Hypocriete Haagse bende

Energie-neutraal dat moeten we worden! Van het gas af! Zonnepanelen en vijfdubbel glas moeten we aanschaffen!

De verwarmingsketel dient te worden verruild voor een hybride-model of een warmtepomp.
Als een verwarmingstoestel in het verleden rond € 2000,00 kostte kom je met een hybride met € 4000,00 tot € 6000,00 weg en voor een warmtepomp kom je al snel op € 9000,00
Tel daar je gevelisolatie en dakisolatie, dubbel glas en zonnepanelen bij op en dan ben je waar de Haagse kliek je wil hebben.

Energie-neutraal moeten we worden van De Haag, maar Den Haag zelf dan?
Dat er iets moet gebeuren voor het klimaat, daar is iedereen het zo langzamerhand wel over eens.
Feit dat de politiek zelf niet het goede voorbeeld geeft in eerste instantie wekt toch behoorlijk de irritatie.

Het zou mij lijken dat deze witteboordencriminelen zelf het voorbeeld zouden moeten geven.
Aangezien de vervallen Haagse tent met enkel glas in de volksmond ook wel Binnenhof, verbouwd gaat worden ten bedrage van een half miljard zou je meteen aan isolatie, dubbel glas en gasloze verwarming denken.

Helaas, niets is minder waar.
Daar waar de burger nogal op kosten wordt gejaagd, laat de politiek hopeloos verstek gaan door zelf niet gasloos te worden. Ze moesten zich kapot schamen!
Geen wonder dat de politiek zo bang is voor referenda, laat de burger alsjeblieft zijn mening niet geven als de politiek het weer eens verstiert.

Het is een grof schandaal dat de burger zich aan de klimaatrichtlijnen moet gaan houden terwijl het rovershol in Den Haag, deze vervallen hoop middeleeuwse stenen, hier niet aan hoeft te voldoen. Bedenk eens wat de stookkosten en uitstoot van gasverbranding zijn van deze antieke toko. Dit valt in deze tijd onmogelijk nog te verkopen!

Naar blijkt zijn er de laatste uren geluiden, mede van Cobouw, die de mogelijkheid van een gasloos Binnenhof aanreiken. Dit is licht positief. Ik ben echter van mening dat wanneer er zo´n enorme renovatie gepland staat, dit niet over één nacht ijs besloten werd.
Daar is men natuurlijk al langer mee doende, evenals de besluitname dat Nederland gasvrij moet worden.

Het zou de politiek gesierd hebben wanneer ze bekend gemaakt zouden hebben, als voorbeeld, na de geplande renovatie gasloos te zijn!