Overgave??? Hahahahahaha!!!

Poetin eist openlijk de overgave van Oekraïne voor een staakt-het-vuren – ISW

VRIJDAG 5 JULI 2024, 04:52
VLADIMIR POETIN. FOTO: GETTY IMAGES

Deskundigen van het Institute for the Study of War (ISW) hebben erop gewezen dat de Russische leider Vladimir Poetin elke onderhandelingsmogelijkheid voor een staakt-het-vuren afwijst en nu openlijk de daadwerkelijke overgave van Oekraïne eist.

BronISW

Details: De Russische leider Vladimir Poetin heeft alle substantiële onderhandelingen over een staakt-het-vuren afgewezen en eist de “onomkeerbare” demilitarisering van Oekraïne als voorwaarde, waardoor Oekraïne zich in feite eerst moet overgeven.

Tijdens de top van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) in Astana, Kazachstan, op 4 juli, verwierp Poetin elk vooruitzicht op onderhandelingen over een staakt-het-vuren.

De Russische heerser schildert het Westen vaak af als zijn belangrijkste onderhandelingspartner om concessies te doen aan de Oekraïense soevereiniteit, maar verwierp alle tussenliggende partijen en de Oekraïense Verchovna Rada (parlement) als onwettig of ongeschikt voor gesprekken.

De eis van Poetin voor de demilitarisering van Oekraïne als voorwaarde voor een staakt-het-vuren benadrukt zijn strategie.

ADVERTENTIE:

Het Institute for the Study of War (ISW) is van mening dat Rusland een staakt-het-vuren zou gebruiken om zijn leger weer op te bouwen en uit te breiden voor toekomstige agressie tegen Oekraïne.

De houding van Poetin toont zijn vertrouwen in het behalen van de overwinning door voortdurende vooruitgang in Oekraïne, het overleven van de westerse steun en het winnen van een uitputtingsslag.

Om de belangrijkste punten van het ISW van 4 juli te citeren:

  • De Russische leider Vladimir Poetin verwierp expliciet de Russische deelname aan zinvolle onderhandelingen over een staakt-het-vuren-overeenkomst, in plaats daarvan eiste hij de “onomkeerbare” “demilitarisering” van Oekraïne als voorwaarde voor een staakt-het-vuren-overeenkomst. Poetin eist dus dat Oekraïne zich effectief overgeeft in afwachting van een staakt-het-vuren.
  • Officieren van de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) hebben naar verluidt op 3 juli de commandant van de Russische 83e Garde Airborne Assault (VDV) Brigade, kolonel Artyom Gorodilov, aangehouden op beschuldiging van fraude na berichten dat de brigade in juni 2024 zware verliezen zou lijden in de richting van Charkov.
  • De Russische leider Vladimir Poetin steunde de inspanningen van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) om haar aanwezigheid in Centraal-Azië uit te breiden en zal waarschijnlijk een grotere SCO-aanwezigheid gebruiken als een van haar hefbomen om de Russische invloed in de regio uit te breiden.
  • Het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) kondigde op 3 juli de aankoop aan van in de VS geproduceerde luchtverdedigingsinterceptors ter waarde van $ 2,2 miljard en een hulppakket ter waarde van $ 150 miljoen voor Oekraïne.
  • Russische troepen rukten onlangs op in de buurt van Kreminna, Avdiivka en de stad Donetsk.
  • De vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, beweerde op 4 juli dat ongeveer 190.000 Russen in de eerste zes maanden van 2024 militaire dienstcontracten hebben ondertekend tijdens een vergadering van het Russische ministerie van Defensie (MoD) over het bemannen van het Russische leger met contractsoldaten.

————————-

Er zijn vele manieren waarop iemand zich belachelijk kan maken, kijk naar Trump.
Poetin echter, beheerst ze allemaal! De paniek neemt toe!
Als je het niet kunt winnen probeer je het zo, hahahaha.

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem