Politie faalt in Waalwijk

De politie heeft wederom schromelijk gefaald ten tijde van de moord op Linda van der Giesen, de 28-jarige verpleegkundige die door haar 38-jarige ex op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten.

Het wordt op tekort aan mankracht geschoven, maar meer waarschijnlijk is dat de politie de diverse aangiftes, door van der Giesen, voor stalking en bedreiging door de ex niet naar waarde heeft ingeschat.

Het is klaarblijkelijk makkelijker met loeiende sirene door de woonwijken van Tilburg Noord te razen dan daadwerkelijk politiewerk te doen.

Afgelopen vrijdag nog reed schrijver dezes op de Sweelincklaan richting Quirijnstoklaan. Vanaf de Heikantlaan kwam een politiebusje met loeiende sirene mede in de richting van de Quirijnstoklaan naar de Ringbaan Noord en ik moest uitwijken voor de dienders op dit enkelbaans gedeelte van Tilburgs asfalt.
Zover kan het.
Echter, mijn mond viel open van verbazing toen onderaan het stoplicht aan de Ringbaan de sirene werd uitgezet en er keurig voor rood licht werd gewacht.
Het gaf mij toch een wat nare smaak, dat ik had moeten uitwijken op een gevaarlijke locatie terwijl er klaarblijkelijk maar wat met de sirene werd gespeeld.
Laten ze in Waalwijk gaan spelen en mensen redden. Waalwijk valt namelijk onder Tilburg.
Sinds een aantal jaren is dat blijkbaar de tendens in Tilburg Noord waar de hele dag zowel politie als ambulance decibelwedstrijden houden tot laat in de nacht en ook op verkeersluwe tijdstippen. Blij word je er niet van.

Maar ik dwaal af!
In het journaal werd gezegd dat de 38-jarige ex John F. tijdens zijn bekentenis had verklaard dat hij feitelijk zelfmoord had willen plegen. Justitie trok dit in twijfel omdat het niet mogelijk zou zijn een pistool met geluiddemper, zoals F. blijkbaar had gebruikt, onder de kin te houden.
Dit is natuurlijk een totaal belachelijke conclusie.
Elk vuurwapen kun je onder je kin houden om vervolgens je herseninhoud tegen het plafond te kleven!
Of het nu gaat om een Uzi of een Kalashnikov, een middeleeuws zwart kruitkanon of een pistool met demper, dat gaat lukken.

Het is triest dat de zaken zo lopen en dat een jong leven weer teloor is gegaan. Feit is dat de politie eindelijk eens beter zijn best moet gaan doen om geloofwaardig te blijven.
Laatst was nog te zien hoe een ongewapende man een vrouwelijke agente tegen de grond werkte. Hij werd doodgeschoten door haar collega. Short range!
Misschien dat de Wouten eindelijk eens schietoefeningen moeten gaan volgen teneinde iemand van dichtbij in de benen te kunnen schieten in plaats van in de rug.
De betreffende agent werd niet eens vervolgd! Dit terwijl hem doodslag ten laste gelegd diende te worden.
Het lijkt er op dat we ons moet gaan bewapenen tegen dit blijkbaar geautoriseerde politiegeweld met dodelijke afloop.

Laatst pakten ze nog een vent op die nog een celstraf tegoed had en er werd heel trots melding gemaakt dat je nooit onder de radar kon blijven.
Vooralsnog is het aantal opgeloste zaken door de politie bedroevend laag. En met de moord op Linda van der Giesen is de lijst van missers weer wat langer geworden.