Het verschil tussen Oekraïne en Israël.

En ineens, terwijl het zeer dicht bij ons bed is, is de terroristische aanval door Poetin op Oekraïne overal uit het nieuws verdwenen.
Dit door het gejammer dat nu vanuit Israël komt.
Persoonlijk heb ik niets met Israël of de hele Arabische wereld.
Ver van mijn bed. show.

Tuurlijk, wat Hamas klaarspeelde was nooit eerder vertoond maar een in mijn ogen logisch gevolg van de 75 jaar onderdrukking en gemaakte onschuldige slachtoffers DOOR Israël.
Israël is altijd bezig met het stoken van vuurtjes en vijandelijkheden ten opzichte van buurlanden als Iran en Libanon maar het maakt het meeste werk van het onderdrukken en verdrijven van Palestijnen uit hun door Israël gesloopte woongebieden om dan het land in te pikken en dan zelfs tot Israëlisch grondgebied te bestempelen.
Een beetje zoals Poetin dus.
Deze beslissing heeft er voor gezorgd dat Netanyahu uiteindelijk toch weer werd herkozen.

Ik heb geen hekel aan Israël maar wél aan Netanyahu maar dat heb ik evenzo met Poetin, Loekasjenko of Orbán en Trump.
Kortom, aan alle debielen die de wereld voor anderen proberen te verpesten uit eigengewin.

Ik veroordeel natuurlijk het geweld dat Hamas gebruikte tegen onschuldige burgers, laat dat duidelijk zijn.
Echter, het was een klap die Israël  al vele jaren te wachten stond.
Probleem is met Israël dat ze de Palestijnen blijven provoceren in de wetenschap dat ze bij de VS aan het handje lopen en het idee daardoor hebben onschendbaar te zijn.
Daarnaast maken ze, door de Palestijnen water, elektriciteit en voedsel te ontzeggen, zich schuldig aan zware mensenrechtenschendingen die gelden als een misdaad tegen de menselijkheid.
Israël heeft in mijn ogen zelf in decennia een terroristenkwekerij tegen zichzelf opgezet.

In mijn optiek is Israël onder Netanyahu weinig democratisch en niet bereid tot concessies aan het Palestijnse volk dat leeft in positie van onderdrukking, uitsluiting en bij wie een constante dreiging van vernietiging van leven en woongebied dagelijkse werkelijkheid is.
Israël claimt het sterkste land te zijn in de regio aldaar.
Ze kunnen dus het geschil zelf wel klaren.
Geen reden voor de VS dus om als een haas alle nodige hulp aan te bieden terwijl Oekraïne de hulp veel harder nodig heeft.
Israël heeft er een gewoonte van gemaakt om (al 80 jaar) overal te pas en te onpas de Holocaust (1933 – 1945) bij te betrekken  en in de slachtofferrol te gaan om daarmee hun eigen veroorzaken te verdoezelen en handelen te rechtvaardigen.
De vernietiging en de menselijke tol in Israël staat niet eens in de schaduw van OekraIne.
Diverse Republikeinse politici in de VS waaronder Trump, DeSantis en een achterlijke debiel als Matt Gaetz zijn tegen hulp aan Oekraïne maar gaan wel volmondig voor hulp aan Israël.
Laat Israël maar zelf de kastanjes uit het vuur halen van de ellende die ze over de decennia zelf hebben veroorzaakt.
Hypocriete bende.

Waarom alle nieuwszenders als CNN ineens geschokt reageren en in grafstemming het nieuws over wat er in Israël gaande is opdissen is mij een raadsel. Ze lijken zelfs Trump vergeten te zijn en smullen de godganse dag van hun eenzijdige verhaal waarin ze de Palestijnen de Zwarte Piet toespelen zonder zich af te vragen waar deze ellende door begonnen is.
Hypocriet, dat vind ik wel.
Heel de vertegenwoordigde sensatiepers is ineens, zo lijkt het, Oekraïne vergeten en heult met Israël dat zijn slachtofferrol met verve speelt.
Dat Oekraïne zegt dat het het recht heeft, ga ik helemaal in mee. Israël heeft dit recht zoals het het gebruikt in mijn ogen totaal niet, wie zijn billen brandt, zal op de blaren moeten zitten oftewel, boontje komt om zijn loontje.
Oekraïne werd illegaal zonder reden aangevallen, Israël is al decennia bezig met een soort genocide politiek t.o.v. de Palestijnen en vermoordt hun kinderen en vernietigd hun huizen en leven, dan kun je een klap terug verwachten en moet je niet gaan staan huilen.

We dienen echter niet te vergeten dat, hoe vervelend het ook is in Israël, Oekraïne in onze contreien ligt en als we niet willen dat we op een dag door Russen in ons bed verrast worden zullen we onze aandacht voor Oekraïne en het Russische ongedierte niet mogen laten verslappen.
Oekraïne vecht zich al twee jaar te pletter mede voor onze veiligheid tegen een idioot die al heeft toegegeven het niet bij Oekraïne te laten en in oorlog te zijn met het Westen en de NAVO.

Natuurlijk is de retoriek van Poetin gefundeerd op los zand en hij weet net zo goed dat wanneer hij oorlog voert tegen de NAVO het hele Russische Rijk dat hij zo graag wil zou ophouden te bestaan.
Poetin moet nu kost wat kost wel vooruit, hij kan eenvoudigweg niet meer terug.
De Russische verliezen zijn astronomisch aan doorgaans 600 man per dag en soms tot 15 tanks per dag, laten we de rest van het materieel even buiten beschouwing. Hieronder de weergegeven actuele stand.

Maar ondanks de enorme verliezen, tegenslagen en erbarmelijke legerleiding gaat salonstrateeg Poetin onverdroten door met het sturen van kanonnenvlees uit de achterlanden en gevangenissen van Rusland.
Het ruimt natuurlijk wel lekker op zodat er weer meer cellen vrijkomen voor tegenstanders als Navalny.

Poetin dacht, net als Israël doet, op kleinere schaal welleswaar, even snel Oekraïne en Kyiv in te nemen en zo verder te gaan om in zijn Russische expansiedrang zijn Imperialistische Droom te verwezenlijken.
Zijn oog is ook al gevallen op Moldavië, Georgië, Armenië en Polen.

Dus als we hier in het Westen veilig willen blijven en de dreiging van de Poetinclan de kop willen indrukken zullen we een tandje moeten bijzetten en als Europa onze eigen georganiseerde wapenindustrie weer op poten moeten zetten om zowel onszelf te kunnen bewapenen als wel om Oekraïne te voorzien in wat ze nodig hebben.
Onze eigen voorraden laten leeglopen is een slecht plan.
Een verzwakt Europa wordt ook door Poetin gadegeslagen.
Feit is dat we niet op de Amerikanen kunnen blijven vertrouwen en we die afhankelijkheid zo snel mogelijk achter ons moeten laten en niet op onze lauweren moeten rusten totdat de veiligheid van de Europese democratieën is gewaarborgd en Poetin tot het verleden behoort.

We kunnen en mogen eenvoudigweg Oekraïne niet aan haar lot overlaten terwijl zij dagelijks offers brengen voor onze persoonlijke veiligheid en ondertussen wegkijken naar een Israël dat nu klappen krijgt waar het al 75 jaar om vraagt, slachtofferrol of niet!

Слава Україні!

Si vis bellum para pacem
Lex Talionis!