Nu heeft Poetin het voor elkaar, bye bye!

Putin mag dan een oorlogseconomie in het leven hebben geroepen maar de gewone rus heeft niet meer te vreten.
Er dreigt een bankrun te ontstaan en de Moskevieten worden langzaam wakker in een failliet land terwijl hen steeds is voorgespiegeld dat alles volgens plan verloopt.
Poetin en het Kremlin maken een paniekerige indruk.
200 roebel voor één dollar? Hilarisch!
Beter laat dan nooit!

Poetin caught with his pants down.

Russische Centrale Bank schort handel op de beurs van Moskou tijdelijk op

DONDERDAG 13 JUNI 2024, 22:19

De Centrale Bank van de Russische Federatie heeft op 14 juni besloten de handel op de beurs van Moskou tijdelijk op te schorten.

Bron: Russische Centrale Bank in een verklaring

Citaat: “De Bank of Russia heeft besloten om vanaf 14 juni 2024 tot de annulering van dit besluit tot de annulering van dit besluit tot 09:50 uur Moskouse tijd geen handelssessies te houden op de valuta- en edelmetaalmarkten, evenals op de dringende markt van Moscow Exchange PJSC”, aldus de verklaring.

De beurs van Moskou kondigde ook aan dat de handel op de valuta-, edelmetaal- en termijnmarkten op 14 juni om 09:50 uur Moskouse tijd zal beginnen. Van 09.50 tot 10.00 uur vindt er een openingsveiling plaats, gevolgd door de hoofdsessie.

De handel op de aandelen- en geldmarkten zal volgens een regelmatig schema verlopen. De handel op de valuta- en edelmetaalmarkten begint op alle instrumenten, behalve valutaparen met de Amerikaanse dollar, de euro en de Hongkongse dollar.


Medvedev’s grote mond gesnoerd, de alcoholische gluiperd gaat op z’n bek.

Achtergrond:

  • Eerder verhoogden de Verenigde Staten de sanctielijst tegen Rusland drastisch, waaronder honderden nieuwe bedrijven, met name de beurs van Moskou, die gedwongen was de beëindiging van de handel in Amerikaanse dollars en euro’s vanaf 13 juni aan te kondigen.
  • De contante aankoopkoers voor dollars en euro’s bij filialen van veel Moskouse banken steeg sterk. Op 12 juni om 21.30 uur bedroeg de maximale waarde van de bestellingen voor de aankoop 120 roebel per dollar en 125 roebel per euro. Bij sommige banken bereikte de wisselkoers van de Amerikaanse dollar op een gegeven moment 200 roebel.
  • Bij sommige banken was de wisselkoers van de Amerikaanse dollar de 200 roebel gepasseerd.
  • De officiële dollarkoers was volgens de Centrale Bank van de Russische Federatie 89,02 roebel, terwijl de euro 95,74 roebel bedroeg.
    Op 13 juni daalden de aandelen van de beurs van Moskou met 15% na de invoering van Amerikaanse sancties.
  • ————————–

Trump bekritiseert hulppakket Oekraïne op bijeenkomst Republikeinse Partij

DONDERDAG 13 JUNI 2024, 21:41
Trump bekritiseert hulppakket Oekraïne op bijeenkomst Republikeinse Partij
Op 13 juni bekritiseerde Donald Trump het hulppakket van 60 miljard dollar voor Oekraïne tijdens een privébijeenkomst met functionarissen van de Republikeinse Partij in het Capitool.

Bron: Reuters met verwijzing naar de deelnemers aan de bijeenkomst, zoals gerapporteerd door de Europese Pravda

Bijzonderheden: Tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren verklaarde de Amerikaanse ex-president dat hij zou proberen de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te vergroten en drong hij er bij partijleden op aan interne meningsverschillen opzij te zetten.

Trump besprak ook echte politieke stappen, zoals het opgeven van het concept van het verbieden van abortus op federaal niveau, het verlagen van de belastingen op fooien om de stemmen van servicemedewerkers veilig te stellen, en het steunen van tarieven om de Amerikaanse staalsector te beschermen.

Don Bacon, een woordvoerder van de extreemrechtse kant van de Republikeinen, verklaarde ook dat Trump kritiek had op het hulppakket van 60 miljard dollar van Oekraïne, dat door beide partijen werd goedgekeurd.

“Hij heeft zoiets van, als Oekraïne wint, wat zal dan het voordeel zijn?” zei Bacon.

Trump heeft vaak opgeschept dat hij, als hij wordt gekozen, binnen 24 uur een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne zou kunnen sluiten. Hij heeft echter herhaaldelijk geweigerd publiekelijk te specificeren hoe hij dat zou doen.


MAGA idioot hoort thuis in een dwangbuis, hopelijk is Biden het medicijn.

Er zijn berichten in de media geweest dat Trump Oekraïne zou willen dwingen concessies te doen aan Rusland en Oekraïense gebieden, met name de Krim en Donbas, onder zijn controle over te dragen.

—————————–

Hopelijk wordt criminele clown Trump eindelijk eens aan een geestelijk onderzoek onderworpen.
Met deze houding mocht hij winnen van Biden heeft hij ten opzichte van Europa het Amerikaanse graf al gegraven.
De economie van de VS is sterk afhankelijk van de EU, dus als ik Trump was zou ik oppassen!

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini