Kim Jong-Trump?

Dat Noord-Korea nog steeds een appeltje met de VS te schillen heeft moge duidelijk zijn. De Koreaanse oorlog uit de jaren 50 is in realiteit nog steeds gaande omdat de vrede nooit is getekend, hooguit een wapenstilstand. Die oorlog kostte tussen 1950 en 1953 rond 175.000 man het leven en de strijd is onbeslist gebleven.

Lange tijd hebben de Noord-Koreanen achterop gehinkt als het ging om langeafstandsraketten en kernwapens.
Deze tijd lijkt nu dus voor eens en altijd voorbij en Noord-Korea komt langszij de VS. De wraakgevoelens over en weer zijn blijkbaar nog steeds zeer levendig.

Het is nu duidelijk Kim Jong-un vs. Donald Trump!

Dat Kim Jong-un een fanatieke zoon is van zijn vader Kim Jong-il en het beleid van die laatste verder zet met steeds grotere stappen, is tot de Amerikanen nu ook wel doorgedrongen.
Kim Jong-un heeft er duidelijk een sport van gemaakt de VS te provoceren. Dreigementen zijn altijd al vanuit Noord-Korea te horen geweest, maar de dreigende retoriek is nooit erg serieus genomen door zowel de VS als de rest van de wereld.

Noord-Korea heeft echter niet stilgezeten en komt nu op de proppen met rakettesten die lieten zien dat het land zeker in staat is verder te kunnen schieten dan de eigen landsgrenzen. Kernwapens heeft het land al, maar ja die liggen in Volkel ook!
De nieuwste generatie langeafstandsraketten die het land heeft kunnen zelfs het vaste land van de VS bedreigen.
Tel daar dan de vers ontwikkelde kernkoppen, speciaal voor deze raketten, bij op en je hebt Trump op de kast!

De kersverse en meest onverantwoordelijke Twitter-president van de VS ooit, Trump, is feitelijk niet meer dan een dwaas met haantjesgedrag die zonder blikken of blozen de gehele wereld in gevaar brengt. Elke diplomatie is deze oen blijkbaar vreemd, hij laat zich liever door de eerste de beste uit zijn tent lokken.
Het is natuurlijk ook wel bekend dat het grootste gedeelte van de Amerikaanse economie drijft op de wapenindustrie en de economische belangen bij een goede oorlog zijn er dus in de VS altijd wel, zoals nu ook weer.

Getuigende Trump’s reactie op de dreiging van Noord-Korea waarin hij het heeft over Furie en Vuur, lijkt er hier een hanengevecht op mondiale schaal te ontstaan.
Trump, die daarin graag het prijshaantje wil zijn, laat zich als een kleuter provoceren door Kim Jong-un en vertoont aansluitend in zijn reactie hetzelfde domme impulsieve gedrag dat je van Korea zou kunnen verwachten maar dat ver beneden alle peil van een president van de VS ligt.

Trump is een blunder wanneer het gaat om de wereldvrede, een haantje met een veel te klein lulletje dat op elk moment ontploft als iets hem niet aanstaat.
Dit gedrag is onbestaanbaar en rijp voor therapie! We kennen allemaal de uitdrukking ¨niet op reageren Lena¨.
Ben wijs en negeer blaffende honden. Deze bijten in de regel niet, tenzij je ze een schop geeft. En daar is Trump druk mee bezig!

Kim Jong-un voelt zich zeer waarschijnlijk gesterkt door het idee de middelen in handen te hebben om zijn dreigementen nu eindelijk kracht te kunnen bijzetten en Trump door het idee dat China zijn veto niet gebruikte bij de nieuwe sancties tegen Noord-Korea, van oudsher een bondgenoot van Korea.
Met een beetje pech staan we door Trump´s onvolwassen en impulsieve gedrag aan de vooravond van WOIII!
Volgens Trump´s religieuze adviseur, de idioot Robert Jeffress, heeft Trump God aan zijn zijde! Te absurd om zelfs maar over na te denken!

Het is misschien een veel beter idee om Kim Jong-un en Trump tijdens een kooigevecht de strijd te laten beslechten. Een soort hanenkamp of om even bij dat kleine lulletje te blijven een ¨cockfight¨.
Pak ze op, zet ze in een kooi en doe de deur pas open wanneer één van hen de pijp aan Maarten geeft!

Een stuk veiliger voor de wereldvrede, indien mogelijk!