Nauwelijks te geloven, deze jammerende russen arrogantie!

Kremlin waarschuwt VS voor ‘gevolgen’ na aanval op de Krim

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov noemde de aanval op Sebastopol “barbaars” en beschuldigde Washington van “het doden van Russische kinderen”.

Kremlin waarschuwt VS voor 'gevolgen' na aanval op de Krim

Deze zwembadfoto, verspreid door het Russische staatsagentschap Sputnik, toont Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov die de eindejaarspersconferentie van de Russische president Vladimir Poetin in de Gostiny Dvor-tentoonstellingshal in het centrum van Moskou op 14 december 2023 modereert. (Foto door Alexander KAZAKOV / POOL / AFP)

Het Kremlin waarschuwde maandag de Verenigde Staten voor “gevolgen” en riep zijn ambassadeur op het matje, een dag nadat Moskou had gezegd dat een Oekraïense aanval met een Amerikaanse raket op de Krim vier mensen had gedood.Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov noemde de aanval op Sebastopol “barbaars” en beschuldigde Washington van “het doden van Russische kinderen”.Twee van de slachtoffers waren minderjarig. Peskov wees op opmerkingen van president Vladimir Poetin eerder deze maand over het bewapenen van landen om mogelijk aanvallen op westerse doelen uit te voeren. “De betrokkenheid van de Verenigde Staten, de directe betrokkenheid, waardoor Russische burgers worden gedood, kan niet zonder gevolgen blijven”, zei Peskov tegen verslaggevers. “De tijd zal leren wat deze zullen zijn,” zei hij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het maandag de Amerikaanse gezant Lynne Tracy had ontboden.Later gaf het een verklaring uit waarin stond dat Washington “dezelfde verantwoordelijkheid draagt als het regime in Kiev voor deze gruweldaad” en dat de aanval “niet ongestraft zou blijven”.Rusland zei dat de aanval op zondag op de stad Sebastopol werd uitgevoerd met een door de VS geleverde ATACMS-raket geladen met een clusterkop. Lokale door Moskou geïnstalleerde functionarissen zeiden dat de raket een deel van de havenstad met zandstranden en hotels raakte. Tijdens een ontmoeting met internationale persbureaus, waaronder AFP, deze maand, bekritiseerde Poetin de levering van langeafstandswapens door het Westen aan Oekraïne. “Als iemand denkt dat het mogelijk is om dergelijke wapens te leveren aan een oorlogsgebied om ons grondgebied aan te vallen en problemen voor ons te creëren, waarom hebben we dan niet het recht om wapens van dezelfde klasse te leveren aan regio’s van de wereld waar er aanvallen zullen zijn op gevoelige faciliteiten van die (westerse) landen?” Zei Poetin.

In Rusland heeft de regering niet alleen de rechtspersonen van de Getuigen verboden, maar ze heeft ook duidelijk te kennen gegeven dat ze van plan is hun vreedzame aanbidding uit te roeien.

“Dat wil zeggen, de reactie kan asymmetrisch zijn. We zullen erover nadenken”, zei hij tegen verslaggevers.

Peskov verwees ook naar opmerkingen van Poetin dat doelgegevens voor Oekraïense aanvallen werden verstrekt door westerse landen.

De Krim werd in 2014 eenzijdig geannexeerd door Rusland.

Andriy Yermak, het hoofd van het kantoor van de Oekraïense president, zei maandag: “De Krim is Oekraïne”.

“Rusland moet het schiereiland verlaten. Hun leger en militaire objecten daar moeten ophouden te bestaan”, zei hij op sociale media.

A senior aide to the Ukrainian president, Mykhailo Podolyak, also suggested that Crimea was a legitimate military target.

“De Krim is ook een groot militair kamp en magazijn, met honderden directe militaire doelen, die de Russen cynisch proberen te verbergen en te verdoezelen met hun eigen burgers”, zei hij.

————————-

Oorlogsgeweld kostte dit jaar al aan negen kinderen het leven in Oekraïne (Unicef)

Sinds begin dit jaar zijn bij het oorlogsgeweld in Oekraïne al zeker negen kinderen gedood, waaronder twee in de voorbije 48 uur alleen al. Dat meldt Unicef woensdag. Nog eens 37 andere kinderen liepen dit jaar verwondingen op.

“De golf van aanvallen heeft sinds begin januari woningen, energiebronnen, scholen, crèches en andere burgerinfrastructuur in Oekraïne beschadigd en vernield. In een poging om te overleven moeten kinderen vaak uren aan een stuk noodgedwongen hun toevlucht zoeken in ijskoude, vochtige kelders en ondergrondse stations”, hekelt het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Unicef wijst erop dat ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen beschadigd en verwoest zijn, wat ervoor zorgt dat nog meer levens worden bedreigd, doordat ziektes en aandoeningen, zoals longontsteking, om zich heen grijpen. “Vooral voor kinderen die in de frontlinie wonen is de situatie verschrikkelijk, omdat hun gezinnen door de aanvallen zonder verwarming en water komen te zitten bij temperaturen die momenteel zelden boven het vriespunt uitkomen”, waarschuwt het kinderfonds.

Volgens de organisatie zijn sinds het begin van de oorlog twee jaar geleden verspreid over heel Oekraïne al meer dan 1.820 kinderen gedood of gewond geraakt. Het gaat dan enkel om de door de VN geverifieerde meldingen, dus het werkelijke aantal kinderslachtoffers ligt wellicht hoger. Daarnaast werden ook in de Russische grensregio Belgorod bij aanvallen iets meer dan een maand geleden naar verluidt drie kinderen gedood.

Unicef roept alle partijen daarom op om burgers en civiele infrastructuur te ontzien en zich te houden aan de wettelijke en morele verplichtingen om kinderen en de infrastructuur waarvan zij afhankelijk zijn te beschermen, ongeacht hun locatie. “Kinderen en hun families hebben vrede nodig”, aldus de organisatie.

———————————–

Zoals we weten liegen russen alles aan elkaar.
De russen dienen snel terug te kruipen onder de steen waar ze ooit onder vandaan kropen.
Zij zijn dus wanneer je de idioten beluisterd gemachtigd om kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en gehandicapten te vermoorden maar er mag geen tegenreactie komen?
Daarnaast zijn de kinderen die volgens de russen op de Krim zijn gedood of gewond het resultaat van de russische luchtverdediging die de raket onderschepte en de kinderen doodde door vallend puin.
Daarbij was het luchtalarm niet actief en werd er niet gewaarschuwd om geen vakantie te houden in een dergelijk oorlogsgebied.
De raket was onderweg naar een strategisch gelegen militair doel, had dan ook niet in de weg gestaan!
Eigen schuld, dikke bult, sukkels!
Er moet een einde gemaakt worden aan deze idiote hypocrisie!
Wie is er hier barbaars? Dat stelletje zielepoten in het Kremlin!
Uitroeien die russen op de Krim, op de Krim en de rest van de wereld!
Geef ze een kans om op eigen gelegenheid te vertrekken en een bom erop.
Wie denken deze creaturen dat ze zijn?
————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem