Ik was er niet bij maare …..Halbe Zijlstra ook niet!

Het lijkt een onmogelijke zaak om list en bedrog bij de VVD uit te roeien.

Hadden we eerst de justitiekoppen die zijn gerold door dealtjes, bonnetjes en leugens,

Hebben we weer een Henk Kamp ex-economische zaken, die naar eigen zeggen om aan de leveringsvoorwaarden aan het buitenland te kunnen voldoen, de grond onder de Groningers hun voeten liet wegzakken. Achteraf gezien heeft deze oplichter de mensen in Groningen mooi bedot toen bleek dat bijvoorbeeld Frankrijk veel meer gas kreeg dan ze daar feitelijk nodig hadden. Een grof schandaal, zelf met de noorderzon vertrekken en de Groningers in de steek laten op het moment dat hun huizen letterlijk op hun hoofd dreigen te vallen. Poging tot doodslag zou een mooi pleidooi verdienen tegen Kamp, de arrogante zakkenvuller!

Nee, de VVD grossiert in leugens, valsheid in geschrifte, foutjes en fouten, bedrog en graaipolitiek.
In de verse geschiedenis hebben er al de nodige het veld moeten ruimen, neem Jos van Rey, Mark Verheijen of Robin Linchoten of Frans Weekers en Fred Teeven of Ivo Opstelten of Bram Peper om er gewoon maar even een paar te noemen. Allemaal namen die de graaierij van de VVD ondersteunen met hart en ziel. Maffia in een maatpak! Cosa Nostra op z´n Haags!

Maar het kan nog erger! Nu hebben we dan Halbe Zijlstra, The Lying Dutchman al genoemd,  de gedoodverfde architect van Rutte III en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. Een Buitenlandse Zaken dat Fake-nieuws in Rusland komende tijd aan de kaak gaat stellen mede ten aanzien van MH17 en wat al niet meer.
Ik ben heel benieuwd hoe minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergej Lavrov dit gaat nemen.

Zijlstra heeft inmiddels wereldwijd furore gemaakt en heeft Nederland daarmee toch een beetje belachelijk gemaakt, om niet te zeggen als hypocriet en onbetrouwbaar neergezet door met grote regelmaat lezingen te houden vanaf 2006 met het verhaal dat hij aanwezig was op een bijeenkomst met Poetin, hetgeen een leugen is. Zijlstra gaat zwaar door het stof, maar de geloofwaardigheid voor een minister van Buitenlandse Zaken die dan ook nog eens leugens van de Russen aan de kaak moet stellen lijkt mij geen hele gelukkige combinatie.

Ik ben wel heel benieuwd naar de opvoeding die Zijlstra zijn kinderen geeft, VVD´ers geven in de regel namelijk zeer goede voorbeelden. List en bedrog lijkt daarbij het handelsmerk te zijn. Het zou ook zo uit een roman van Dickens kunnen komen. Van die charmante kleine liegende zakkenrollertjes, daar begint de ellende mee.

Enfin, morgen vindt er een debat plaats ten aanzien van het gezichtsverlies van Nederland wereldwijd. Of het voor Zijlstra allemaal nog zinvol is, is de vraag.
Feit is echter wel dat wanneer Zijlstra minister van Buitenlandse Zaken zou blijven, temeer omdat we weten dat Rutte hem uit de wind zal proberen te houden, het vertrouwen in kabinet Rutte III en de algehele politiek – dat toch al op een laag pitje staat – ver onder nul zal schieten.
Vriendjespolitiek en kruiwagens zullen dan wel meteen duidelijk zijn en het valt te hopen dat de oppositie gehakt maakt van deze affaire.

Een minister die door eigen toedoen op deze manier beschadigd raakt en een minister van Buitenlandse Zaken dat andere landen op de vingers moet tikken heeft het in deze verknald! We staan wereldwijd nu gewoon compleet voor joker! Dit alles dankzij een Fake minister in een graaicultuur als middelpunt van de spot.