Rook autobanden brand Someren niet gevaarlijk? Hoe durven ze!

Waar is de brandweer van Someren in godsnaam mee bezig?
Volgen ze soms geen bijscholingscursussen meer?

Hoe kun je tegen de bevolking zeggen, wanneer je al vier dagen niet in staat bent een brand van enorme opslag van autobanden te blussen, dat de rook die dat veroorzaakt niet zo schadelijk is?
Zijn ze helemaal gek geworden daar?
Haal je schoolgeld maar terug zou ik zeggen. Een brandende autoband is zeker giftig en zeer schadelijk voor de gezondheid, dodelijk zelfs!

En dan dat lulverhaal over de lavahuid die ondoordringbaar is voor hun water, neem dan ander water! Werkelijk tenenkrommend.

Er bestaat nog steeds zoiets als bulldozers en draglines, zet de grote middelen in, trek de zooi uit elkaar, verdeel de troep, maak er kleine porties van en blus het!
Doe je werk! In plaats van vier dagen aan te prutsen, gebruik je hersens en ben innovatief! We zijn toch zo’n kenniseconomie, bewijs het. Een kind kan het bedenken. Na vier dagen komen ze op het idee om porties in met water gevulde containers te gooien, goh. Iemand toch nog het licht gezien door de giftige rookwolken? Zeer professioneel!
Aan de bewoners wordt medegedeeld dat de vrijgekomen roet met water kan worden weggespoeld, lijkt mij ondenkbaar omdat roet nogal vet is.

Maar zeggen dat de rook niet zo schadelijk zou zijn is een enorm kwalijk verhaal! En de schade die dat voor de gezondheid kan hebben is niet min.
Op zijn minst de diverse kankers. Ik verwacht dat het eerder schadelijker is dan PVC. Dit is volksverlakkerij en een grote leugen.
Degene die dat stond te vertellen dient zich te schamen en een ander vak te kiezen want dit is overduidelijke incompetentie!

Een mevrouw liet zien hoe bij haar vlag het wit compleet grijs was en toen ze over de kozijnen ging was haar hand gitzwart van het roet. Rook komt, net als lucht of zuurstof zoals u wilt, overal binnen. Vooral de wat oudere huizen hebben nog natuurlijke ventilatie waardoor deze troep nog veel sneller naar binnen komt. De gezondheidsgevolgen zullen waarschijnlijk pas op termijn aan het licht komen en zullen tegen die tijd waarschijnlijk als door andere oorzaak worden weggewuifd.

Het is een schande!