Eindelijk!!! Maar veel te laat!

Churchill said: The Americans always do the right thing, after having tried everything else first!

Dat is meteen de reden waarom we Macron moeten volgen in zijn betoog om de afhankelijkheid van zowel de VS als China af te bouwen en de eigen mogelijkheden ter vervanging van de NAVO uit te buiten.

Macron: Europa moet zijn belangen op eigen kracht kunnen verdedigenFranse president Emmanuel Macron. Fotocredits: Franse media                                                        26 april 2024

Macron waarschuwt dat het ‘sterfelijke’ Europa een sterkere verdediging nodig heeft en de nederlaag van Rusland moet verzekeren

De Franse president zegt dat Europa sterk moet zijn in defensie en resolutie om dodelijke slachtoffers het hoofd te kunnen bieden en Rusland te kunnen verslaan.

door AFP | 26 april 2024, 11:16 uur

Macron waarschuwt dat het ‘sterfelijke’ Europa een sterkere verdediging nodig heeft en de nederlaag van Rusland moet verzekeren

De Franse president Emmanuel Macron houdt op 25 april 2024 een toespraak over Europa in een amfitheater van de Sorbonne Universiteit in Parijs. President Emmanuel Macron houdt een toespraak waarin hij zijn Europese beleidsrichtingen uiteenzet in de aanloop naar de Europese verkiezingen op 9 juni. (Foto door Christophe PETIT TESSON / POOL / AFP)

GERELATEERDE ONDERWERPEN

Europa NAVO G-7

De Franse president Emmanuel Macron waarschuwde donderdag dat Europa geconfronteerd wordt met een existentiële dreiging van Russische agressie, en riep het continent op om een ​​‘geloofwaardige’ defensiestrategie te volgen die minder afhankelijk is van de Verenigde Staten.

Hij beschreef het Russische gedrag na de invasie van Oekraïne als ‘ongeremd’ en zei dat het niet langer duidelijk was waar de ‘grenzen’ van Moskou lagen.

Macron luidde ook de noodklok over wat hij omschreef als gebrek aan respect voor de mondiale handelsregels door zowel de Verenigde Staten als China, en riep de Europese Unie op haar handelsbeleid te herzien.

Ons Europa is vandaag de dag sterfelijk en kan sterven’, zei hij.

Het kan doodgaan en dit hangt alleen af ​​van onze keuzes”, zei Macron, waarbij hij waarschuwde dat Europa “niet gewapend was tegen de risico’s waarmee we worden geconfronteerd” in een wereld waarin de “spelregels zijn veranderd”.

In de komende tien jaar bestaat er een enorm risico dat (Europa) verzwakt of zelfs gedegradeerd wordt”, voegde hij eraan toe, waarbij hij ook wees op het risico dat Iran een kernwapen zou krijgen.

– ‘Niet ambitieus genoeg’ –

Macron keerde terug naar de thema’s van een toespraak van september 2017 die hij maanden na zijn aantreden hield, op dezelfde locatie – de Sorbonne Universiteit in Parijs – maar in een context die zeven jaar later op zijn kop is gezet door Brexit, Covid en De Russische invasie van Oekraïne.

Het risico is dat Europa een achteruitgang zal meemaken en dat beginnen we ondanks al onze inspanningen nu al te zien”, waarschuwde hij.

Macron verdedigt het concept van Europese strategische autonomie op het gebied van economie en defensie, met het argument dat Europa crises zoals de Russische oorlog tegen Oekraïne het hoofd moet bieden zonder afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten.

Macron waarschuwt dat het ‘sterfelijke’ Europa een sterkere verdediging nodig heeft

ANDERE INTERESSANTE ONDERWERPEN

Macron waarschuwt dat het ‘sterfelijke’ Europa een sterkere verdediging nodig heeft

Macron verdedigt het concept van Europese strategische autonomie op het gebied van economie en defensie, met het argument dat Europa crises zoals de Russische oorlog tegen Oekraïne het hoofd moet bieden zonder afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten.

Zijn uitspraken hebben soms de belangrijkste EU-bondgenoot Duitsland verontrust, niet in de laatste plaats in februari toen hij Europa verbijsterde door te weigeren westerse troepen naar Oekraïne te sturen.

Macron: Europa moet zijn belangen op eigen kracht kunnen verdedigen

Europa Frankrijk Wereld

De Franse president Emmanuel Macron roept op tot de creatie van een derde Europese route tussen de Verenigde Staten en China.

Volgens Politico deed hij de oproep tijdens zijn toespraak .

Volgens hem is Europa gedoemd als het geen gedurfde maatregelen neemt om het protectionisme van de VS en China te bestrijden.

Hij merkte op dat Europa veerkrachtig moet zijn geweest te midden van ernstige geopolitieke dreigingen van autoritaire regimes en een eigen passende onafhankelijkheid moet hebben gehad.

“Het continent investeert te weinig in innovatie, slaagt er niet in zijn industrieën te beschermen en zijn leger en defensie te versterken”, zei Macron.

Hij merkte op dat “het tijdperk van het baseren van de Europese productie in China, van het delegeren van onze defensie aan de VS en van het verkrijgen van onze energie uit Rusland voorbij is.”

De Franse president beschuldigde zowel de VS als China ervan de mondiale handelsregels niet te respecteren door hun economieën massaal te subsidiëren.

“Hoe sterk onze alliantie met Amerika ook is, wij zijn geen prioriteit voor hen. Ze hebben twee prioriteiten: zichzelf – eerlijk genoeg – en China”, voegde de president eraan toe.

Het standpunt van Macron houdt verband met de grote druk op Frankrijk vanuit de Verenigde Staten, aangezien Frankrijk vandaag de dag het enige land in Europa is dat in staat is grote militaire operaties uit te voeren en over een krachtige onafhankelijke defensie-industrie beschikt.

Macron zei dat de EU ernaar moet streven om tegen 2030 een “wereldleider” te worden, met “specifieke financieringsstrategieën” op vijf strategische gebieden: kunstmatige intelligentie, kwantuminformatie, ruimtevaart, biotechnologie en nieuwe energieën.

Militarnyi meldde eerder dat de Franse defensie-industrie was begonnen met het vergroten van het aantal geproduceerde militaire uitrusting en ook was begonnen met de productie van kernkoppen.

Dit zal het land in staat stellen zijn leiderschap op het gebied van wapenexport te behouden en zijn strijdkrachten te ondersteunen met moderne wapens.

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum

Slava Ukraini