Historische top VS/Noord-Korea van de baan

Voorlopig althans.

De minst populaire varkenskop ter wereld, Trump,  die meent alle landen en regeringen naar zijn pijpen te kunnen laten dansen heeft nu een kleine tegenslag te verwerken gekregen. De ontmoeting tussen Trump en Kim Jung Un is door Trump ongedaan gemaakt.

Deze populist heeft het idee dat de wereldheerschappij hem ten deel viel toen hij op frauduleuze wijze in de VS aan de macht kwam. En als hij het dan niet af kan door zijn gebrekkige communicatieve bekwaamheid, stuurt hij gewoon zijn idiote dochter of schoonzoon, nog zo´n lekker span.

Deze Twitterende hoerenlopende idioot denkt blijkbaar met Tweets en lagere school vocabulair de wereld te dicteren wat landen wel of niet mogen. Laat deze debiel eerst eens orde op het eigen grondgebied verwezenlijken!
Zorgen dat jeugd en andere halve zolen niet meer in de supermarkt een wapen kunnen bemachtigen en hele schoolklassen uitmoorden.
Als je daar dan een zich hypocriet schamende Trump met een onbetrouwbaar gezicht bezwerende woorden uit zijn strot ziet persen moet je wel gewoon kokhalzen!

Zo ook bij Noord-Korea en Kim Jung Un. Laatst genoemde heeft zijn goede wil in mijn ogen de afgelopen tijd laten zien, met name de stap over de grens naar Zuid-Korea vond ik een memorabel moment. Ook heeft Un diverse toegevingen gedaan onder meer het ontmantelen van een nucleaire site. Er is dus zeker welwillend gereageerd door Un op Amerikaanse eisen, alleen… de Amerikanen verzinnen er steeds meer eisen bij. Er zijn grenzen!

De Amerikanen willen blijkbaar indruk maken door oorlogsretoriek, met name door het nieuwste varken, Pompeo, te spuien in de richting van Noord-Korea en Iran maar deze landen hebben geen of weinig vertrouwen in de oprechtheid en/of eerlijke bedoelingen van de VS.
Begrijpelijk als je kijkt hoe het is afgelopen met Moammar Mohammed al-Qadhafi en Libië. Vanaf het moment dat deze zijn kernprogramma stopte liepen de zaken uit de hand en werd hij vermoord.
Het land is nog steeds in chaos. Dit is in grote mate de Amerikanen toe te dichten.

Je kunt de houding van de VS alleen al zien wanneer er bv. in het tribunaal in Den Haag een Amerikaanse militair terecht zou moeten staan, iets waar ooit sprake van was. De VS dreigde toen Nederland op dat moment desnoods met groot geweld deze persoon te komen halen.
Dit zegt al genoeg.

Bondgenoot? Misschien in het verleden en dan alleen nog uit eigenbelang van de VS. In WOII kwamen ze ook pas in actie door Pearl Harbour, Churchill is lange tijd gewoon genegeerd door Roosevelt, dus praat me niet van bondgenoot. Gezien het feit dat Trump bezig is alle leden van zijn regering te vervangen door rechtse idioten die het met de wereldvrede en wapengeweld niet zo nauw nemen, lijkt het erop dat het Amerikaanse varkenskot aanstuurt op totale heerschappij.

Als er vanuit de VS niets anders komt dan bedreigingen als het niet naar de zin van Trump is lijkt het beter dat alle handelsbetrekkingen met de VS worden gestaakt en nieuwe bronnen gezocht. Bedrijven die handel drijven met Iran krijgen dreigementen en boetes vanuit de VS.
Wie zijn ze dan wel? Laten ze eerst hun eigen financiële boontjes eens doppen. Een staatsschuld van 21 biljoen werk je niet even weg met belastingverlaging.

Dat Kim Jung Un zijn onderhandelingspositie niet opgeeft door zijn kernwapens niet te vernietigen is een strategisch gezien prima stap. Het Libië hoofdstuk dreunt bij Un nog na en hij weigert in dit doemscenario terecht te komen. Je kunt nu een fan zijn van Un of niet maar geef hem na dat hij strategisch gezien goede keuzes maakt.

De VS is net zo min te vertrouwen als Rusland en Israël. Laten ze eerst ons goud teruggeven dat ze gejat hebben als blijk.

Het is maar goed dat je politiek leiders niet totaal kunt beoordelen op hun betrouwbaarheid vanuit een analyse van hun gezichtsuitdrukking, Netanyahu, Trump, Poetin, Kim Jung Un, Mark Rutte of Theresa May en Merkel.
Dat zou dan waarschijnlijk niet zo best uitpakken.