De NPO onder de loep

Tijdens het debat over de publieke omroep met Arie Slob minister voor basis- en voortgezet onderwijs en media op 4 april j.l.  had Kamerlid Martin Bosma (PVV) een terecht punt als hij zegt dat de publieke omroep steeds verder naar links is gegaan.

Als je naar programma’s als Pauw of Jinek kijkt valt het steeds vaker op dat wanneer iemand die het bijvoorbeeld opneemt voor ik noem maar even iets, Zwarte Piet, steeds vaker de gespreksleider of -leidster er een bepaalde mening op na houdt of zelfs woorden in de monden van tegenstanders probeert te leggen.
Ook als het gaat om bijvoorbeeld asielzoekerscentra hebben de gespreksleiders vaak al een voorgekookte mening die voorstanders al op voorhand steunt en tegenstanders met argumenten lijkt te willen afserveren terwijl de tegengeluiden niet of weinig aandacht en spreektijd krijgen.
Vaak zitten er in het publiek, toeval of niet, achter bepaalde personen aan tafel irritante ja- of nee-knikkers die geplaatst lijken te zijn op strategische plaatsen.
Het lijkt alsof er politiek sturende krachten aan het werk zijn.

Kortom, de media is compleet uit balans!
De publieke omroep is tegenwoordig een bolwerk van linkse politici, zoals Ed Nijpels, die de hoge posten bekleden. Daarnaast kunnen presentatoren wel een zeer riant inkomen genieten.
Neem nu Mathijs van Nieuwkerk of Paul Witteman en Jeroen Pauw of Eva Jinek en Chiel Beelen.

Televisieprogramma’s waarin politieke discussies of tegenstellingen aan bod komen, of die nu gaan over moslims of christenen of wat voor religieuze of politieke stroming ook, dienen te worden geleid en niet te worden gemanipuleerd door een presentator.

Wat mij eerder ook al irriteerde is de programmatuur die lijkt uit te zijn op begrip voor andere culturen om vervolgens onze eigen cultuur te verloochenen.
Ook de incompetentie van de programmamakers en eindeloze hersenloze herhalingen en vooral slecht presterende presentators van NPO en nieuwslezeressen van de NOS.

Neem, Astrid Kersseboom, die geen blok kan lezen of over haar eigen woorden struikelt, deze muts is doodvermoeiend om naar te luisteren. Simone Weimans grossiert ook in versprekingen maar toch net iets minder.
Ik ben van mening dat wanneer je € 3500,00 pm. mee naar huis neemt, er van je verwacht mag worden dat je een riedeltje van net geen tien minuten foutloos kunt lezen!

De boegbeelden van het journaal die op ongeëvenaarde wijze totaal foutloos lezen zijn Amber Brantsen en Dionne Stax.
Alleen al voor deze laatste twee zou je naar het journaal gaan kijken als je dat eerder niet deed.
Annechien Steenhuizen kan het ook wel.
Ze is zeker competent al zie ik haar minder graag, kwestie van smaak. In Project Rembrandt doet ze het zeker prima.

Als de NPO de reclamegelden van de zich steeds maar weer herhalende tot razernij dwingende schreeuwers eens zou inzetten om een behoorlijk programmapotentieel dat in balans is te ontwikkelen zonder enige politiek sturende voorkeur.
Ze kunnen de topverdieners afromen want laten we eerlijk zijn, Mathijs is een aardige vent maar een inkomen van € 580000,00 pj. lijkt mij toch wat hoog!

Breng Loeki maar terug op de buis. Die moest weg omdat hij te duur was.
Misschien dat er dan tenminste nog kinderen naar de STER kijken.

Asjemenou?