Man, ik houd van de Belgen!

(citaat via the new voice of ukraine)
Door Maithe Chini

België heeft de afgelopen maanden tientallen zogenaamde Russische diplomaten het land uitgezet”, zei hij.

Waren het spionnen? Duidelijk, ja.”

België heeft in Russische ambassades een grote hoeveelheid satellietcommunicatieapparatuur ontdekt, die gebruikt wordt om in het geheim vertrouwelijke informatie terug te sturen naar Rusland.

Op het dak van de Russische ambassade in Ukkel, België, werden niet minder dan zeventien satellietschotels ontdekt, samen met verschillende andere antennes en communicatieapparatuur die mogelijk voor zowel communicatie als spionage zouden kunnen worden gebruikt.

De Russische dictator Vladimir Poetin sloot opzettelijk de grenzen niet te midden van de uitstroom van Russen om mobilisatie te voorkomen, waardoor Russische agenten Europa konden binnenkomen om de verliezen aan te vullen die waren veroorzaakt door de massale uitzetting van Russisch ‘diplomatiek personeel’, meldde de Wall Street Journal eerder.
(einde citaat)

Man, ik houd van de Belgen!
Ook ondanks dat Poetin zegt dat Rusland België heeft gecreëerd (Hahahahaha).
Welke drugs gebruikt de bunkertsaar?
We zullen het aan de Belgen voorleggen. ;-))

Dit zou de Nederlandse regering ook een nauwlettender in de gaten moeten houden en dan met name de Russische ambassade en de ambassade van Belarus in Den Haag. Maar ook de Zuidas schoonvegen en eigendommen confisqueren.
Het is geweten dat hier een spionage netwerk van Orks aanwezig is dat op alle mogelijke manieren onze veiligheid en economie probeert te ondermijnen.
Er uit met die lui en sluiten die tent evenals die van Belarus!
Het land uit met dat tuig!

Het wordt eindelijk tijd om schoon schip te maken en het ongedierte te verdelgen.
De infiltratie en de ondermijning van onze samenleving moet gestopt worden!
Mede daarom zou ook de Chinese ambassade tegen het licht gehouden moeten worden.
China levert net als Noord-Korea en Iran wapens aan Rusland en is bezig met allerlei deepfake nepnieuws.
Ook de Slowaakse en Hongaarse ambassades zouden eens onder de loep bekeken moeten worden.
Don’t trust the Chinese.

De spelletjes van zogenaamde NAVO leden als Hongarije en Slowakije uit de namen van Orbán en Fico worden toch wel heel twijfelachtig en ondermijnen de geloofwaardigheid van zowel NAVO als EU.
Italië trekt zijn SAMP/T terug uit Slowakije en eerder was al het Amerikaanse Patriot-systemen teruggetrokken en nu is het huilie huilie voor Fico.
Fico weet nu niet hoe hij zijn kerncentrales moet beschermen, tegen wie?
Ik zou zeggen: ga daar op het dak zitten met een Kalashnikov.
De dwarsliggers en met Poetin heulende zogenaamde diplomaten in Europa moeten onder een vergrootglas!
Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Een ambassade van smerige moordenaars en slavenhandelaren willen we hier niet tolereren!
De wereld raakt vervuild door schuim en als daar niet tegen wordt opgetreden zal het de overhand krijgen.
Een ander voorbeeld is de VS waar stupide rednecks de mogelijkheid hebben een crimineel als Trump te her-verkiezen als president.
Deze Trump en zijn grote liefde Johnson zijn al even geschift als bunkertsaar Poetin en zijn idiote alcoholische clown Medvedev en samen een gevaarlijke cocktail en een garantie voor een catastrofe van mondiale omvang.

