Roverskabinet Rutte III op rampkoers!

Met kromme tenen zat ik te kijken naar het debat waarin Rutte als een ware roverhoofdman met zijn veertig rovers zijn voor de, volgens zijn vocabulair,  ¨Gewone Normale¨ Nederlander dramatische plannen krampachtig probeerde te verdedigen met het collectief van partijen die hem een nipte meerderheid in de Kamer opleverden en daarmee de mogelijkheid op Rutte III. De vrijgezelle kwezel moest zich schamen! De oppositie heeft al de nodige gaten in het regeerakkoord en de ¨Broodje Aap Verhalen¨van deze bende oplichters geschoten.

Het is te schandalig voor woorden dat de multinationals, bankdirecteuren en vermogenden in dit land zich al gniffelend in de handen wrijven en al nadenken hoe ze hun verder uit te breiden macht over de kleine man en vrouw zullen uitstorten. Dit terwijl de ouderen die, door het kabinet in het verleden het best zo lang mogelijk zelfstandig moesten blijven wonen, verstoken worden van de zo broodnodige zorg. Enfin, de verzorgingstehuizen zijn al ver wegbezuinigd en degene die er nog wel zijn, zijn overvol. Die krijgen dan ook een aalmoes.

Voor patiënten die aan taaislijmziekte lijden is een adequaat medicijn (Orkambi) beschikbaar dat de levensvooruitzichten ontzettend kan verbeteren. Alleen wordt het niet vergoed wegens te duur! De VVD gaat over wie leeft en wie niet, dit is je reinste klasse-zorg! De farmaceutische industrie gijzelt de zorgverzekeraars volgens Edith Schippers door astronomische prijzen voor een medicijn te rekenen. Pak die lui aan dan, evenals de zorgverzekeraars die op hun beurt de patiënt gijzelen! Dat dat nooit gebeurt is mij sowieso een compleet raadsel. Trumpiaanse tijden breken aan voor mensen met gezondheidsgebreken die de zorgpremie, de eigen bijdrage en/of medicatie niet meer kunnen betalen.

Alleen al de bezuiniging op de wijkverpleging van honderd miljoen is een schandaal van ongekende omvang. Deze mensen rennen de sloffen onder zich vandaan en in een tijd dat het beter gaat zou je mogen verwachten dat zij de eersten zijn die er eindelijk geld bij zouden krijgen. Niets is echter minder waar.

De zogenaamde ¨vergroening¨ is een totale farce. Alle maatregelen worden vooruit geschoven tot 2030.

De belastingverhoging van 6% naar 9% op voeding in de supermarkt, de kapper en de schilder is een grof schandaal. Wel weer geld naar ontwikkelingssamenwerking.

Alle mooie praatjes over lastenverlichting, geld terug naar de burger, afschaffing van het eigen risico, zijn een lachertje.

Belastingverlaging? De BTW blijft gewoon op 21% terwijl de verhoging van 19% naar 21% in 2012 indertijd als tijdelijke maatregel gold om de crisis het hoofd te bieden. De crisis is voorbij, behalve in de kleine beurs.

Het kwartje van Kok, puur jatwerk, ook nooit meer afgeschaft. In België is op veel plaatsen de benzine € 0,30 per liter goedkoper dan hier. Daar heb je je kwartje!

De enigen die er zoals gezegd op vooruit gaan zijn de hogere inkomens, de grote (buitenlandse) bedrijven en de banken.

We worden massaal belazerd! De vraag is nu, pikken we dat nog langer?

Een stiekeme graftak als Pechtold (D66) die met zijn onbetrouwbaar uitgestreken smoelwerk  de preekstoel bevolkte en het zogenaamde D66-verhaal verdedigde zou er wat mij betreft het eerst aan mogen geloven. Deze onvoorstelbare lul de behanger wil het referendum afschaffen. Nog even en we hebben de Spaanse Inquisitie hier! Verbannen naar Madrid zou ik zeggen, of tezamen met de Spaanse Armada laten afzinken!

De gepensioneerde informateur Gerrit Zalm (VVD), eveneens bekend van diverse fuckups, moest zijn bijdrage verdedigen en het leek erop dat hij nauwelijks zijn zenuwen de baas was. Kortom: je zou kunnen zeggen dat hij, met trillende stem, ronduit stond te liegen in de beantwoording van vragen van onder meer Jesse Klaver in verband met de dividendbelasting schrapping. Dit om buitenlandse bedrijven te lokken. Die hebben we hier helemaal niet nodig als je je eigen bedrijven tenminste niet sloopt!
Pak de Oost Europese transporteurs aan die maling hebben aan de regels en die de eigen transportsector onder de wieken schieten. Controleer die idioten!

In mijn optiek, als dit verhaal overeind blijft en de VVD met consorten de burger blijven uitkleden ondanks de groeiende economie en geld te over, lijkt dit zeer sterk op doelbewuste diefstal en graai-politiek! In de Afrikaanse landen doen ze het zelfs niet beter!
Er worden sigaren uit eigen doos uitgedeeld en per saldo gaat de ¨Gewone Normale¨ burger en dan met name, de oudere, de zieke en de werkloze er veelal op achteruit.
Dat het goed gaat met Nederland zal, en dat ook na de crisis, nauwelijks merkbaar zijn voor deze groepen.

We zijn meer beschaafd dan in 1672 maar taferelen als wat zich nu in de politiek afspeelt met de desastreuze gevolgen voor de ouderen, zieken en mensen zonder werk, kortom de kleine beurs, zouden je doen terugverlangen naar de tijd van Johan en Cornelis de Witt die door het volk publiekelijk gelyncht en geslacht werden.

Er wordt door de politiek vaak minachtend gereageerd op Geert Wilders en reizende ster aan het firmament Thierry Baudet omdat hun plannen te kort door de bocht of anderszins onnozel zouden zijn, maar naar mijn idee hebben ze ideeën die zeker de aandacht verdienen. De nu zittende veertig rovers gaan vrolijk verder waar ze gebleven waren met het uitkleden van de zwakkeren in onze samenleving terwijl de grootste cadeaus over hun rug naar de grote vermogens verdwijnen. Dit is totaal onacceptabel! Het moge dan ook geen wonder heten dat het gebruik van antidepressiva hals over kop begint toe te nemen en dat het aantal door 60+sers maar ook onder jongeren gepleegde zelfdodingen schrikbarend stijgt. De regering zou in vele gevallen aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden voor de stress en burn outs die de regeldruk, prestatiedrang, armoedestijging en desocialisatie veroorzaken.

Bij de leraren, politie, verpleging en militairen is de onvrede al regelmatig zichtbaar. Nu de rest nog.

Gooi het hele land plat! We hebben een schavot een schandpaal en een hakblok nodig op het Binnenhof!

We dwingen de politiek tot het doen van wat het MOET doen met ons geld! Of anders….!