Nederland vs België

Het lijkt erop dat er nog steeds een soort rancune bestaat van Nederland richting onze zuiderburen, de Belgen. Misschien een gevolg uit 1830 toen ze zich met veel wapengekletter vrijvochten van de Nederlanden.

In de media is dit feit vaak alleen al merkbaar doordat, wanneer er bepaalde zaken in meerdere landen tegelijk het nieuws halen, België vaak niet eens genoemd wordt. Vaak worden landen als Duitsland en Frankrijk dan in één adem genoemd maar België dat er dan ook mee van doen heeft wordt dan vergeten te vermelden. Een soort mediadiscriminatie eigenlijk.
Alleen wanneer er op een bepaalde manier negatieve kritiek geleverd kan worden is België ineens prominent in het nieuws en wordt het enorm uitvergroot. Dit feit stoort mij al jaren.

Onze meest irritante politicus D66’er Alexander Pechtold heeft er zelfs voor zichzelf blijkbaar een sport van gemaakt de Belgen smalend af te schilderen als toch wat achtergebleven. Of het nu om het wegdek gaat of om de terreurbestrijding. Pechtold, maar ook het Nederland van boven de rivieren en dan met name Noord Holland, de arrogante werkelijke Hollanders dus, schijnen zich te moeten spiegelen aan anderen. Dit komt misschien omdat die Hollanders het helemaal niet zo goed doen als ze ons, achterstandsgebieden Brabant, Zeeland en Limburg, zo graag zouden laten geloven, zeker als Brexit straks een feit is!

Niet alleen qua economie hinken ze achterop maar ook op gebied van IT en engineering science & technology.
Het is algemeen geweten dat een minderwaardigheidscomplex tot projectie leidt.

Ook bij justitie zitten niet de grootste denkers. Dat weten we wel, maar bekende plofkrakers ¨hinderlijk¨ volgen is toch wel een toppunt! Als je toch weet wie dit geteisem is dat de laatste jaren met steeds zwaardere middelen zo goed als hele gebouwen opblaast dan pak je ze op! Ga dan niet lullen over het verkopen van gevangenissen en een cellenoverschot!
Deze ziekelijke maatschappij is een kweekvijver voor uitschot. Stop de achterlijke criminelen, die bekend zijn bij justitie, in de Koepel voor je besluit hem te verkopen, net als de gevonden kat die wél in de cel is beland. Tot welk niveau is justitie gezakt? Een kat wél en een plofkraker niet? Dat is discriminatie!
Het buitenland kijkt naar ons als waren we een land van gekken en psychopaten met doorgeknipte enkelbandjes. Gevangenissen verkopen? Geen gevangenen? Daar moet iets totaal mis zijn.
De dienders zitten waarschijnlijk met z´n allen gezellig bij de koffie achter de computer internetcriminaliteit op te lossen in plaats van in het echte leven te staan. De misdaad spint er garen bij, maar de prioriteiten bij justitie liggen verkeerd.
Opvallend detail is ook dat er nog nooit zoveel fishing mails zijn rondgestrooid als op dit moment. Het effect is dus dubieus.
Is het misschien zo dat er geen serieuze cipiers meer te krijgen zijn, behalve dan nog alleen voor flauwe spelletjes?

Een aanzuigende werking zal het zeker hebben!

We hebben hier te maken met een gevangenissysteem in de trend van Center Parcs. Luxe studio met tv, telefoon, toilet en stromend water en … drugs!
Een onderwerelds paradijs! Maar we zijn vermoedelijk de enigen. In België is dit wel degelijk anders! Als je daar nu onverhoopt door eigen toedoen in de gevangenis belandt, is het geen vakantie-resort zoals in Nederland! De resorts hier hebben alleen het effect van draaideurcriminelen. Zelfs het woord zal hier bedacht zijn.

En sorry, maar naar mijn bescheiden mening is de bedoeling van een gevangenis dat je nekharen overeind gaan staan bij de gedachte dat je er in zou belanden. Een gevangenis moet een afschrikwekkend imago hebben, dat werkt!
In de middeleeuwen werden criminelen op water en brood in een kerker gegooid om weg te rotten tussen ratten en stront, of opgehangen of onthoofd te worden.

Dit mag dus niet meer, maar was toch zeer doeltreffend te noemen. Altijd beter dan een kindermoordenaar met een enkelbandje thuis aan de koffie zetten.
De Raad van Europa heeft België al diverse keren op het matje geroepen i.v.m. de mensonwaardige omstandigheden waarin de gevangenen aldaar moeten vertoeven.
Helaas moet ik zeggen hier geen enkel probleem mee te hebben, het is een kwestie van actie/reactie. Jij vermoordt of verkracht iemand, draag dan ook de consequenties! Ben dan ook een vent! En hou op met jammeren over hoe slecht je het hebt. Heb je dat je slachtoffer ook op voorhand gevraagd?
Een Amsterdamse rechter heeft nu geweigerd om acht verdachten uit het drugsmilieu uit te leveren op verzoek van België omdat de omstandigheden mensonterend zouden zijn. Is het misschien een beetje pot verwijt de ketel politiek?
De moraalridder uithangen is wat die Hollanders doen wanneer het hen het best uitkomt. Er moet eindelijk eens een einde komen aan deze arrogante houding die waarschijnlijk nog dateert uit de gouden eeuw of de VOC.

In mijn optiek kan een gevangenis dus niet erg genoeg, laat daar geen misverstand over bestaan! Laat ze wegrotten in vergetelheid!

In deze maatschappij lijkt alles omgekeerde wereld te zijn. Plegers van zware delicten worden beschermd en gepamperd tot en met en als ze maar zielig genoeg kijken en klagen over het eten wordt er met man en macht aan verbetering gewerkt. Bejaarden verkommeren hier in dit land maar criminelen leven steeds meer als God in Frankrijk!