Hulp voor Oekraïne wordt stelselmatig gesaboteerd en vertraagd waardoor zowel de Oekraïense als Europese veiligheid wordt bedreigd.
Domme figuren als Jim Costa met een slap verhaal over hoe vredesbesprekingen er uit zouden moeten zien zijn ook niet echt hulpvaardig. Dat zou gelijk staan aan de Krim opgeven.
Het conflict is in 2014 juist ontstaan door de Krim en je kunt niet verwachten eerst vrede te sluiten en het uiteindelijke doel op de lange baan te schuiven, dit is volslagen idioot en dat kan zelfs een kleuter bedenken.
Geen enkel weldenkend mens gaat met dit idee akkoord.

Er zijn teveel zogenaamde en zelfbenoemde experts die hard roepen langs de lijn en zichzelf nooit in de situatie van Oekraïne hebben bevonden.
De beste zeelui staan nog steeds aan wal. Triest maar nog altijd waar. Al liggen er al wel veel Russen op de bodem.
Natuurlijk, ik verkondig  hooguit mijn eigen mening waarbij ik puur reageer op wat ik lees en observeer maar ik beschouw mijzelve ook niet als een militair expert. Kant en klare oplossingen bestaan niet.
Ik kan echter niet goed verdragen dat mensen het presteren van het Oekraïense  leger bekritiseren omdat ik van mening ben dat ze zich juist voortreffelijk handhaven en dat elk land enorm respect zou moeten hebben voor wat Oekraïne presteert met inventiviteit en de middelen die ze hebben.

De moed, vastberadenheid, vechtlust en vaardigheid op het slagveld van de Oekraïners is prijzenswaard, ga na wat ze zouden kunnen uitrichten als ze eindelijk zouden krijgen wat ze nodig echt nodig hebben als luchtverdediging, F16 en langeafstandsraketsystemen.
De oorlog zou significant verkort kunnen worden.
Ook het milieu verdraagt de enorm toegebrachte schade nog nauwelijks.
Een leger van een vredelievend land dat aan het begin van de Russische invasie nauwelijks was voorbereid op een dergelijke situatie.
14 vliegtuigen in veertien dagen? Ik geeft het je te doen.
Afzuipen van schepen? De Zwarte Zeevloot is praktisch verdwenen.
Chapeau Oekraïne!

We blijven ons door angst laten gijzelen wat de Orks betreft.
Salonstrateeg Poetin zou graag het sterkste leger ter wereld hebben om zijn imperialistische greep verder te verbreden maar zou goed als dat misschien in zijn oren klinkt is gaat helemaal niet.
Natuurlijk heeft hij de macht van het getal maar ook dat raakt eens op en je ziet dat er mensen worden geronseld in Zuid Amerika en Nepal om de tekorten aan te vullen.
En dat om oude vrouwtjes en kleine kinderen vanop afstand te bombarderen, wat een heldenmoed!
Tegen elke gewapende tegenstander druipen de weinige overlevenden met de staart tussen de benen af.

Het gebazel over sancties is in mijn ogen slappe politiek en overgewaardeerd omdat de werking maar marginaal blijkt.
Je moet deze motherf*cker pakken waar het hem het zeerst doet.
Find the softspot!
De rem moet er af!
Angst is een slechte raadgever.

We moeten leveren wat nodig is en niet alleen wat wij denken dat nodig is.
Directe actie en niet speculeren over wanneer iets misschien geleverd kan worden.
We moeten het onheil keren vooraleer het te laat blijkt.
Europa moet eindelijk zijn softe imago verliezen en zijn tanden laten zien, in die zin ben ik het geheel met Macron eens.
Europa moet stoppen met elkaar onderling vliegen af te vangen en verdeeldheid te riskeren.
Dit speelt enkel de Orks in de kaart.

Gevangenen raken op, Russen uit armzalige achterlanden raken op.
Zijn mobilisatie laat Moskou buiten beschouwing om de publieke opinie niet tegen zichzelf in het harnas te jagen.
De Russische prestaties op het slagveld zijn op z’n minst triest te noemen en zelfs de nieuwste tanks worden niet ingezet met het oogpunt op gezichtsverlies.
De T14 Armata is zoals alle Russische producten van inferieure kwaliteit, bagger en presteert niet dus wordt de toevlucht genomen in museumstukken als T64 en T55 tanks onder het mom van te duur.
Kortom, het getal is nog steeds een bedreiging maar door de bank genomen is het Russische leger een farce.
Een trieste bedoeling en waar sterven ze voor? VOOR NIKS!

