Democraten winnen Alabama, Trump wankel?

Voor het eerst in zeer lange tijd is de Amerikaanse staat Alabama weer een democratisch bolwerk.
Republikeins afgevaardigde Roy Moore, de man die duidelijk verwachtte de post van senator van voornoemde staat te zullen krijgen, kreeg vóór de verkiezingen wat #metoo problemen met een aantal aantijgingen van aanranding aan zijn adres. En dit ondanks dat de opperfreak – die zelf ter discussie staat ten aanzien van de #-affaire en die pleegde te propageren vrouwen gewoon maar ¨by the pussy¨ te pakken – de verdediging van Moore op zich nam, wat gezien zijn eigen verleden wel te verwachten was. Vreemd dat de hele hashtag pas in 2017 werd begonnen tegen Harvey (S)Weinstein. De ‘pussy’-uitspraak van Trump was al in 2016 een feit en wereldwijd gezien is er weinig of niets mee gedaan.

De winst in de staat Alabama werd op naam van Doug Jones geschreven, een democraat dus.
Een wel zeer gevoelige tik voor de Republikeinse regering Trump! De aanklachten tegen Trump zelf nemen inmiddels ook weer hand over hand toe en daarnaast heeft hij ook nog te maken met de Russen-affaire en vooral met Robert Mueller die het onderzoek leidt.

Aangezien de hele #metoo-actie in mijn optiek twee kanten heeft, namelijk het feit dat mensen – en met name vrouwen die werden aangerand – dan wel onheus bejegend door manvolk eindelijk massaal uit de kast komen, en dat is natuurlijk prima en dient ook meteen te worden aangepakt.
Aan de andere kant denk ik dat hiermee het feminisme een behoorlijke opdonder krijgt en vrouwen zichzelf in de voet schieten door zich weer duidelijk als het zwakke geslacht te profileren. Als zo´n vent zijn hand op je knie legt of je zoals Trump breeduit verheerlijkte ‘by the pussy pakt’, dan geef je hem direct op zijn minst een enorme klap op zijn bek. Dat is een duidelijk en stevig signaal. Je gaat dus niet gelaten eerst twintig jaar in een hoekje zitten kwijnen om je eigen carrière te beschermen. Te begrijpen, maar dodelijk en een beetje krom. Maar dit ter zijde.

De Amerikaanse vrouwonvriendelijke freak-president staat natuurlijk op veel punten ter discussie, komt op veel vlakken steeds slechter uit de verf en staat steeds vaker wereldwijd alleen.
Zo ook met zijn laatste idee, om de aandacht van zijn eigen fuckups af te lijden: het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Hoe stom kun je zijn. Meer olie op het vuur! De hele wereld kijkt naar het brandje en de aandacht op jezelf is verzwakt. Hoe vindingrijk.
Het conflict tussen Israël en de Palestijnen bestaat al sinds jaar en dag. De ellende begon al met Ben-Gurion in 1948. Ooit waren het CarterBegin en Sadat in Camp David die probeerden een vredesakkoord te bereiken tussen Israël en de Arabische wereld, de Oslo akkoorden met toeziend oog van Clinton, Rabin en Arafat uit de jaren 90 die de Palestijnen eindelijk hun zelfbestuur gaven. Het probleem zal blijven bestaan zolang Israël niet erkent de grond te hebben ingepikt en de Palestijnen te hebben verdreven, iets waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds onverdroten mee door blijven gaan.

In feite is Nethanyahu een kloon van iemand met een raar snorretje uit de jaren 30-40 in Duitsland, niet meer en niet minder. Dat de EU en Macron deze gek niet steunen in zijn politiek is bewonderenswaardig. Tenzij Nethanyahu doof zou blijken te zijn, zal inmiddels na het EU-congres van december jl. wel ingedaald zijn dat hij weinig bijstand hoeft te verwachten uit de rest van de wereld. Net als de VS staat hij alleen in dit probleem, en maar goed ook.

