Eindelijk! Bye bye Pechtold!

Eindelijk, dacht ik en slaakte een zucht van verlichting bij het horen van het nieuws dat Alexander Pechtold zijn cape aan de wilgen hing.

Zijn we eindelijk mooi van deze arrogante hypocriete flapdrol met zijn natte hondenogen af.

Ik begrijp dat er mensen zijn die met hem dwepen, maar schrijver zelve heeft een ontzettende hekel aan deze onbetrouwbare moraalridder die het zelf waar het de moraal betreft niet zo nauw neemt.
Alleen al het feit dat D66 onder leiding van ¨Kereltje Pechtold¨ het referendum afschafte, alleen om in de coalitie te kunnen komen, zegt genoeg.

Klef en onbetrouwbaar en een lachertje voor de politiek!

D66 hobbelt een beetje achter de grote leiders Rutte en Buma aan en heeft wat bewindspersonen mogen leveren waaronder de totaal ongeloofwaardige Ollongren (Binnenlandse Zaken) en van Engelshoven (OCW).
Tussen deze over het paard getilde D66-prutsers valt mij de naam van Sigrid Kaag (BZ) als enige op als zijnde competent.

Ik heb deze Pechtold, de man die ik altijd tijdens zijn oppositiedagen hoorde zeggen 100%  achter de gewone burger te staan, 180° zien draaien om met D66 plaats te nemen in het graaikabinet van dictator Rutte om samen met de coalitiepartners V.V.D, C.U en C.D.A de oppositie monddood te maken en de democratie de nek om te draaien.
Zowat alle stemmingen in de Tweede Kamer met betrekking tot door de oppositie aangevraagde debatten over bijvoorbeeld verbetering voor arbeidsinvaliden, worden massaal getorpedeerd door de coalitie, en dat valt op.

Het stokje wordt nu overgenomen door ¨Robot¨Jetten, een 31-jarige blaag met weinig politieke ervaring.
Zijn nickname komt voort uit uitspraken van Jetten die impliceren dat hij voor zichzelf het idee schijnt te hebben dat de kracht hem in de herhaling zit.
Kortom, hij herhaalt zichzelf steeds.

We zullen zien waar en hoe het schip strandt.

Hopelijk voor Jetten maakt hij het minder bont dan zijn circulerende Twitter-parodie.