Eitje?

Dat Mariëlle Tweebeeke een rasjournaliste is is wel zeker. Daarnaast is ze nog aangenaam kijkvoer ook.
Dat ze bij Nieuwsuur haar ei kwijt kan werd afgelopen dinsdag wel duidelijk tijdens de gecalculeerde ondervraging van NVWA Topman Freek van Zoeren.

Toen ik hier naar zat te kijken had ik zoiets van, Stasi-praktijk!
Vergeef mij deze vergelijking maar de reactie van van Zoeren werd er op een dermate manier uitgewrongen omdat de man, stijf van de zenuwen, feitelijk het antwoord op de vraag of er gewoon eieren gegeten konden worden niet kon geven.
Hij was niet zeker en heeft ook af te rekenen met de sector als hij verkeerde dingen zegt.
Tweebeeke was echter enorm gebrand een verklaring af te dwingen met als gevolg een valse bekentenis. Van Zoeren had al diverse malen te kennen gegeven het antwoord nog niet te hebben. Blijf dan niet drammen!

Zoals gezegd, Mariëlle kan bij Nieuwsuur HAAR ei kwijt, helaas verder niemand meer! Duitsland heeft al te kennen gegeven geen Nederlandse eieren meer te willen.
Het argument dat het alleen bepaalde codes betreft snijdt geen hout in Duitsland, te lastig voor de consument, luidt het. Echter, zelf hebben de Duitsers het probleem ook! Fipronil zit OOK in Duitse eieren!

LTO is razend en de NVWA heeft het gezegde door van Zoeren afgezwakt. Feitelijk werd er gezegd wat van Zoeren in eerste instantie zei.
Tweebeeke heeft van Zoeren dermate onder druk gezet dat er een kromme verklaring uit kwam die feitelijk onder dwang werd afgegeven. Voor politieagenten zouden dit soort praktijken strafbaar zijn.

De vraag is nu, wie gaat dit betalen, de complete branche ondervindt hier gigantische schade van, maar de enige schuldige in mijn ogen is Mariëlle Tweebeeke!

Als zij niet op deze manier had zitten drammen was al deze ellende te voorkomen geweest. Het ministerie geeft in ieder geval niet thuis!

Hoe het ook zij, het wordt in ieder geval geen eitje!