Nederland-Turkije 1-0

Geert Wilders gaf de voorzet en de politiek kopte de bal in! Helaas, de lange arm van Ankara bleek net iets te kort. Wilders haalt zijn gelijk en terecht!

We worden hier geen onderdeel van een sharia kalifaat!

Nederland-Turkije 1-0.

Eindelijk! Het kabinet en de politiek laten eindelijk hun tanden en een rechte rug zien in het Ottomaanse droom-verhaal van Erdogan.
Dit hele verhaal over Turkse ministers die hier verkiezingsactiviteiten denken te houden, iets dat zelfs bij de eigen Turkse wet verboden is, is feitelijk te gek om zelfs maar over na te denken. Een buitenlandse regeringsleider en dictator die hier de scepter denkt te kunnen zwaaien? Mooi niet!

Persoonlijk ben ik nooit echt een vriend geweest van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam maar in het geval van het Turkse consulaat op zaterdag 11 maart en de uitzetting van de Turkse minister van familiezaken Kaya vind ik zijn actie prijzenswaardig!

De minister van buitenlandse zaken van Turkije, Cavusoglu, kreeg niet eens een poot aan de grond omdat zijn komst werd getorpedeerd door een landingsverbod. Waarin een klein land toch groot blijkt te zijn.
We hoeven ons, evenmin als Duitsland en andere westerse landen, niet te laten intimideren, dicteren en de wet te laten voorschrijven over wie of wat hier binnen komt of niet, door een soort nieuwe Turkse Hitler. Je kunt hard roepen “asshole”, het betekent niet dat je gelijk hebt!

Turkije, in de vorm van Erdogan, toont geen respect voor buitenlandse regeringen en/of grenzen. Dit hoef je je als onafhankelijk land niet aan te laten leunen door wie ook. De acties van Rutte en Koenders zijn dan ook geheel op zijn plaats! Ook al heeft dit een diplomatieke rel tot gevolg, oh ja, so what? We zijn zeker niet onder de indruk van Turkse dreigementen! Laat maar komen die orkaan!

Erdogan en Cavusoglu noemen Nederland restanten van de nazi´s, fascistisch en een bananenrepubliek. Waar haal je het?
Deze idiote windbuilen zouden de geschiedenis eerst eens moeten doorlezen alvorens hoog van de toren te blazen.
Aboutaleb verwoordde het heel treffend toen hij zei: “Ik ben burgemeester van een stad die compleet kapot is gebombardeerd door de nazi´s.”

Over het algemeen zijn dictators of dictators in wording van nature paranoia. Ze hebben de angst om te worden doorzien of voortijdig te worden gestopt. Het is dan zaak dat je alle tegenstand of vermeende tegenstand de kop indrukt en uitschakelt. Zo ook Erdogan!
Je pakt gewoon alles en iedereen op die ook maar enigszins een bedreiging voor je plannen zou kunnen vormen. Advocaten, rechters, militairen, journalisten, leraren en politieagenten met tienduizenden tegelijk opgepakt, uit hun functie ontheven en opgesloten.
Als dat geen dictator is, wat dan wel?

In 1924 werd het kalifaat afgeschaft door Mustafa Kemal Atatürk die ook meteen de eerste president van de republiek Turkije werd. Founder van de democratische staat zogezegd. Erdogan heeft echter het plan de vrijheden die Atatürk mogelijk gemaakt heeft weer af te schaffen en terug in de tijd te gaan naar een islamitisch kalifaat inclusief sharia.
Van een democratie kan dan natuurlijk geenszins sprake meer zijn.
Erdogan en de zijnen zouden het woord DEMOCRATIE nog eens tegen Europese staten moeten misbruiken. Als je maar hard genoeg schreeuwt naar de ander, overstem je vanzelf je eigen snode plannen!
Dit soort massahypnose kennen we nog uit de 30-er en 40-er jaren van de vorige eeuw.
Democratie wordt verruild voor dictatuur.
De dictator verheerlijkers partij Denk die bestaat uit een paar allochtonen in de vorm van Kuzu en Öztürk zet zelfs kiezers onder druk om op hen te stemmen. Nog een vorm van democratie zeker? Verbieden en opgerot met deze club!

Hypocrisie kan hoogtij vieren onder de EU-staten, maar het is zeker dat er toch met een zekere bewondering gekeken zal worden naar het optreden van Nederland ten opzichte van het brutale Turkije dat overal de dienst denkt te kunnen uitmaken.
Erdogan kan dreigen met economische sancties, maar de prangende vraag zal zijn of hij zichzelf niet in de voet zal schieten.