Doe effe normaal man!

Dat moet Rutte na bijna 200 dagen gedacht hebben bij het samenstellen van zijn versplinterde ministersploeg.
En als het Rutte zelf niet was, dan ik wel.

Defensie krijgt nu eindelijk een staatssecretaris erbij. Dat was ten tijde van Hennis niet het geval. Zij moest de kar alleen trekken. Een verbetering dus.

Maar twee ministers op economische zaken? Twee ministers op Buitenlandse Zaken? Twee op Volksgezondheid?
Twee op Onderwijs Welzijn en Sport? En twee plus nog eens een staatssecretaris op Justitie en Veiligheid? Dan ook nog eens twee van de VVD?

VVD´ers hebben er tot nu toe nog steeds niks van gebakken op Justitie. En dan Dekker zelf, als staatssecretaris van Onderwijs, een kluns van het eerste uur. Hopelijk wordt de boel door de enige CDA´er op Justitie Ferdinand Grapperhaus in het gareel gehouden. Hopelijk ook dat nu types als de haat predikende Haagse imam  Fawaz Jneid eindelijk tot persona non grata worden en hun heil elders moeten gaan zoeken! Dit terzijde.

Het wordt toch allemaal wel wat gortig zou ik zeggen! Dit zijn waarschijnlijk dealtjes die gesloten zijn door de vier-partijen-coalitie tijdens de stiekeme achterkamertjesperiode van overleg waarin types als Pechtold natuurlijk geen tweede viool willen spelen. Deze hypocriete partij zou feitelijk helemaal verboden dienen te worden.
Deze zogenaamde volksvertegenwoordigers zouden er Wikipedia op moeten naslaan om te zien wat het woord volksvertegenwoordiger behelst.
Loze en gebroken beloften is het enige dat de burger ten deel valt.

Als je een volk het recht op een referendum ontneemt, ben je in mijn ogen geen volksvertegenwoordiger maar meer een vertegenwoordiger van je eigen idiote plannen zonder enige inspraak. Referendum vrij vertaald is volksraadpleging. Door dit te negeren wordt het volk niet serieus genomen en verheffen de heren zich dus onbeschaamd boven diezelfde burger die ze zeggen te vertegenwoordigen.
Door mooie praatjes van vooral Rutte wordt er met grote regelmaat een rookgordijn opgeworpen en krijgt de ‘gewone normale’ Nederlander zand in de ogen gestrooid terwijl er met een domme grijns geprobeerd wordt de burger op het verkeerde been te zetten .
Mooiste is, dat we het met zijn allen nog blijven pikken ook!

We weten dat de situatie in Spanje behoorlijk uit de hand kan gaan lopen dit komend weekend. De Spaanse premier Mariano Rajoy die zich met zijn Armada richting Catalonië een weg baant en artikel 155 van de grondwet wil toepassen zonder enige vorm van dialoog alsof hij Franco zelf is, heeft te kennen gegeven dat het gebruik van geweld niet vermeden zal worden. Catalonië wil als zelfstandig land verder en een referendum heeft de kaarten geschud om de onafhankelijkheid uit te roepen. Spanje is het hier niet mee eens en dit terwijl in de geschiedenis de autonome zelfstandigheid van Catalonië door de Spanjaarden feitelijk is afgenomen. Rajoy heeft al laten zien expliciet geweld ook tegen vrouwen en onschuldigen niet te schuwen.

Heel Europa houdt de adem in en vooral de mond dicht, net als Rutte.
De enige die een opmerking durfde maken en in mijn ogen ook een punt heeft is premier Charles Michel van België.
Michel verkondigde dat geweld nooit de oplossing kon zijn en er voor de dialoog gekozen diende te worden. Dat is Rajoy in het verkeerde keelgat geschoten en zijn reactie was dan ook zodanig heftig dat je zou denken dat de geleden Spaanse nederlaag tijdens de Spaans-Engelse oorlog in 1588 nog steeds niet is verteerd.

Michel is daarbij mijn sir Francis Drake!

Referenda zijn er voor bedoeld om als burger een signaal af te geven aan een regering.
Het feit dat referenda in Nederland op schandalige manier door de regering worden genegeerd – als met de Europese grondwet of het Oekraïne akkoord – bewijst dat het zich hier niet om volksvertegenwoordigers handelt maar om een klein clubje dat de poen verdeelt en alleen de eigen belangen probeert te beschermen. Een referendum kan afbreuk doen aan hun macht, dus schaf je het af!

Het volk dient als een kudde stomme werkschapen gewoon ja en amen te knikken, belasting te betalen en verder de mond te houden!

In die zin is Rutte niets beter dan Rajoy!