Gejodel in de bergen!

WSJ: Wenen komt naar voren als hub voor Russische spionage

WSJ: Wenen komt naar voren als hub voor Russische spionage

Oostenrijk Europa Intelligentie Rusland Wereld

De Oostenrijkse hoofdstad is een belangrijk Russisch spionagecentrum in Europa geworden, van waaruit antiwesterse speciale operaties worden uitgevoerd.

The Wall Street Journal berichtte hierover, daarbij verwijzend naar bronnen bij de Oostenrijkse inlichtingendienst.

De publicatie merkt op dat het aantal Russische ambtenaren in Oostenrijk de afgelopen twee jaar is gestegen tot meer dan 500. Meer dan de helft van hen zijn diplomaten en bestuurders. Volgens de Oostenrijkse inlichtingendienst is echter tot de helft van hen spionnen.

Wenen is nu een basis voor Russische clandestiene operaties, waaronder financiering en logistieke steun voor moord, sabotage en rekrutering in heel Europa, evenals industriële spionage- en beïnvloedingsoperaties, volgens Europese en Amerikaanse inlichtingendiensten.

Russische diplomaten en ondersteunend personeel opereren in Wenen vanuit meer dan 40 eigendommen die eigendom zijn van Moskou en mensen of bedrijven die banden hebben met de Russische staat.

Op de daken van dergelijke panden is bewakingsapparatuur ontstaan.
Een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de inlichtingendienst van het land zich ervan bewust was dat Oostenrijk een doelwit was geworden voor Russische spionage- en beïnvloedingsoperaties en dat het bureau bedreigingen van statelijke actoren binnen zijn wettelijke grenzen tegenging. Het is vermeldenswaard dat Wenen en Genève lange tijd centra van wereldwijde spionage zijn geweest.

In Wenen gevestigde Russische agenten worden ervan verdacht te helpen bij de rekrutering en financiering van Russische operaties, zoals het volgen van westerse wapenleveranties aan Kiev in Polen.

Het verwijst ook naar de moord op Maxim Kuzminov, een piloot van een Russische militaire Mi-8-helikopter die naar Oekraïne overliep en vervolgens in Spanje bleef.

Rusland bouwt zijn spionagenetwerk weer op door burgers, figuren uit de georganiseerde misdaad, hackers en privédetectives te rekruteren voor aanvallen op en bewaking van kritieke infrastructuur en andere operaties in heel Europa.

“Rusland stuurt grote hoeveelheden contant geld over de weg naar buurlanden zoals Litouwen”, zei een Oostenrijkse inlichtingenfunctionaris. Van daaruit vervoeren in Oostenrijk gevestigde diplomaten het door Europa, vaak in diplomatieke zakken die niet door de politie kunnen worden gecontroleerd.

Залишки майна у селі Врбетиці після вибухів складів. Фото: radio.czNu

 overwegen andere EU-landen een Tsjechisch voorstel voor een verbod voor Russische diplomaten om buiten het land te reizen waar ze zijn gestationeerd. Tsjechische wetshandhavers hebben erkend dat Russische of door Rusland betaalde saboteurs door de Tsjechische politie en openbare aanklagers werden gevonden als drijvende kracht achter een aantal aanvallen op munitiefabrieken en burgerdoelen.

—————————

Misschien een overweging waard voordat u er op vakantie gaat!

—————————

outtake The New Voice of Ukraine

 

—————————

Trollenfabriek Den Haag.

Deze trollenfabriek in Den Haag zou ook zeer intensief dienen te worden onderzocht danwel ontruimd!
Persoonlijk zie ik deze graag verdwijnen.

—————————–

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem