Dienstbaar? Aan wie?

Het staat allemaal zo mooi geplakt op die wouten karretjes, Waakzaam en Dienstbaar. De vraag die de laatste jaren steeds vaker de kop op steekt is of dat er niet eindelijk eens een terdege screening van de rommel, die ze van hogerhand de straat op gooien teneinde de burger te koeioneren, komt.
Laten we wel zijn, de reorganisatie van die zogenaamde nationale politie is een lachertje, de sukkels die ze aannemen kunnen amper lezen en schrijven en zijn in de regel niet vies van een aanmatigende houding. Dienstbaar? Je lijkt tegenwoordig behoorlijk gek als je nog ergens aangifte van doet, er wordt toch niets mee gedaan.

De zaak van Mitch Henriquez houdt op dit moment de gemoederen flink bezig en het is te hopen dat alle vijf deze criminelen hun straf niet zullen ontlopen!
Vooral de heren agenten DH01 en DH02 die de nekklem hebben toegepast waardoor Henriquez om het leven kwam. Deze twee haantjes gingen voor mij wegens moord op zijn minst forever achter de spijlen. Ik kan nog andere oplossingen bedenken die ik ze zou gunnen maar dat is een ander verhaal.
Geweld tegen deze dienstkloppers is natuurlijk niet gewenst maar niet verwonderlijk, immers, het is nog steeds de eerste klap die telt.
Dat deze jokers nu bedreigd worden is duidelijk een gevalletje van kwaad met kwaad vergelden, doch begrijpelijk. En daar zit de knellende schoen, als je mensen steeds harder gaat aanpakken krijg je een keerpunt, vergelding! De behandeling die je geniet resulteert in hoe je reageert en de mensen pikken het niet meer, niet van de politiek en niet van de politie.
Als het mijn familie was die deze politiebrutaliteit overkwam zou ik er zelf waarschijnlijk niet anders in staan. Als je ellende zaait zul je ellende oogsten en aangezien het blazoen van de politie reeds zwaar gehavend is, is het ook niet verwonderlijk dat het respect voor oom agent tot ver onder het absolute nulpunt is gedaald. Ze hebben een attitudeprobleem maar weigeren er iets aan te doen, ze willen zelfs hun macht uitbreiden. Om wat te doen dan? Laat de macht maar lekker bij de minister, dan is achteraf tenminste meteen duidelijk wiens kop we moeten snellen als het weer eens de mist in gaat.

Leugens, doofpotten en bewijsmateriaal achterhouden, feiten verdraaien en ga maar door. Die hele nationale politie zou eens moeten worden schoongeveegd van boven tot onder! Als je dan toch een reorganisatie wilt, doe het dan goed! Einde aan de corruptie, vriendjespolitiek, decadente feestjes en gemeenschapsgeld verbrassen.

Nu was het weer in Tilburg raak, op een school nota bene! Mannekes van 14 en 15 jaar tegen de grond schoppen, wat een helden. Er zouden zeer zware scheldpartijen hebben plaatsgevonden, ocharme, nog een wonder dat de heldhaftige politiemacht niet huilend naar moeder is gerend maar een aantal pubers hardhandig tegen de grond geschopt heeft. Chapeau helden! Schelden doet geen zeer, heeft je moeder je dat niet geleerd?
Gelukkig voor de agenten dat het hier mijn kind niet betrof! Jeugd veroorzaakt overlast dat is duidelijk en ik keur dat ook niet goed. Je moet daarnaast ook niet vergeten hoe je zelf was en zo deze wouten idem dito, maar om minderjarigen op een dergelijk harde manier aan te pakken is crimineel gedrag.
Er komt een intern onderzoek naar de gedragingen van de politie tegenover deze kinderen en dat houdt weer in dat de slager zijn eigen vlees wederom zelf gaat keuren.

Een heropvoeding voor politieagenten zou op zijn minst op zijn plaats zijn. Mijn ervaring met de Tilburgse politie was ook niet een om er over naar huis te schrijven. Als je tegen zo´n oen zegt dat zijn remlicht niet brandt, krijg je een arrogante behandeling tot en met. Ga zelf eens met een kapot remlicht rijden terwijl zo´n minkukel je toevallig in het vizier heeft.
Het is mij nogal eens overkomen dat ik in mijn BMW 5 serie vrij laat thuis kwam en aan de overzijde een politievehikel tegenkwam. In mijn spiegel zie ik ze dan omdraaien op een rotonde dan wel gewoon keren om mij achterna te komen. Dat blijft dan zo een tijdje doorgaan omdat ze misschien hun computertje moeten checken of ik wel in orde ben. Ik blijf dan steevast braaf 50 km/u rijden en je merkt dat ze dat niet goed afgaat. Hun eigen koppen staan dan intussen al op beeld door de camera op mijn hoedenplank, speciaal bedoeld voor bumperklevers. Zelf rijden ze altijd te hard en zelfs door rood! Natuurlijk kunnen ze altijd het smoesje van de oproep veinzen. Het liefst zou ik gewoon even stoppen en vragen of ik iets van ze aan heb of nog erger. Maar de ergernis is groot. Zeker ook als er van vier tot zes uur in de nacht laag over je kop wordt gevlogen met die idiote helikopter of vijf keer per dag met loeiende sirene door de straat!

Je waant je in Manhattan. Pure politieterreur!

Nee, respect dien je te verdienen en als ik zo eens rondkijk en de actualiteit volg is die waakzaamheid en vooral dienstbaarheid erg ver te zoeken.