Echter, het blijft beladen en explosief. Israël gaat gewoon door met het inpikken van land van de Palestijnen, het verder uitbouwen van nederzettingen, het bombarderen van huizen en mensen, het laffe vermoorden van mensen die weinig inbreng hebben tegen het geweld dat deze kernmacht meent te kunnen rechtvaardigen. Verwonderlijk is dat Israël wél kernwapens mag hebben en daarbij wordt ondersteund door de VS en bijvoorbeeld Iran of Noord-Korea niet, want dat zouden schurkenstaten zijn. Iran en Noord-Korea laten feitelijk alleen van zich horen wanneer ze worden uitgedaagd en geprovoceerd naar mijn smaak. Bij Israël is dat anders, die maken zich systematisch schuldig aan moord, mensenrechtenschendingen, onderdrukking, provocatie en genocide.

Niet erg bijbels zou ik willen zeggen – niet dat ik iets geloof – maar dat moet ieder voor zich weten!
In Nederland zijn nog velen op de hand van Israël en de oorzaak hiervan is misschien niet in laatste plaats doordat ze de geschiedenis niet kennen. Een soort verwrongen katholicisme. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: word eens wakker, het geloof ligt aan de basis van praktisch elke oorlog!
Het heeft voor mij altijd wel een bepaalde vorm van egoïsme en superioriteitsgevoel in zich.

Ook in Noord-Korea en Iran wonen doodgewone mensen die recht hebben op een doodnormaal leven! Ik ben van mening dat niemand op deze planeet het recht heeft op kernwapens om een ander te bedreigen, niet de VS, niet Israël en ook niet de Russische federatie! Aan de andere kant hebben deze kinderlijke lafbekken deze misschien nodig ter compensatie van hun eigen onvermogen en egoïsme. Wanneer de VS en Israël een eigendomsbewijs van deze planeet zouden hebben, want zo lijkt het toch, dan zou ik dat heel graag nu ter inzage willen hebben!

De Palestijnse leider, Abbas, noemt Trump ongeschikt als bemiddelaar voor het vredesproces in de Palestijnse kwestie, alsof dat het enige zou zijn waar Trump ongeschikt voor is.
Feit dat twee freaks als Trump en Nethanyahu zich hebben kunnen vinden in het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en de consequenties die dit gaat hebben, heeft een bom gelegd onder elk vredesproces. Het lijkt er dan ook op dat Trump te maken heeft met een minderwaardigheidscomplex of een te klein lulletje. In mijn ogen is Trump niet meer dan een gefrustreerde racist die het niet heeft kunnen verwerken dat er een donkere man president werd en dat die het ook nog twee termijnen volhield. Obama heeft veel veranderingen tot stand gebracht die ten voordele waren van het gewone volk en ook de Israël-kwestie werd door Obama niet geschuwd. Trump breekt alles wat Obama bereikte als een olifant in een porseleinkast af vanuit een soort rancune. Enige logica is maar moeilijk te ontwaren.
De oorlog tussen de noordelijken en zuidelijken lijkt dan ook niet meer ver weg te zijn. De peilingen zien er in ieder geval niet best uit voor Trump.

Ook op gebied van de klimaatakkoorden van Parijs staat Trump in zijn uppie te roepen in de woestijn! Arnold Schwarzenegger oud-gouverneur van Californië, who doesn´t love this guy, wist treffend te zeggen dat Trump de VS niet uit het akkoord heeft teruggetrokken, hij heeft Trump teruggetrokken!
Trump was niet uitgenodigd door de Franse president Emmanuel Macron op de EU-conferentie  ‘One Planet Summit‘. Desondanks was er een zware delegatie Amerikanen, waaronder Arnold Schwarzenegger, Mike Bloomberg, John Kerry, Bill Gates en Richard Branson aanwezig die betoogden dat de VS gewoon doorgaat met het accepteren en uitvoeren van de maatregelen die klimaatveranderingen en de opwarming van de aarde moeten tegengaan. Er zouden al verbeteringen van 26% zijn geboekt.
Vele senatoren en burgemeesters steunen dit. De Wereldbank steunt na 2019 de olie- en gasindustrie financieringen niet meer. Goed nieuws dus als we willen overleven op termijn.

Conclusie: Trump zou beter de eer aan zichzelf houden en oprotten. De wereld zou er een stuk beter uit zien zonder deze lachwekkende losse flodder.