Nieuw nazi-pact geboren?

Trump dreigt verdere hulp aan Oekraïne stop te zetten “voordat hij het Witte Huis als president-elect aanneemt”

ZONDAG 16 JUNI 2024, 09:13
Trump dreigt verdere hulp aan Oekraïne stop te zetten voordat hij het Witte Huis als president-elect aanneemt
DONALD TRUMP. FOTO: GETTY IMAGES

Tijdens een campagnebijeenkomst bekritiseerde de voormalige Amerikaanse president Donald Trump de omvang van de steun aan Oekraïne, waarbij hij de feiten verdraaide, en zei dat als hij tot president zou worden gekozen, hij dat onmiddellijk “geregeld zou hebben”.

Bron: Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Detroit, georganiseerd door het Turning Point USA-initiatief, waarvan delen op Twitter verschenen, zoals gemeld door European Pravda

Bijzonderheden: In zijn toespraak bekritiseerde Trump de hulp aan Oekraïne, waarvan de verzoeken “nooit eindigen”.

“Ik denk dat Zelenskyy misschien wel de grootste verkoper is van alle politici die ooit heeft geleefd. Elke keer dat hij naar ons land komt, loopt hij weg met 60 miljard dollar”, zei Trump.

Trump zei verder dat hij “van [de Oekraïense president Volodymyr] Zelensky houdt” vanwege wat hij deed tijdens de controverse die leidde tot de eerste poging om Trump af te zetten, en herhaalde vervolgens het eerste punt opnieuw.

“Hij [Zelenskyy] is net vertrokken, vier dagen geleden, met $ 60 miljard. En hij komt thuis en kondigt aan dat hij nog eens $ 60 miljard nodig heeft. En het houdt nooit op, het houdt nooit op. Ik zal dat geregeld hebben voordat ik het Witte Huis als verkozen president neem. Ik zal dat geregeld hebben”, zei Donald Trump.

ADVERTENTIE:

Ter referentie: Zelenskyy was voor het laatst in de VS in december 2023, niet “vier dagen geleden”, en de 61 miljard dollar aan financiering om Oekraïne te steunen werd slechts één keer overeengekomen – als onderdeel van een bredere financieringswet voor de nationale veiligheid die maandenlang werd uitgesteld in het Congres vanwege geschillen over de zuidgrens.

Achtergrond: Trump steunde de versie van het wetsvoorstel dat uiteindelijk werd aangenomen en sprak zijn steun uit voor House Speaker Mike Johnson.

Vorig jaar zei Trump dat hij de Russisch-Oekraïense oorlog “binnen 24 uur” kon stoppen.

In een recent interview waarschuwde president Volodymyr Zelensky dat Trump het risico loopt “een verliezer te worden” als hij een “vredesplan” uitvoert om Oekraïne te dwingen concessies te doen aan de agressor.

——————————

De geboorte van een nieuw nazi-pact.
Criminele MAGA praatjesmaker onder de invloed van Maffia Hitlerkloon.
Trump laat zich naaien door Poetin.
De teloorgang van de mensheid.

—————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini