I maand cel en taakstraf voor schietgrage diender.

De Haagse rechtbank heeft agent Deddy S. (Alleen de naam al)  veroordeeld tot 1 maand cel en een taakstraf van 240 uur.

Deddy S. wilde een bestuurder die teveel op had aanhouden. Toen deze dat weigerde schoot S. een aantal kogels in de persoon die waarschijnlijk blijvend verlamd zal zijn.

Prima straf zou je denken, eindelijk een diender waarbij zijn schietgrage avontuur eindigt in een welverdiende veroordeling.
Niet dus!
Wederom een diender die makkelijk weg komt!
Aangezien de giroblauw brigade zich steeds vaker boven de wet denkt te kunnen plaatsen en er steeds meer excessen plaats vinden in de vorm van onterechte staande houdingen van allochtonen, dodelijke schietpartijen danwel verwurgingen die worden toegepast met dodelijke afloop, komen deze sukkels er bijna altijd zonder veroordeling vanaf of in dit geval een symbolische straf die eerder lachwekkend is.

Gert Jan Knoops bepleitte strafuitsluitingsgronden en oordeelde dat verdachte vrijgepleit diende te worden van vervolging.
Te gek om over te praten! Opsluiten die gek en wel met de volle straf die maximaal 10 jaar kan bedragen voor poging tot doodslag.
Dit is dus precies waarvoor de agent veroordeeld werd. Er lijken dus andere straffen te gelden voor burgers dan voor dienders. Als dat geen discriminatie is?

Zowel het OM als de agent gaan in hoger beroep en we zullen zien of de rechtstaat vandaag de dag nog eer wordt aangedaan.
Aangezien er tegen de Bandenprikker van het Westland  Quintin S. 16 maanden met 10 maanden voorwaardelijk wordt geëist, wat een feitelijke celstraf van 6 maanden inhoudt.
De straf voor het lek steken van wat banden, hoe vervelend ook, staat niet in verhouding tot het toebrengen van levenslange schade aan een persoon.

Mijn idee zou dan ook zijn dat de betreffende agent na poging tot doodslag veroordeeld dient te worden tot 10 jaar effectieve celstraf!