Maak een einde aan de dictators en het gevaar van binnenuit!!

Trumpler en Putler

 

Opgeblazen Hongaarse varkenskop
End solution.
Final destination.

Orbán leidt nieuwe rechtse fractie in Europees Parlement

30 juni 2024, 15:27
 656

De Hongaarse premier Viktor Orbán, de extreemrechtse leider van de Oostenrijkse FPÖ Herbert Kickl en de voormalige Tsjechische premier Andrej Babiš kondigden de vorming aan van een nieuwe rechtse groep in het Europees Parlement, het Hongaarse nieuwsportaal Telex Gemeld op 30 juni.

De politici stelden tijdens een bijeenkomst in Wenen een “patriottisch manifest voor de toekomst van Europa” op.

De Europese politiek moet veranderen, zei Orbán tijdens een persconferentie, eraan toevoegend dat er een “nieuw tijdperk” begint.

Het cruciale moment in dit proces zal de oprichting van een nieuwe politieke groep zijn, die naar verwachting binnen enkele dagen de grootste factie onder de Europese rechtse partijen zal worden, zei hij.

“We nemen de verantwoordelijkheid voor het lanceren van een alliantie die zal leiden als de sterkste rechtse coalitie in Europa”, zei Orbán. “De sterkste Oostenrijkse, Hongaarse en Tsjechische rechtse krachten zitten nu voor u.”

Orbán besprak een gezamenlijke groep van drie partijen – de Hongaarse Fidesz, de Oostenrijkse FPÖ en de Tsjechische ANO – hoewel de regels van het Europees Parlement vereisen dat de partij leden uit ten minste vier landen omvat.

Deze eis is bedoeld om ervoor te zorgen dat de partij bestaat uit minimaal 23 parlementariërs uit zeven EU-landen.

Babiš voegde eraan toe dat de partijen zich hebben verenigd rond prioriteiten zoals het verdedigen van soevereiniteit, het bestrijden van illegale migratie en het delen van een visie op de Green Deal.

(artikel The New Voice Of Ukraine)

—————————–

Rusland wil de EU en de NAVO verdelen, zegt Zweedse DM

30 juni, 14:19
 222
Pål Jonson (Foto: Pontus Lundahl /TT News Agency via REUTER)Pål Jonson (Foto: Pontus Lundahl /TT News Agency via REUTER)

Rusland is zeer geïnteresseerd in het verdelen van bondgenoten binnen de EU en de NAVO, zei de Zweedse minister van Defensie Pål Johnson, volgens de Europese krant Bild op 29 juni.

Johnson beschouwt een oorlog tussen Rusland en de NAVO echter niet als “dreigend”.

“Het Kremlin en Poetin zelf zijn zich ervan bewust dat ze deze oorlog zouden verliezen”, zei hij, in antwoord op de vraag of de Russische dictator Vladimir Poetin de NAVO zou durven aanvallen.

“Maar ik denk dat Rusland er erg in geïnteresseerd is om ons politiek te verdelen, zowel binnen de EU als binnen de NAVO.”

Rusland is “bereid grote politieke en militaire risico’s te nemen” en heeft “grote ambities om zijn strijdkrachten te herpositioneren”, zei Johnson.

“Het beste wat we kunnen doen om de vrede in Europa te bewaren, is de NAVO sterk te maken en ons te concentreren op afschrikking en verdediging”, voegde hij eraan toe.

Mogelijke Russische aanval op NAVO

De mogelijkheid dat Rusland eind 2024 of begin 2025 Europa aanvalt, is benadrukt door de Duitse publicatie Bild, daarbij verwijzend naar inlichtingenbronnen. Deze bezorgdheid komt voort uit een voorspeld leiderschapsvacuüm in de Verenigde Staten in die periode, waardoor de Amerikaanse hulp aan Europese bondgenoten mogelijk vertraging oploopt.

De burgerbevolking in het Westen moet zich voorbereiden op een “totale oorlog” met Rusland, zei admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO.

Europa wordt opnieuw “geconfronteerd met een militaire dreiging die in 30 jaar niet is gezien”, zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius, die waarschuwde voor de mogelijkheid van een Russische aanval binnen vijf tot acht jaar.

De kans dat Rusland volgend jaar een oorlog tegen de NAVO zou kunnen beginnen, is extreem klein, zei de opperbevelhebber van Litouwen, Valdemaras Rupšys.

Rusland wil geen direct militair conflict met de Verenigde Staten en de NAVO en zal doorgaan met asymmetrische activiteiten die, volgens zijn schattingen, de drempel van een wereldwijd militair conflict niet zullen overschrijden, meldde de Amerikaanse inlichtingendienst in maart.

De Duitse inlichtingendienst zegt dat Rusland zich voorbereidt op een grootschalig conflict met de NAVO en al in 2026 ten minste een deel van het grondgebied van het bondgenootschap zou kunnen aanvallen.

In het geval van een Russische aanval zou Estland in staat zijn om het af te weren en de oorlog te winnen, zei generaal Martin Herem, hoofd van de Estse strijdkrachten, op 18 april.

NAVO-planners achten een directe Russische invasie van NAVO-lidstaten in de nabije toekomst onwaarschijnlijk, schreef de Wall Street Journal op 30 april.

NAVO-bondgenoten in Europa ontwikkelen naar verluidt “meerdere landcorridors” voor Amerikaanse troepen en gepantserde voertuigen in het geval van een grote Europese oorlog met Rusland.

(artikel The New Voice Of Ukraine)

—————————–

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem