Hitler in het quadraat

Van Moskou tot de Oeral tot 200 meter onder de grond: Russische onderzoeksjournalisten onthullen de bunkerketen van de Russische president

 DONDERDAG 1 DECEMBER 2022, 13:17
Van Moskou tot de Oeral tot 200 meter onder de grond: Russische onderzoeksjournalisten onthullen de bunkerketen van de Russische president

De Russische president Vladimir Poetin beschikt over een uitgebreide keten van geheime bunkers die zich uitstrekt van Moskou tot de Oeral, en in Rusland worden nog steeds nieuwe ondergrondse schuilplaatsen gebouwd.

Bron : onderzoek door het mediakanaal Sobesednik (‘Interlocutor’); Oleg Roldugin, hoofdredacteur en auteur van het onderzoek, in een interview met de televisiezender Dozhd

Citaat door Roldoegin : “Zelfs in de Sovjettijd werden er bunkers gebouwd voor topfunctionarissen, maar dit is de laatste tijd steeds intensiever geworden. We weten zeker dat er bunkers zijn in Moskou, in de Oeral en in de Wolga-regio.”

Details: Volgens Roldoegin beschikt Poetin over twee bunkersystemen, zowel onofficieel als off-the-record.

Het ‘officiële’ bunkersysteem valt onder de bevoegdheid van het hoofddirectoraat voor speciale programma’s van de Russische president, een afzonderlijk officieel veiligheidsorgaan dat rechtstreeks onder de president valt.

In de loop van het onderzoek kwam Roldoegin erachter dat dezelfde bouwvakkers die de officiële bunkers en tunnels onder het paleis van Poetin in Gelendzhik [Krasnodar Krai] bouwen, ook particuliere schuilplaatsen voor de president bouwen.

Het aantal particuliere bunkers is aanzienlijk hoger dan het aantal dat kan worden geïdentificeerd op basis van officiële contracten of andere documenten.

Zoals de journalist meldt, hebben gravers onthuld dat de tunnels in Moskou tot wel 200 meter onder de grond gaan; ze vonden die tunnels per ongeluk, werden veroordeeld tot een proeftijd of zelfs gevangenisstraffen en moesten Rusland verlaten.

Roldoegin voegde eraan toe dat nadat Poetin president werd, de renovatie van de bunkers begon. Zo werden de liften naar de bunkers in Moskou gemoderniseerd, waarbij 55 miljoen roebel [ongeveer 902.000 dollar, red.] werd uitgegeven aan drie liften.

Citaat van Roldoegin : “De omvang van het project maakt het mogelijk conclusies te trekken over de diepte van de bunkers, wat voor liften en schachten er onder Moskou zijn geïnstalleerd. Het bureau dat zich bezighoudt met het bouwen van schachten voor raketwerpers was verantwoordelijk voor deze modernisering. Veel bunkers zijn met elkaar verbonden door tunnels van tientallen kilometers lang.”

Waar zijn de bunkers van Poetin?

Allereerst zijn er verborgen tunnels onder het centrum van Moskou. Volgens journalisten verbindt het bekende Metro-2-systeem [onofficiële naam voor eerder geclassificeerde bunkers – red.] overheidsgebouwen in Moskou (voornamelijk het Kremlin) met bunkers in de hoofdstad, maar ook in de steden Balashikha, Tsjechov en Kaluga.

De Sobesednik-winkel ontdekte een van de geheime ingangen van de tunnel nabij Michurinsky Avenue in Moskou.

De journalisten meldden dat er tientallen van dergelijke faciliteiten zijn in de hoofdstad van de Russische Federatie op verschillende locaties: Luchnikov Lane (niet ver van het Lubyanka-plein, locatie van het FSB-hoofdkwartier en de gevangenis), Krestovozdvizhensky Lane (vlakbij het Ministerie van Defensie), en Taganka (bij de bunker van Stalin). Veel van hen zijn ook geconcentreerd rond de voormalige woestenij die gravers Ramenki-43 noemen, en zeggen dat er op die plek een hele ondergrondse stad ligt die via tunnels met het Kremlin is verbonden.

Daarnaast zijn er ondergrondse schuilplaatsen onder het paleis van Poetin in de stad Gelendzjik.

De journalisten die de zaak onderzoeken, denken dat er nog een bunker is op de berg Yamantau, in een goed verborgen stad in de Oeral genaamd Mezhgorye; het ligt ten zuiden van Jekaterinenburg en ergens tussen Magnitogorsk en Ufa.

 
FOTO UIT MEDIAKANAAL SOBESEDNIK (‘GESPREKSPARTNER’).

De “gesloten administratieve territoriale formatie” (geheime steden, bekend als ZATO in het Russisch) van Mezhgorye verscheen, een combinatie van twee militaire nederzettingen, Beloretsk-15 en Beloretsk-16, die 20 kilometer van elkaar verwijderd waren. Over het algemeen wonen er ongeveer 15.000 mensen. Zelfs de lokale bevolking kan de stad alleen binnenkomen met speciale vergunningen.

