Marokkaanse regering dan toch slimmer dan de Rutte club?

Er is bekend geworden dat de Marokkaanse regering de dienstplicht weer wil gaan invoeren en dat is heugelijk nieuws.

Of de dienstplicht ook gaat gelden voor de sujetten die hier het rustige leven van velen verpesten is nog niet bekend.

Het zou goed zijn de Marokkaantjes die hier zo graag de zaak verstieren eens lekker anderhalf jaar met volle bepakking door de Marokkaanse woestijnen te laten rennen.
Een degelijke heropvoeding zou ze niet misstaan. Achteraf wordt de integratie dan misschien toch nog eens een succes.

Echter, deze maatregel houdt wel in dat blijkt dat de Marokkaanse regering veel slimmer is dan de Nederlandse.
In Nederland is de dienstplicht opgeschort (niet afgeschaft!) in 1997, een jammerlijke ontwikkeling en slecht voor de sociale opvoeding van hele generaties.
We hebben er een generatie van asociale ego´s, lamlendige slapjanussen en telefoonverslaafde zielepoten zonder enig medegevoel aan over gehouden.
Waarschijnlijk was de opschorting gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel maar slecht voor het land en de opvoeding.

Het zou daarom ook goed zijn om de dienstplicht her in te voeren per direct.
En beter nog: ook voor vrouwen.
In landen als Duitsland, Frankrijk, Polen en Italië wordt al met dit idee gespeeld. In Zweden is dit alweer sinds 2017 een feit.

Het sociaal gevoel van jongeren in deze tijd laat te wensen over en criminaliteit, vandalisme en agressie nemen steeds verder hand over hand toe.
In het leger leer je je niet alleen staande houden in vaak zware omstandigheden, je leert er sociale eigenschappen en saamhorigheid, vriendschappen, vertrouwen en verbondenheid.
Egoïsme en solitair handelen worden snel gecorrigeerd of afgestraft.

Buiten dat het vanuit opvoedkundig oogpunt een opsteker zou zijn dat de dienstplicht weer wordt voortgezet, is het ook zeker een aanwinst voor onze verdediging. Laten we eerlijk zijn, een beroepslegertje van 40.000 man met 85 vliegtuigen is nou niet bepaald iets waarbij je op beide oren slaapt als Poetin of Erdogan ineens aan de poort staat. Een echt antwoord zullen we dan toch waarschijnlijk niet hebben maar hoe meer zielen hoe meer vreugd zou ik zeggen.
We stellen als Europa zijnde wanneer het werkelijk mis mocht gaan qua defensie nog maar bitter weinig voor!
Dat is best een enge gedachte vooral omdat overal rondom Europa legers worden opgebouwd en grote investeringen in materieel worden gedaan door bijvoorbeeld Rusland, China, Turkije enz.

Ook vliegen er met grote regelmaat Russische bommenwerpers en jagers in het Europese luchtruim.

Trump heeft ten volle gelijk door te stellen dat de NAVO-landen hun verplichtingen moeten nakomen en in rap tempo de defensie op orde moeten krijgen. Duitsland is daar voor het eerst sinds 25 jaar nu mee begonnen. Nu de rest nog.