Nogmaals, het is geen videogame waar we naar kijken en dan zeggen : ja maar dat had je zo moeten doen of ja, dat doe je beter zo, er vallen duizenden doden per dag. De situatie op het slagveld is net even anders dan op tv net als een voetbalwedstrijd waar mensen bierflessen door de beeldbuis smijten omdat het cluppie het niet doe zoals zij willen. Langs het veld ziet het er altijd heel anders uit, daar zie je de complexiteit.
Van achter je scherm is het altijd makkelijk oordelen.

(Photo Credit: SNL via www.out.com)

Het zou goed zijn als de wereld eindelijk de angst voor de Orks eens opzij zou gooien en alle mogelijkheden zou benutten om ze voor eens en altijd de mond te snoeren, ook als dat zéér drastische maatregelen betreft.
Je kunt  niet eeuwig op eieren blijven lopen en laten gijzelen door de ontspoorde hersenactiviteit van een omhooggevallen KGB agentje en maar hopen dat het beter wordt.
Dat is het equivalent van het omhooggevallen schildertje in 1933.

We leven in een zeer gevaarlijke en explosieve onvoorspelbare tijd en we moeten de mantel van naïviteit afgooien en objectief leren kijken.
Dit geldt trouwens ook voor de Russen die voorgelogen en gehersenspoeld worden.
Ze verblijven in het duister en dienen te worden bijgelicht.
Gelukkig beginnen er ogen te openen maar de slaap is er nog lang niet de ogen gewreven en een scherpe blik naar wat er om ons heen daadwerkelijk gaande is nog niet bereikt.
Verraad en corruptie zijn de grootste vijand van een land in oorlog en daarmee heeft ook Oekraïne nog het een en ander te stellen.
Zo heeft elk land z’n eigen NSB.
Schandalig dat mensen misbruik maken van een oorlogssituatie voor zelfverrijking en uitbuiting van het volk en het leger.

Psychologische oorlogvoering wordt door de Russen grootschalig toegepast en het belangrijkste daarbij is verdeeldheid zaaien. En Poetin lijkt succesvol wat dat betreft.
Divide and conquer oftewel verdeel en heers, het aloude gezegde is een truc die de Orks als geen ander beheersen en de fout die vaak gemaakt wordt is de gedachte slimmer te zijn dan je tegenstander.
Je zult je hersenen moeten trainen om de persoon te worden die je wilt bestrijden.
Never underestimate your opponent!

Kijk objectief naar waar de gaten in onze verdediging zitten.
Ook de VN zou eens meer zijn ogen moeten openen.
Kijk naar Duitsland waar het ministerie van defensie makkelijk door de Orks werd gehackt en afgeluisterd doordat er een treurig simpel wachtwoord als beveiliging gold.

Een debiel als Margarita Simonyan zou niet eens een platform moeten krijgen, de zaken die hij publiek maakt zijn speciaal bedoeld om de bondgenoten tegen elkaar uit te spelen door onderlinge twisten en scheve ogen te veroorzaken.
Iemand met een dergelijke naam alleen al kun je nauwelijks serieus nemen.
Margarita’s staan bij mij trouwens in de koelkast.

Gewoon zorgen dat de beveiliging op orde is en geklets van welke Ork ook negeren, niet op reageren Lena!
We zijn te gezapig ingeslapen en juist DAT is het moment waarop het onheil toeslaat.
We zijn het strategisch denken verleerd.
Oekraïne heeft het zich meester gemaakt, hoe langer ik kijk hoe duidelijker ik het systeem zie.

