Goed teken! Hoe harder tegen de Orks hoe beter!

Kremlin bestempelt nieuwe EU-hoofddiplomaat als “hondsdolle Russofobe” en verwacht niets goeds van nieuw EU-leiderschap

VRIJDAG 28 JUNI 2024, 17:00
STOCK FOTO: GETTY IMAGES

Dmitry Peskov, woordvoerder van de Russische leider Vladimir Poetin, heeft verklaard dat de vooruitzichten voor de betrekkingen tussen Moskou en Brussel slecht zijn na de goedkeuring van Kaja Kallas als hoofd van de Europese diplomatie op de EU-top.

Bron: Het op het Kremlin afgestemde Russische persbureau Interfax, zoals gemeld door de Europese Pravda

Details: “Mevrouw Kallas (…) heeft tot nu toe geen diplomatieke neigingen getoond en staat in ons land bekend om haar absoluut onverzettelijke en soms zelfs rabiate Russofobe opmerkingen. Daarom denken wij niet dat de Europese diplomatie op enigerlei wijze zal optreden om de betrekkingen [met Rusland] te normaliseren.

De vooruitzichten voor de betrekkingen tussen Moskou en Brussel zijn slecht”, zei Peskov vrijdag tegen verslaggevers, in een reactie op de benoeming van Kallas.

Peskov gaf ook commentaar op de herbenoeming van Ursula von der Leyen tot voorzitter van de Europese Commissie op dezelfde top.

“Wat mevrouw von der Leyen betreft, zij is al bekend. In dit geval hebben we het alleen over het onderwerp betrekkingen met Rusland. Mevrouw von der Leyen is geen voorstander van normalisering van de betrekkingen tussen de EU en Rusland; Zo kennen en herinneren we haar. In dit opzicht is er niets veranderd”, zei Peskov.

ADVERTENTIE:

Achtergrond: Laat op 27 juni keurden de EU-leiders een nieuw EU-leiderschap voor de komende vijf jaar goed. Kaja Kallas werd verkozen tot hoofddiplomaat van de EU en werd automatisch vicevoorzitter van de Europese Commissie.

—————————-

Als antwoord op de domme redeneringen van Peskov kan ik alleen maar concluderen dat niemand de betrekkingen met de ruskies wil verbeteren.
Om met Peskov’s woorden te zeggen is dat de hele wereld zo langzamerhand Russofoob is, hoe zou dat nou komen?
Moskou van de kaart vegen is een ander verhaal en is in beraad.
Waarom zou iemand “normale betrekkingen” willen aanknopen met een hersenloos knollenvolk dat zich te buiten gaat aan alle morele schendingen tegen de menselijkheid?
Rusland moet eerst eens stoppen met de slachtofferrol aan te nemen en de hypocriete houding te laten varen.
Mensenrechten en geografische grenzen respecteren en imperialistisch gedrag van lang vervlogen tijden afzweren.
De troepen buiten de in 1991 vastgestelde Oekraïense grens en de gepleegde schade vergoeden.
Anders…
Anders zou uitroeiing mijn enige boodschap zijn aan Poetin en de zijnen!
Take no prisoners! Tot het einde!

—————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem