Grootste fraudeur van Nederland door het ijs gezakt.

De allergrootste, niet in de eerste plaats omdat er 30.000 man werkt, maar omdat er gemene streken, onwaarheden, bedreiging en fraude worden gepleegd tegen eerlijke burgers, de belastingdienst.

Ambtenaren van de belastingdienst, de club waarom het gaat, willen liefst anoniem blijven als ze zeggen dat er een angstcultuur heerst. Lekker ben je. Je durft niet tegen een leidinggevende in te gaan, bang voor je eigen hachie.
Veel lagere ambtenaren zagen heus wel wat er gaande was maar hielden veelal wijselijk hun mond. Tot er toch een klokkenluider was.

Afgelopen week heeft er een debat in de Tweede Kamer plaatsgevonden over de CAF11 zaak aangaande de belastingdienst die willens en wetens een zeer groot aantal burgers die te goeder trouw zijn in een poel van verderf heeft gestort en waar de eindverantwoordelijke, staatssecretaris van financiën Menno Snel, al vlug een motie van wantrouwen aan zijn broek kreeg.

Snel, van de Dictatuurspartij66 of afgekort D66, de partij die het referendum afschafte en die maar hamert op verboden en hardere straffen, is sinds twee jaar (en of deze loser zijn termijn zal volmaken moet nog blijken) staatsecretaris van financiën.
Het lijkt erop of deze partij enkel in sukkels grossiert. Neem bijvoorbeeld de lompe knuppel van Tjeerd de Groot.
De enige met enig common sense lijkt Steven van Weyenberg nog te zijn, gezien zijn inbreng in het debat.
Helaas toch wat te weinig ruggengraat om de motie mede te onderschrijven.

De afgelopen tijd kwam steeds meer boven tafel over het functioneren van de belastingdienst.
Een dienst die in duizenden gevallen zichzelf de vrijheid permitteerde om mensen te bestempelen als fraudeur en daarmee toeslagen blokkeerde en van jaren terugvorderde.

Afpakjesdag was het jargon! En, het duo Pek en Veren!

Bij veel mensen gaat het hier om enorm veel geld tot een ton aan toe.
Voor deze mensen is het leven tot een ware hel gemaakt, temeer omdat de belastingtelefoon meestal onbereikbaar bleek, bezwaarschriften en bewijsvorming zoek raakten waardoor er geen bezwaar gemaakt kon worden.
Mensen krijgen hun eigen dossier niet te zien zodat bewijzen van onschuld niet geleverd kunnen worden en ga nog maar een eindje door.
Als je de verhalen hoort staat het huilen je nader dan het lachen. Respect voor deze mensen!

De ellende is niet te overzien, huizen zijn gedwongen in de verkoop gegaan, auto´s in beslag genomen, loonbeslag gelegd.
Het heeft relaties en huwelijken gekost, banen raakten kwijt. Ja, het was zo erg dat een vrouw die een niertransplantatie zou ondergaan, deze moest afzeggen omdat ze het niet meer betalen kon!
Mooi is ook dat als je bij de belastingdienst als fraudeur te boek staat, je niet eens meer hoeft te solliciteren en passeer je in een auto toevallig een flitskar van de eurobrigade dan kun je die auto meteen ook inleveren.
Je komt er nooit meer vanaf!

Kortom, deze club criminelen heeft levens verwoest en de menselijke maat totaal aan hun laars gelapt! En het antwoord ligt waarschijnlijk kort aan de top.
Stel je voor dat je al meer dan tien jaar gedwongen onder de armoedegrens moet leven en je je kinderen nooit hebt kunnen geven waar ze recht op hebben.
Die tijd is verloren gegaan. Dat krijg je nooit meer terug.

Menno Snel had het behoorlijk lastig met de beukende politici en ik pik er hier een paar uit die ik bijzonder indrukwekkend en scherp vond.
Allereerst waardering voor de altijd vasthoudende Pieter Omtzicht van het CDA, niet direct mijn partij maar wat is die man goed! Hij spit al twee jaar in deze zaak..
Daarnaast met een ongeziene felheid, Renske Leijten van de SP. Ik zou zo op die partij stemmen.
En last but not least Henk Nijboer van de PVDA, die Snel ook het vuur aan de schenen legde.
Overigens ook respect voor de enige politicus die de partij Denk rijk is, Farid Azarkan, die het ook zeer scherp opnam voor de in grote getale aanwezige gedupeerden op de publieke tribune.
Maar Omtzicht en Leijten zijn hier toch het echte dynamic duo, Batman en Catwoman 😉

Chapeau mensen!

Als er meer van dit soort mensen in de politiek zouden zitten zou je er zowaar weer in gaan geloven.

Snel overleefde ternauwernood de motie van wantrouwen en excuseerde zich gelijk een knipmes. Daarnaast deed hij een aantal beloften die zouden moeten inhouden dat de eerste club gedupeerden ofwel de groep CAF11 snel gecompenseerd zal gaan worden.
Hoe snel snel is kon Snel niet beantwoorden tot grote ergernis van Renske Leijten, vandaar de motie. Dat een gedeelte van de kamer de motie niet steunde is op z´n minst twijfelachtig te noemen.
Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer zo dat wanneer Snel weg moet er weer een andere pias komt en de zaak uiteindelijk nodeloos vertraagt.
Maar de persoon van Menno Snel is zeker niet de juiste persoon op de goede plek om als manager een 30.000-koppig bedrijf aan te sturen.

Dat is ook meteen het punt waardoor de politiek steeds weer in de problemen komt. Gebrek aan visie!
Er zijn geen VAKMINISTERS! Zoals laatst iemand al aangaf: lui die met hun poten in de klei hebben gestaan.
Deze prutsers helpen het complete land naar de vaantjes!
Het onderwijs is een lachertje, de zorg en ouderenzorg zitten op hun kont, de boeren worden systematisch kapot gemaakt, de politie weet zich geen raad meer, de bouw ligt stil, de advocatuur en rechters stappen op, uitgeprocedeerde asielzoekers blijven hier pot verteren, … Wat wil je nog meer bereiken?

Het gaat geweldig met dit land! De overheid lijkt de vijand te zijn.

Zolang Rutte dat nog kan zeggen kan elke boerenlul hier ministertje spelen, geschikt of niet. Elke kneus kan zijn reet warmen op het pluche. Maar vakmensen, ho maar!
Neem Sander Dekker, een grotere loser hebben we nog niet gehad, alles wat hij aanpakt verandert direct in shit!
Op onderwijs presteerde hij al niet en als verzonnen minister voor rechtsbescherming is het ook gebakken lucht.
Nog zo iemand Ingrid van Engelshoven op onderwijs? Ze kan geen behoorlijke zin uitspreken zonder er vier of vijf keer uh in te zeggen.

Maar ik dwaal af.
Dit kabinet heeft de regels en wetten zodanig verprutst en de belastingdienst op een dusdanige manier de taak opgelegd dat het volgens de commissie Donner een gedrocht is dat met institutionele vooringenomenheid opereert, met andere woorden: ze hadden breedgedragen al een oordeel geveld en daar was geen stok tussen te krijgen.
Elke mogelijkheid tot bezwaar werd je op slinkse manier onmogelijk gemaakt.

Als iemand fraudeert wordt hij of zij ongenadig hard gepakt. Maar de uiteindelijk vraag is: hoe zit het nu bij de grootste fraudeur van Nederland?

Dit zijn criminelen, maffia!
De belastingdienst overtreedt de wet en Snel komt ermee weg.

Het wordt hoog tijd dat er koppen rollen!