Europa lijkt eindelijk doch ruw wakker geschud te zijn en beraadt zich op een militaire oorlogseconomie.
Beter laat dan nooit moeten we maar denken.
We gaan zien welke barrières dit gaat veroorzaken bij de partners onderling.
In mijn optiek zou je moeten streven naar standaardisering van zowel wapentuig als munitie.
De wapensystemen van de landen onderling verschillen nogal en dat brengt ook een stroom aan onderdelen met zich mee ter vervanging.

De industrie zal ik mijn ogen water bij de wijn moeten doen en de grote jongens op gebied van materieel zouden de koppen bij elkaar moeten staken en de beste keuzes maken op gebied van productie.
Net als de VS in het verleden deed, alles was uitwisselbaar uit andere gebieden, staten en productie platforms.
De productie kan daardoor een vel grotere vlucht nemen en de toelevering vergemakkelijken tevens zullen de kosten dalen.

Haantjesgedrag moeten we ten alle tijden vermijden en de productie van bijvoorbeeld tanks en houwitsers, artillerie stukken en handvuurwapens zou door heel Europa hetzelfde moeten zijn.
Alleen op deze manier ben je in staat om de productie dermate op te voeren en de toelevering van te vervangen onderdelen vele malen te versnellen.

Duitsland heeft bijvoorbeeld Leopard en Frankrijk De Leclerc die wezenlijk van elkaar verschillen en zo gaat het met alle systemen of het nu zwaar materiaal betreft of raketten en vuurwapens.
Als je geen standaard kunt bereiken is de missie al op voorhand mislukt als tegenhanger van Poetin en de zijnen.
De productie kun je alleen door standaardisering significant opvoeren en gelijke tred houden met de Russen.

Ik heb mijn twijfels of dit zou kunnen lukken maar die niet waagt, die niet wint.
Veel bedrijven in de wapenindustrie zouden mijns inziens over hun schaduw moeten springen ten einde het grotere doel te dienen.
Zolang het alleen over het alleen over het isoleren van de eigen belangen blijft gaan zal de nodige versnelling waarschijnlijk nooit op gang komen.

Er moet een hele andere manier van denken worden ontwikkelt voor een gemeenschappelijk doel, de tijden van solitairisme zijn voorbij.
Hier moet gezamenlijk de schouders onder gezet worden om de industrie te hervormen en dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

Laat wijsheid en de Europese veiligheid regeren en niet angst of protectionistische gewin.
We zullen moeten doorpakken zonder geaarzel.
Mede door het opzetten van een dergelijke mega-oorlogsindustrie zijn we ook in de gelegenheid gesteld worden het juk van de VS van ons af te werpen.
Afhankelijkheid maakt je kwetsbaar en kan chantage in de hand werken.

Mocht Trump weer de scepter zwaaien aan de overkant van de plas dan hoeven we zijn gebazel niet meer aan te horen omdat hij ons niets meer te melden heeft.
De VS heeft in mijn ogen zijn kwalijke gezicht laten zien en blijkt een onbetrouwbare partner die zich beter met z’n eigen stoerdoenerij bezighoud en verre van ons blijft met het onzinnige geblaat dat we kennen.
Het zou goed zijn als we duidelijk op ons netvlies behouden hoe de VS zich laatstelijk ten aanzien van onze veiligheid in Europa heeft gepresenteerd.
Ook de rol van Musk en andere verraders moeten tegen het licht gehouden worden.

Het mateloze vertrouwen van weleer is geschiedenis!
Het moge duidelijk zijn dat Trump en de zijnen waarschijnlijk het grootste risico voor het voortbestaan van de alliantie vormen en dat we zeer alert zullen moeten zijn op de ontwikkelingen door er met een vooruitziende objectieve blik naar te kijken en tevens intensief actie te ondernemen om gaten in de Europese veiligheid en democratie te voorkomen.
Het kardinale punt is dat we onze eigen broek moeten kunnen ophouden, kost wat het kost.

Si vis pacem, para bellum

Lex talionis
in hostem omnia vici

Slava Ukraini