Grapjeshaus.

Grapjeshaus ofwel Grapperhaus onze favoriete hijgerige kale dikzak op Justitie en Veiligheid, die indertijd de Coronaregels zelf aan zijn laars lapte, heeft blijkbaar het licht gezien.

En dat werd behoorlijk tijd.

Al sinds jaar en dag is vandalisme in voetballand maar ook in de samenleving een doorn in het oog van velen.
Waar ik woon rijdt de politie de hele week, soms drie a vier keer per dag, door de straat met gierende sirene.

Veilig gevoel?
Nou niet echt.

Het oorverdovende knalvuurwerk waarmee de zichtbaar onzichtbaren de wijk onveilig maken gaat onverdroten door tot vaak midden in de nacht.
En dan is er geen blauw op straat te zien.
Ik hoorde zelfs een bewoner zeggen dat er vanaf de overzijde van de straat op auto’s werd geschoten met het gevolg van gebroken ruiten en ga zo maar door.

Grapperhaus heeft dus nu het licht gezien.
Vandalen kunnen nu, of ze nu iemands voortuin opblazen of een politieauto vernietigen dan wel een stadion slopen de rekening op persoonlijke titel verwachten.

EINDELIJK!!!

Het is toch van de zotte dat wanneer dit soort gespuis bushokjes per dozijn vernielt de kosten bij de belastingbetaler blijft terechtkomen.
Als er een politiebus met de grond gelijk wordt gemaakt lijkt het mij veel eerder logisch dat de dader(s) voor de kosten worden gezet en niet dat het via belastinggeld wordt hersteld.
Als zo’n klootzakje de factuur voor een politiebus of een aantal vierkante meters in een stadion of andere ongein op zijn deurmat krijgt bedenk hij zich wel twee keer om dit nogmaals te flikken.

Dit idee leeft vermoedelijk wel bij iedereen maar de politiek is vooral bezig met haar eigen haantjesgedrag en een Rutte is allergisch voor verandering.
Het zal mij benieuwen of deze minister van Justitie die graag een grote broek aantrekt zijn grote woorden ook waar gaat maken.
Daadkracht is, in mijn opinie, niet het sterkste punt ban deze minister, vooropgesteld dat hij al sterke punten heeft.

De troep en ellende moet eindelijk eens de samenleving uit.