Gas erop!!!

De hoogste generaal van Noorwegen zegt dat de NAVO twee tot drie jaar de tijd heeft om zich voor te bereiden op de confrontatie met Rusland

MAANDAG 3 JUNI 2024, 22:40
De hoogste generaal van Noorwegen zegt dat de NAVO twee tot drie jaar de tijd heeft om zich voor te bereiden op de confrontatie met Rusland
NOORSE VLAG. FOTO: GETTY IMAGES

Het hoofd van de Noorse strijdkrachten, generaal Eirik Kristoffersen, is van mening dat de mogelijkheden van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap om zich voor te bereiden op een mogelijke confrontatie met Rusland zijn geslonken tot twee tot drie jaar.

Bron: Europese Pravda citeert een interview met Bloomberg

Bijzonderheden: Christoffersen merkte op dat de NAVO Rusland eerder tot tien jaar de tijd had gegeven om zijn militaire capaciteiten te herstellen, uitgeput door de grootschalige invasie van Oekraïne.

Citaat: “Op een gegeven moment zei iemand dat het 10 jaar zou duren, maar ik denk dat we terug zijn bij minder dan 10 jaar vanwege de industriële basis die nu in Rusland draait. Het zal enige tijd duren, wat ons nu de komende twee tot drie jaar de tijd geeft om onze strijdkrachten weer op te bouwen, om onze voorraden weer op te bouwen op hetzelfde moment dat we Oekraïne steunen.”

Bijzonderheden: De bevelhebber van de Noorse strijdkrachten merkte op dat de posities van Rusland in de buurt van de grenzen van zijn land het afgelopen jaar niet significant zijn veranderd, en dit stelt Oslo in staat om te voldoen aan de vereisten voor het versterken van de defensievermogens die binnen de NAVO zijn overeengekomen.

“Die plannen en die beslissingen kunnen we de komende jaren dus inhoudelijk waarmaken, maar we moeten versnellen. We moeten het in twee tot drie jaar doen om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor wat er ook kan gebeuren”, benadrukte hij.

Een aantal Europese NAVO-landen heeft zijn bezorgdheid geuit over het risico van Russische agressie in de nabije toekomst.

Zo zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius in januari dat het Bondgenootschap zich binnen 5-8 jaar moet voorbereiden op een Russische aanval op een NAVO-land.

De Poolse president Andrzej Duda is ook bezorgd dat Rusland binnenkort de militaire capaciteit heeft om de NAVO al in 2026-27 aan te vallen.

————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini