven hebben gegeven.
Hier zal het laatste nog niet over gezegd zijn en als het Westen en de VS op deze manier blijven opereren zal het naar alle waarschijnlijkheid een toekomstige ondergang inluiden.
De VS moet goed begrijpen niet zonder Europa te kunnen, het zou ze geraden zijn Europa niet steeds tegen de haren in te strijken.

Zowel het Westen als de VS hanteren een slappe houding ten opzichte van de bunkertsaar wat angst impliceert, angst voor een dictator van dit kaliber kan, wanneer je er niet keihard tegen optreed, resulteren in het schieten in de eigen voet, iets wat we de laatste jaren al meerdere keren hebben aanschouwd.
Nogmaals, een oorlog win je niet met schelden en een grote mond!
Daar heb je hardware voor nodig en het wordt tijd dat deze geleverd gaan worden.
Eerder merkte ik al op dat munitie en middelen er verschrikkelijk lang over doen het doel te bereiken, en het lijkt alsof alles per postduif verzonden wordt.

We leven in een computertijd en hebben de beschikking over enorme transportvliegtuigen en het lijkt mij dat munitie vanuit de VS of welk ander land dan ook in een paar uur danwel een dag in het land van bestemming kan zijn om daar te worden getransporteerd naar de betreffende eenheden en opslagplaatsen.
Dat een partij van 30.000 artilleriegranaten er drie maanden over doet om in Oekraïne te komen was misschien in 1940 normaal maar in deze tijd is het dat niet.
Landen hebben de mond vol van hoeveel er wel niet geleverd gaat worden en welke plannen er allemaal gemaakt worden maar daar heeft helemaal niemand iets aan als alles een toekomsttrompet blijft en de vlotheid die benodigd is stelselmatig zand in de wielen geworpen krijgt.

Nogmaals, om het volk zoet te houden wordt het steeds voorgehouden dat Oekraïne moet winnen maar zoals het zich laat uitschijnen zijn ze bang voor als Rusland verliest.
Hoe hypocriet ben je dan?
Het is gewoon simpel, die kop van Poetin en zijn vazallen moet er af!
Dat is de enige oplossing deze oorlog te beëindigen!

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini