Flikker die bolle debiel eindelijk buiten!

Orbán stuurt cynische brief van de EU over “vrede voor Oekraïne” na ontmoeting met Poetin

MAANDAG 8 JULI 2024, 23:16
Orbán stuurt cynische brief van de EU over vrede voor Oekraïne na ontmoeting met Poetin
HONGAARSE PREMIER VIKTOR ORBÁN. FOTO: GETTY IMAGES

De dikke Hongaarse premier Viktor Orbán heeft na zijn bezoek aan Rusland een brief geschreven aan de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, en de EU-leiders met daarin een “samenvatting” van zijn gesprekken met de Russische leider Vladimir Poetin, waarin hij eenvoudigweg Russische propaganda over “vrede voor Oekraïne” uitbraakte.

Bron: Orbán’s brief, gedateerd 5 juli, verkregen door de Europese Pravda

Bijzonderheden: De bolle Hongaarse premier benadrukt in de brief dat hij tijdens het bezoek “geen voorstellen heeft gedaan of een mening heeft geuit namens de Europese Raad of de Europese Unie”, en dat alle verklaringen van het tegendeel “ongegrond” zijn.

Sprekend over zijn gesprek met Poetin, zei Orbán dat de houding van de Russische leider ten opzichte van de situatie aan de frontlinie “aanzienlijk verschilt van het begrip van president Zelenskyy”.

“Poetin noemde op geen enkele manier Russische verliezen. Wat de Oekraïense verliezen betreft, schat Rusland de maandelijkse verliezen van de Oekraïense troepen op 40.000-50.000 soldaten, die de afgelopen weken nog meer zijn toegenomen. Dus hij [Poetin] was verrast dat de Oekraïense president het voorstel voor een tijdelijk staakt-het-vuren verwierp”, zei hij.

In de brief staat echter dat Poetin bereid is een mogelijk staakt-het-vuren te overwegen dat “niet zal dienen als een heimelijke herschikking en reorganisatie van de Oekraïense troepen”.

ADVERTENTIE:

De Hongaarse premier voegde eraan toe dat Rusland – volgens Poetin – alleen bereid is in te stemmen met de voorwaarden die tijdens de gesprekken in Istanbul in april 2022 zijn gesteld, “met name de vijfde alinea van het document, waarin de internationale veiligheidsgaranties worden gedefinieerd die aan Oekraïne moeten worden verstrekt”. Dit verwijst naar het veto voor de zogenaamde veiligheidsgaranten voor Oekraïne in geval van het gebruik van geweld tegen het land, en Rusland wilde zichzelf tussen deze garantstellers zien.

In de brief staat verder dat Moskou bereid is “van gedachten te wisselen” over het zogenaamde vredesvoorstel van China en Brazilië. Dit “voorstel” voorziet in “vredesbesprekingen” tussen Oekraïne en Rusland en maakt geen melding van de noodzaak om de territoriale integriteit en soevereiniteit van Oekraïne te herstellen.

Orbán wijdde de rest van de brief aan het herhalen van zijn argumenten dat “Europa vrede nodig heeft” voor economische welvaart, en dat de kansen op vrede afnemen “omdat diplomatieke kanalen geblokkeerd zijn en er geen directe dialoog tussen de partijen is”.

“Tijd is een cruciale factor in het licht van de intensivering van de vijandelijkheden en de snelle toename van het aantal slachtoffers. Tenzij we dit proces stoppen, zullen we de komende twee maanden meer dramatische verliezen en militaire ontwikkelingen aan de frontlinie zien dan ooit tevoren”, zei hij.

Ten slotte is Orbán van mening dat de Verenigde Staten de komende maanden niet in staat zullen zijn om “politiek leiderschap” te tonen in deze kwestie vanwege de komende presidentsverkiezingen, dus het is noodzakelijk om te overwegen een “Europees initiatief” te lanceren in de geest van “strategische autonomie”.

Eerder, na zijn reis naar Moskou, zei Viktor Orbán dat hij deze plannen tot voor kort verborgen had gehouden voor zijn westerse bondgenoten en beloofde hij meer “verrassingsontmoetingen” in de nabije toekomst.

Ondertussen zijn de ambassadeurs van de EU-lidstaten van plan de kwestie van de bezoeken van Orbán aan Oekraïne aan de orde te stellen met zijn zelfverklaarde “vredesmissie” tijdens de volgende vergadering van het EU-Comité van permanente vertegenwoordigers.

————————-

Hongaarse premier Viktor Orbán kondigt zijn aankomst in Peking aan — foto

8 juli 2024, 08:28
 1055
Hongaarse premier Viktor Orbán (Foto:Orbán Viktor/X)
Hongaarse premier Viktor Orbán (Foto:Orbán Viktor/X)

Hongaarse premier Viktor Orbán kondigde zijn aankomst in Peking aan en deelde een foto genomen na de landing op de luchthaven van de Chinese hoofdstad in een post op X op 8 juli.

Zijn bezoek komt te midden van recente reizen naar Kiev en Moskou, waar hij een ontmoeting had met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Russische dictator Vladimir Poetin in een poging om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Oekraïne.

“Vredesmissie 3.0. Beijing”, schreef hij bij de afbeelding.

Het vliegtuig van de Hongaarse premier, dat wordt gebruikt voor internationale reizen, vloog eerder over Rusland op weg naar China.

Orbán’s bezoeken aan Kiev en Moskou

Orbán bracht een officieel bezoek aan Moskou op 5 juli, toen hij een ontmoeting zou hebben met de Russische dictator Vladimir Poetin, beweerde het Russische propaganda-staatspersbureau TASS.

Verschillende media speculeerden over de reis van Orbán naar Rusland, wat leidde tot een reactie van de Poolse premier Donald Tusk voor dit bezoek.

“De geruchten over uw bezoek aan Moskou kunnen niet waar zijn, Viktor Orbán, of wel?” Tusk schreef op X op 4 juli.

Hongarije, dat sinds 1 juli het roulerend voorzitterschap van de Europese Raad bekleedt, heeft niet het mandaat om namens de EU met Rusland te onderhandelen, zei de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, eerder.

Orbán’s bezoek aan Oekraïne op 2 juli 2024 was zijn eerste in 12 jaar en kwam als een verrassing.

Lees ook:

Hij had een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev en stelde een “staakt-het-vuren” voor om de onderhandelingen met Rusland te bespoedigen.

De vredesinitiatieven van Oekraïne “duren lang” en suggereerden dat een staakt-het-vuren vooraf zou moeten gaan aan vredesbesprekingen, betoogde Orbán.

“Hongarije is niet het eerste land dat een dergelijke handelwijze voorstelt”, zei het plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense kabinet van de president, Ihor Zhovkva.

Zelenskyy had het voorstel in wezen afgewezen en zijn bekende standpunt in detail uitgelegd, voegde Zhovkva eraan toe.

————————

Trap dat vette uitschot eindelijk de EU en de NAVO uit.
Propagandisten als Orbán kunnen we missen als kiespijn.
Na het bombardement op een kinderziekenhuis in Kyiv heb je hem niet gehoord, wat is zijn doel???

————————-

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini

Dona nobis pacem