NPO 1 Journaal

Dat het journaal af en toe onwaarheden vertelt, weet natuurlijk iedereen.

Dat de hopeloze versprekingen en struikelen over de eigen woorden aan de orde van de dag zijn, weten we ook.

Vaak is het mij al opgevallen dat er wat minderwaardig wordt gedaan tegenover België en een presentatrice die hierin voor mij de kroon spant is Annechien Steenhuizen. Als ze dan alweer eens in één van haar vetleren pakjes over het scherm flaneert, zou je bijna gaan denken dat ze achteraf nog de strenge meesteres moet gaan uithangen.
Vanaf dat zij de plaats van ons aller Sasha de Boer (die kon tenminste lezen en had de looks die het journaal tot een feest maakten) overnam, kan ik het mens niet luchten, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. De arrogante manier van haar presentatie en voorkomen zou ik het liefst van mijn scherm donderen. En dat kan ik eenvoudig doen door de knop om te gooien, maar dan mis ik de nieuwsfeiten en dat wil ik dan ook weer niet.

Terwijl er al lang geweten is dat één van de dodelijke slachtoffers van wederom een laffe terreurdaad in New York een Belgische vrouw uit West Vlaanderen betrof, zeg dan alsjeblieft niet dat het hier om een vrouw uit Duitsland gaat. Of in ieder geval, herstel deze stommiteit! Dit feit schoot me nu echt in mijn verkeerde keelgat!

Ook Astrid Kersseboom en Simone Wiemans zijn types die met enorme regelmaat hun tong over woorden breken. Bij Phillip Freriks  lag het zowat in de lijn der verwachtingen, maar deze kon het dan vaak nog met zijn bekende humor oplossen. Het komt totaal niet meer professioneel over. Kinderen uit groep drie lezen beter. Wat is nu nog makkelijker dan een autocue die ongeveer bedoeld is voor blinden en slechthorenden.
Mannen als Frits Tors en Fred Emmer deden alles in ieder geval nog van een velletje papier.

Mijn indruk is dat degene die het minst fouten maakt én de looks heeft Amber Brandsen is. Nieuw als nieuwslezer en een rijzende ster. Hopelijk dat dat het niveau van het journaal weer een beetje meer aanzien kan geven.
U bent met mij eens dat het dodelijk vermoeiend werkt wanneer je luisteren moet naar iemand die constante versprekingen pleegt en struikelt over woorden.

Misschien is het inderdaad allemaal zoals Trump altijd pleegt te zeggen: ¨Fake News, Fake News¨.

Verbetering lijkt mij uitdrukkelijk noodzakelijk, zeker voor dat geld. Zodat bij het aanhoren niet mijn tenen in klauwvorm in mijn schoenen steken en de rillingen veroorzaakt door irritatie over mijn rug lopen.