Nederland ontploft!

Zoals we gezien hebben, wordt de situatie op veel plaatsen in Nederland explosief.

De landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek roepen AAAH en OOOH  en reageren natuurlijk weer geschokt.

Dit is wat je van mijlenver zag aankomen.

Beste politici, Nederland is het beu, de rek is er uit! Snap dat nou!
De burgemeester van Eindhoven, Jorritsma, weer zo’n VVD-er, noemt de boze mensen tuig en van alles wat lelijk is, maar de politiek moet zichzelf eens achter de oren gaan krabben over hoe dit nou toch allemaal komt.

Als je mensen maar lang genoeg op hun kop zit en de overheid in de recente geschiedenis de vijand is geworden van de burger is het niet verwonderlijk dat de vlam in de pan slaat.
Kijk naar hoe de overheid mensen behandelt. Is het niet de toeslagenaffaire dan wel de jacht op bijstandsuitkeringen.
De slechte aanpak van de Corona-crisis en de domme besluiten van de politiek waren precies de druppel die ik al weken zie aankomen.
De overheid is de VIJAND, en tegen een vijand moet je je verdedigen.
Ga dan alsjeblieft niet hypocriet aah en ooh staan roepen, verbaasd doen en mensen uitmaken voor rotte vis terwijl je het probleem zelf hebt geschapen en maar blijft aanwakkeren met steeds weer nieuwe beperkingen.
Wij zijn van origine een vrij volk en stelselmatig worden door de overheid alle vrijheden ingeperkt als in een politiestaat.

Begrijp me goed, geweld tegen een ziekenhuis als in Enschede is totaal uit den boze. Dat mag nooit gebeuren. Deze mensen werken zich te pletter en krijgen al weinig waardering van de politiek. Laat het volk ze dan beschermen om hun belangrijke werk voort te zetten.

Maar de frustratie zit diep. En als het aan de politici ligt, verdiept die alleen.
Tel daar de reacties van Rutte, Grapperhaus en Jorritsma bij op en je hebt een kruitvat.

Je creëert  zelf eerst de ellende door je eigen kortzichtigheid  en dan gebruik je een afschuifsysteem om de gevolgen vervolgens ergens anders neer te leggen.

De politiek heeft afgedaan en Rutte kan beter nu vertrekken dan morgen. Zijn uitspraken gooien alleen nog maar meer olie op het vuur.
De hypocriete Haagse bende moet op de schop! Het vertrouwen in de Haagse kliek was al laag sinds de vele leugens en het ermee wegkomen met een excuus van Rutte.

Het enige wat deze politiek, zowel landelijk als gemeentelijk, kan verzinnen is mensen nog harder aanpakken.
Ik kan mij vroeger op de lagere school de leraar heugen die met een liniaal sloeg als je omkeek.
Ik zeg je, daar heeft hij op een bepaald moment spijt van gehad.
Ook die leraar in het middelbaar die een vriend van me sloeg, heeft de rest van zijn leven een paar tanden moeten missen.

Dit waren incidenten op vrij kleine schaal. Wat de politiek doet, is op landelijke schaal. En vergeet niet, we zitten er al een jaar mee.
Wat de politiek maar niet kan begrijpen is dat wanneer het volk ontevreden wordt en begint te morren je er iets tegenover moet stellen om die ontevredenheid te keren.
Dat gaat met steeds hardere maatregelen niet lukken en de escalaties en confrontaties zullen steeds heftiger gaan worden wanneer er niet opgepast wordt.
We kunnen op den duur als het verkeerd wil, beelden als uit Frankrijk, VS of de Russische Federatie gaan verwachten.

De politiek denkt dat wanneer je de hond maar hard genoeg slaat, hij vanzelf wel gaat liggen. Helaas is het een feit dat de hond zich op een onbewaakt moment tegen je zal keren.
Al enige tijd, of dat nu de bonnetjes-affaire of de Rusland-knoeierij was, Rutte is er altijd bij betrokken geweest en deze gladde slinkse leugenaar, Trump 2.0 if you will, heeft niet begrepen hoe je het volk tevreden houdt en een eventueel te verwachten opstand kunt afwenden.
Je ziet al in Rusland met de Navalny-opstand dat het volk zich niet meer laat wegslaan door oproerpolitie maar terugslaat, iets dat nog nooit eerder vertoond is.

Het zou mij verbazen dat met hard optreden van de M.E. de geest terug in de fles gaat.
Het is te vroeg om over te praten maar ik heb een burgemeester de term burgeroorlog horen bezigen waarop Bruls , ja die dikzak uit Nijmegen, zei dat je dat soort taal beter niet moest gebruiken.

Ik ben bang dat wanneer hier geen kentering gaat komen en de politiek stoïcijns voorbij blijft gaan aan de behoeften van het volk en dan met name de jeugdigen, er nog veel hardere klappen gaan vallen.
Het wordt hoog tijd dat de totale politiek, of het nu landelijk of op gemeentelijk vlak is, zich van een betere kant gaat laten zien.
Want laten we eerlijk zijn, we staan al voor de afgrond en staren in de diepte.