Kroes nu zelf de pisang?

De grote Neelie Kroes! Oud-VVD, hoe kan het anders.
Bikkelharde achtervolgster van multinationals als APPLE, Microsoft en ABN AMRO.

Was ooit minister van verkeer en waterstaat voor de VVD. Met een koosnaampje als Neelie Plankgas was ze gezegend.
Na haar ministerschap scheidde ze van Smit en rommelde met Bram Peper (notabene een PVDA-er), toenmalig burgemeester van Rotterdam, die zelf ook niet de beste papieren bleek te hebben en waar ook weer een bonnetjesverhaal aan kleefde. Dit kostte Peper zijn kop en zijn huwelijk met Kroes.

Deelde miljoenen aan boetes uit aan bedrijven omdat ze verdacht werden van belangenverstrengeling of gefraudeerd zouden hebben.

Nu, Kroes heeft zelf al eerder ter discussie gestaan in verband met dubieuze praktijken als belangenverstrengeling en de TRC-affaire. Ze had ook twijfelachtige banden met Jan-Dirk Paarlberg, die werd verdacht betrokken te zijn bij het onfrisse einde van Willem Endstra. Ze was de drijvende kracht achter de Betuweroute, en we weten hoe dat uitpakte. Ook de fregattenkwestie die 1,2 miljard kostte kon ze op haar revers schrijven. En zo is er nog veel meer!

En deze keer is weer het raak!
Naar nu blijkt dat Kroes tijdens haar carriere als Europees Commissaris van mededinging in de periode 2004 tot 2014 zelf gefraudeerd heeft.
Nu Bahama Leaks is komen bovendrijven, blijkt dat de naam van Kroes op de lijst voorkomt en dat zij naast haar Europese functie ook directeur was van de Firma Mint Holdings. Dit is verboden en ze heeft dit altijd verzwegen. Volgens eigen zeggen werd Kroes pas uitgeschreven in 2009 door een fout.
Ja, ik dank je de koekoek. ‘Tis VVD hoor!

Kroes heeft een verleden van twijfelachtige praktijken achter de rug, maar of ze er deze keer genadig afkomt is de vraag.
Jean-Claude Juncker heeft al om uitleg gevraagd. Het is weer compleet de wereld op zijn kop.

Een VVD-er, kort aan de macht, is als een kat op het spek. Onbetrouwbaar! Hoe is het mogelijk dat iemand met een zeer dubieus verleden een post bekleedt die dergelijke verantwoordelijkheid en integriteit behelst?

Op dit moment is ze weer betrokken bij Uber, nog zo’n frisse club!

Laten we hopen dat ze deze keer echt de pisang is en dat er nog veel corrupte VVD-ers mogen volgen.