Eindelijk een vent voor een ridderorde!

Ik weet dat dat niet zijn drijfveer is, die ridderorde, maar het lot van onze ouderen.

In de steek gelaten door de overheden, zowel landelijk als provinciaal door banken, woningcoöperaties en hun vazallen, is het Jan Slagter toch gelukt! Het Ben Ouden NijHuis.
De naam is ontleend aan Ben Ouden Nijhuis, de man die samen met Joop van Rijn, de vader van staatssecretaris Martin van Rijn, op treffende manier tijdens het programma Pauw de staatssecretaris confronteerde met de schandalige misstanden, en tekortkomingen in de zorg aan de kaak stelde.

Geheel in eigen beheer met een hypotheek van een kleine bank en een flinke duit uit eigen zak een verzorgingshuis voor ouderen en demente ouderen met de kleine beurs opzetten zonder dat de kosten naar planologen, management of directies en andere bobo´s gaan.
Alle geld ter verzorging van onze ouderen zoals het hoort. Jaarlijks komt 55000,00 beschikbaar voor de verzorging, dit geld wordt dus daadwerkelijk aan de ouderen besteed.

Jan Slagter bekend van Omroep Max heeft zich een pand weten te verschaffen in Rotterdam Overschie. Het betreft hier een prachtig voormalig klooster dat in twee jaar geheel is verbouwd naar de normen van vandaag de dag en de benodigde zorgvraag. De tuin zou nog onderhanden genomen moeten worden en er worden vrijwilligers gezocht om de prachtige enorme tuin van 3000 m2 bewonervriendelijk te maken. Er moet daar ook nog een aantal zaken gerealiseerd worden als een vlindertuin en dergelijke.
Eindelijk iemand die de waarheid in de huidige zorg ziet en weer opzet wat de overheid alle jaren verkwanseld heeft. De schandalige verzorging van onze ouderen in de zogenaamde verzorgingstehuizen waarbij de ouderen dikwijls de urine langs de benen loopt. Dit zijn mensonterende taferelen die je zelfs in de ergste Belgische gevangenis niet zult zien!

Een Amsterdamse rechter heeft het over mensonterende behandeling in Belgische gevangenissen. Een gevangenis is daarvoor bedoeld!
Dat is een afschrikmiddel doofus! Nitwit!
Een verzorgingstehuis is bedoeld om de ouderen, die de door de overheid zo zorgvuldig verknalde verzorgingsstaat hebben opgebouwd en die vermoedelijk aan het basis van de opleiding van eerder genoemde rechter en politici hebben gestaan, een respectvolle en onbezorgde oude dag te geven.

In dit land wordt alles uitgekotst dat niet oplevert. Respect is blijkbaar uit het groene boekje verdwenen. Vergeet nooit, deze mensen hebben geleverd!!!

Jan Slagter heeft op zijn tocht naar realisatie van dit ideaal de nodige tegenstand ondervonden bij lokale en landelijke overheid. Jan heeft minister Stef Blok benaderd, maar deze verwees door naar de woningcoöperaties. Deze vonden het op hun beurt geen prioriteit hebben en weigerden hem te helpen met financiële middelen.
Overheidssubsidies krijg je pas als je bewoners hebt wonen! Alles als gebouwen, liften, keukens, verwarming, was- en toiletgelegenheden moet je uit eigen zak betalen. Een gedeelte van het kapitaal, een dikke 6 miljoen euro komt van de Stichting Max Maakt Mogelijk, het restant kwam van Triodos bank. Prijzenswaardig dat deze bank er voor de ouderen is, de grote banken lieten verstek gaan.

De gemeente Amsterdam wil nu wel een tweede islamitische school (die toch gedoemd is te mislukken) van een pand voorzien, maar helpen aan goede huisvesting en verzorging van onze eigen ouderen? Ho maar! Hoe schandalig kan het hier nog worden? Staatssecretaris Dekker moet voor de kosten instaan, gek genoeg geeft de overheid bij de verzorging van onze ouderen niet thuis.
Hebben deze islamieten tegenwoordig meer recht op respect dan onze eigen ouderen? Beware!

Chapeau Jan!