Foutje, Kabul is al gevallen.

2o jaar geld en levens verspild aan deze terroristenbende.
Meer dan 50 landen hebben troepen geleverd om dit partizanenlegertje te decimeren.

De Russen probeerden het eerder in 1979 al en werden door de Moedjahedien met de staart tussen de benen het land uitgegooid. Vooraleer ze wijs werden verloren ze een slordige 15000 manschappen in tien jaar tijd.

Toen Bin Laden de Twin Towers onder handen nam in 2001 was het de toenmalige president van de VS, George W.Bush die de stoute schoenen aantrok en dat bedoeïenen volkje wel eens even de oren zou gaan wassen.
De Engelsen hadden al gewaarschuwd lessen te trekken uit wat de Russen ondervonden hadden.

Enfin, nu 2200 Amerikaanse en 26 Nederlandse gesneuvelden verder met dus in een totaal van 3284 gesneuvelde militairen van 2001 tot 2021 onder NAVO vlag in een strijd die de VS alleen al 2,26 biljoen Amerikaanse dollar kostte.
Dan vermoedelijk het restje nog.

Geheime diensten van de VS kwamen met de informatie dat het wel 30 dagen zou duren eer Kabul, de hoofdstad en ook de zetel van de president Ashraf Ghani die het op een lopen heeft gezet, zou vallen.
Gezien het verleden is de president het zout in de pap niet waard.

20 jaar lang is de NAVO onder leiding van de VS bezig geweest politie en militairen op te leiden en te trainen om indien nodig het moederland te verdedigen tegen ongewenst krapuul als Al Qaida, Taliban en zijdelings IS dat in juli nog een bomaanslag in Kabul pleegde.

Zoals het er nu voorstaat was alle inspanning en kapitaal voor Jan met de korte achternaam.
Sterker nog, de Taliban heeft nu de beschikking over alle middelen, wapens en voertuigen die door de NAVO zijn achtergelaten.

Ank_Bijleveld (minister van defensie) is van mening dat het niet voor niets is geweest, hoe onzinnig. Omdat ze nu weten dat het anders kan?
Totaal ongeschikt als minister van defensie. Op die stoel moet je een militair neerzetten.
De complete demissionaire kliek in Den Haag bestaat in mijn ogen uit incompetente slappe knullige lafbekken.
Zelfs de Afghanen die zich tijdens de missie voor Nederland met gevaar voor eigen leven hebben ingezet worden door deze prutsers en knoeiers schandelijk in de steek gelaten!
Met eindeloos gepalaver over wie en hoe, zorgt deze onvoorstelbare tactische inschattingsfout voor toekomstig bloed aan je handen.
Kabinet, dit is een major cluster fuck!

Veel militairen en politieagenten, als je ze zo nog kunt noemen tenminste, hebben zich zonder slag of stoot op de meeste plaatsen overgegeven en maken zelfs selfies met vieze Taliban geloofswaanzinnige baardmannen.
Je zou verwachten dat deze lui na 20 jaar opgeleid waren om niet zonder slag of stoot ten onder te gaan maar het lijkt alsof deze sissy’s zich er niets aan gelegen hebben gelaten het veld te ruimen om de terreurbrigades ruim baan te geven.

Slappe hap!

De Taliban zijn met zo’n 75000 man, het Afghaanse leger met 300000. En dan de wapens maar amper opnemen?
Lopen jammeren dat je het niet zonder de Amerikanen af kunt?
Mamma’s handje willen vasthouden?
Joe Biden heeft gelijk als hij zegt dat ze nu na 20 jaar in staat moeten zijn hun eigen broek op te houden en voor hun eigen land moeten kunnen knokken. Oefening baart kunst!
Waarom moet je eigen mensen opofferen als de eigen bevolking weigert zichzelf te verdedigen?
In dit geval vind ik het daarom lastig deze mensen überhaupt nog serieus te nemen.
Ook al waren de getallen andersom, dan nog zou je nog harder vechten tegen het lot dat je eventueel boven het hoofd hangt.
Als ingezetene zou je jezelf net zo moeten bewapenen als de Taliban met de gedachte “Je kunt mij doden maar jij gaat mee”.
In mijn ogen heeft Biden gelijk.

Twintig jaar geleden werden de Taliban verdreven, dat was niet voldoende zien we nu.
Ze hadden moeten worden uitgeroeid met wortel en tak. Kielhalen en opzouten. Die Taliban is nooit weggeweest.
Ze zijn enigszins van de radar verdwenen geweest en hebben afgewacht tot het moment dat de NAVO zich terugtrok, een besluit dat al in 2013 in de maak was.
Geduld lijkt, ook al is het van lange adem, een goede zaak, dit tot frustratie van mensen die tegen Taliban zijn en hun onzalige gedachtengoed niet omarmen.

Echter, de snelheid waarmee de Taliban Afghanistan terug inneemt is op zijn minst bewonderenswaardig te noemen hoe erg je zo ook haat.

Met in acht neming van alle gesneuvelden, gewonden en niet te vergeten getraumatiseerden maar ook de materiele schade en kosten is Afghanistan een zwarte bladzijde voor zowel de Russen als voor de NAVO.
Alhoewel ik persoonlijk niet veel op heb met Russen.
Als westerse macht en democratie is het een cruciale fout te denken onze vorm van democratie te kunnen planten in een achtergebleven gebied dat beheerst wordt door stammenoorlogen en radicale Islam.
Dit is een partizanenstrijd en onze moderne vorm van oorlog voeren krijgt daarin geen poot aan de grond.

Had nou maar geluisterd naar het verleden.