Loyd Hendriks nu zelf kop van Jut

Dat incassobedrijven over het algemeen voor een onvriendelijke benadering kiezen is gekend, dat ze er wettelijk illegale methodes op nahouden ook.
Het kan echter nog erger zo bewees Loyd Hendriks, franchisenemer van Straetes Incasso. Deze eikel maakt het nu wel erg bont en de ‘ondernemer van het jaar’ krijgt nu het deksel met een rotknal terug op zijn eigen bek!

Hendriks had namelijk weer een nieuwe manier bedacht om zijn bedrijf te laten groeien en de omzet te verhogen, iets waar hij dacht goed in te zijn.
Wat is het geval: je nagelt notoire wanbetalers gewoon aan de schandpaal via social media dan betalen ze wel.
Zet mensen voldoende onder druk, ga voorbij aan alle menselijke normen en waarden, maak ze murw, gebruik Nazi-methodes, moet Hendriks gedacht hebben toen hij besloot tot een eerste Youtube filmpje.
Dit filmpje heeft, laten we zeggen, een effect gehad waar onze Loyd niet van had durven dromen. Het explodeerde hem namelijk vol in eigen tronie, variërend van scheldkannonades tot serieuze doodsbedreigingen.

Deze over het paard getilde ondernemer – die het blijkbaar nodig vindt om over lijken te gaan, profijt trekt uit andermans ellende en daar zelfs een prijs voor kreeg in het verleden – gaat nu door eigen toedoen vermoedelijk een tamelijk verhitte tijd tegemoet.
Natuurlijk gaan doodsbedreigingen erg ver, maar zoals het spreekwoord zegt: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Iets wat een normaal mens begrijpt, maar Hendriks – teveel verblind door winstbejag, gesterkt door de eer die hem in het verleden ten deel viel en te druk bezig met manieren te bedenken over hoe mensen nog verder te vernederen – blijkbaar niet. Het zal hem nog pijnlijk duidelijk gaan worden dat je ook te ver kunt gaan in het onderuit halen van mensen om er aan te verdienen en dat je daar dan ook je consequenties uit moet trekken. Kwestie van actie-reactie.

Advocaat Hans Bügel heeft brandhout gemaakt van de Hendriks-methode, en terecht! Dit soort getijsem behoort geen incassobedrijf te runnen.
Reden temeer waarom de twijfelachtige rol van particuliere incassobedrijven nauwgezet moet worden doorgelicht en hun activiteiten aan banden gelegd.

Hendriks probeert nu op allerlei manieren zijn acties en plannen af te zwakken en te rechtvaardigen, maar of dit enig succes gaat hebben is nog even onzeker. Feit is dat de hoofdzetel van Straetes Incasso dhr. Hendriks op het matje geroepen heeft. Dat de centrale directie op zijn minst not amused was is te begrijpen.
Wij wensen Hendriks veel succes in deze barre tijden en dat het recht maar mag zegevieren! Helaas is de schandpaal al enige eeuwen afgeschaft, want de kop van Hendriks zou hierin zeker niet misstaan hebben. ´s Heerenberg is hierin misschien nog een optie.

Al met al een trieste figuur!