 
FOTO UIT MEDIAKANAAL SOBESEDNIK (‘GESPREKSPARTNER’).

De journalisten wezen erop dat sommige werkzaamheden op de berg Yamantau de laatste tijd zijn geïntensiveerd. Er wordt veel geld aan uitgegeven. Russische vliegtuigen hebben een vliegverbod boven de berg ingesteld, en het is moeilijk om er te voet te komen.

Soldaten, ‘jaegers’ [lichte infanterie – red.] en, afgaande op de staatscontracten, DJI Mavic 2 Enterprise Advanced drones met 32-voudige zoom en thermische camera’s (die tussen de 500.000 en 1 miljoen roebel per eenheid kosten; [tussen 8.000 dollar en 16.000 – red.]) zijn betrokken bij het handhaven van de veiligheid van deze constructie.

Wie bouwt de bunkers?

Zoals Roldoegin verklaarde, is Bouwmanagement nr. 30 verantwoordelijk voor het bouwen van de bunkers. De activiteiten ervan staan ​​onder toezicht van het hoofddirectoraat voor speciale programma’s van de Russische president.

Juridisch gezien is het Hoofddirectoraat voor Speciale Programma’s van de Russische president (CDSP) de opvolger van de Vijfde Afdeling Zaken van de Raad van Ministers van de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek, waarvan de voornaamste taak het bouwen van nieuwe en moderniserende gebouwen was. bestaande locaties voor politieke en militaire leiders in geval van oorlog.

Aleksandr Linets, een voormalig officier van de Federale Veiligheidsdienst (FSB), is sinds 2015 hoofd van de CDSP. Voorheen leidde hij de afdeling van de FSB in het Zuidelijke Militaire District. Poetin vertrouwt deze persoon, zoals blijkt uit het feit dat Linets verhuisde naar een appartement van 176,7 m2 in het CDSP-gebouw aan de Bolsjoj Tishinskilaan in Moskou.

Anton Vayno, het hoofd van de regering van het Kremlin; Sergey Naryshkin, de directeur van de buitenlandse inlichtingendienst; en Aleksandr Bastrykin, het hoofd van de Onderzoekscommissie, hebben ook eigendommen in hetzelfde gebouw ontvangen.

In de CDSP zijn verschillende militaire eenheden gestationeerd; ze zijn actief in zowel Moskou als afgelegen regio’s van de Russische Federatie. Het contingent bestaat uit mensen die gedurende vele jaren in dienst zijn beproefd en getest.

Het nieuwskanaal dat de zaak onderzocht, verklaarde dat de Russische Federatie zeer onlangs nieuwe staatscontracten is gaan ondertekenen. Deze documenten hebben betrekking op de verificatie van stralings- en chemische verkenningsapparatuur die op de gepantserde doelen zal worden gebruikt; de aanschaf van systemen om kanalen voor informatielekken op te sporen en van bugdetectoren; apparatuur voor een systeem om hydro-akoestische en akoestische obstakels te installeren, hardware en software voor psychodiagnostische systemen, ademhalingsapparatuur die gebruik maakt van perslucht, enz.

Journalisten vechten aan hun eigen frontlinie. Steun Ukrainska Pravda of word onze beschermheer !

“Verstoppen als graaf Dracula”: de Oekraïense inlichtingendienst weet waar de bunkers van Poetin zijn

 DONDERDAG 23 MEI 2024, 12:20
Verstoppen als graaf Dracula: de Oekraïense inlichtingendienst weet waar de bunkers van Poetin zijn
ANDRII YUSOV. STOCKFOTO: DIU

De Oekraïense Defensie Inlichtingendienst (DIU) kent de locaties van de bunkers van de Russische leider Vladimir Poetin.

Bron : Andrii Yusov, vertegenwoordiger van de Defensie-inlichtingendienst van Oekraïne (DIU), in de uitzending van het nationale 24/7 journaal op 23 mei

Citaat : “De informatie over de bunkers van Poetin is bekend en wordt voortdurend bijgewerkt. Een van de aliassen van de Russische dictator is ‘Bunkernyi’. Hij houdt van dit vak… zoals graaf Dracula zich verstopt in deze kerkers.”

Details: Yusov heeft niet gespecificeerd hoeveel ondergrondse schuilplaatsen Poetin precies heeft.

Achtergrond:

  • Russische media meldden dat de Russische heerser Vladimir Poetin een mondiaal netwerk van geheime bunkers heeft dat zich uitstrekt van Moskou tot de Oeral en doorgaat met het bouwen van ondergrondse schuilplaatsen in Rusland.
  • In 2023 bracht Business Insider diagrammen en tekeningen uit van het ondergrondse deel van Poetins paleis in Gelendzhik, de Russische Krasnodar Krai.

Steun UP of word onze beschermheer !

———————