De grootste kwelling voor de wereld op de dag van vandaag.

Allereerst met stip op 1 het omhooggevallen pedofiele KGB agentje, Poetin, verworden tot alleenheersende angstige nazi bunkertsaar die het beeld uit de verre geschiedenis ten tijde van Catharina de Grote, een Russische hoer van Duitse makelij, tot en met Stalin aanbid en deze uiteengevallen utopie in ere denkt te kunnen herstellen ten koste van zijn eigen volk dat te dom en te laf blijkt zich tegen deze onheilsprofeet te verzetten.

Door zijn onstilbare honger naar expansie van het “Russische Imperium”  in 2014 viel hij Oekraïne binnen en annexeerde de Krim en de Donbas en in 2022 viel hij op grootschalig Oekraïne binnen met tot doel binnen een aantal dagen de regering in Kyiv omver te werpen en te vervangen om op die manier geheel Oekraïne onder controle te krijgen.
Europa deed immers toch niks.

Iets ging er mis voor hem met als gevolg meer dan duizend dode Russen per dag en dat nu al voor meer dan twee jaar.
Menselijke empathie is hem totaal vreemd en aangezien hij alle nieuws moet krijgen van een aantal bange Kremlin vazallen lijkt het erop of hij totaal niet op de hoogte is van wat hij heeft aangevangen en wat het voor desastreuze gevolgen gaat hebben voor zijn langgekoesterde droom.
Een duidelijke strategische miscalculatie.

Sergej Sjoigu, een onbenullige bouwondernemer die nooit in het leger is geweest en omwille van vriendjespolitiek tot generaal werd benoemd.
Dat kan vermoedelijk alleen in het land van de Orks.

Deze sadistische debiel waant zichzelf een strategisch genie maar tot op heden heeft het incompetente Orks legioen weinig strategische overwinningen laten zien op wat kapotgeschoten dorpen en landerijen na.
Als dat het doel is van de tol aan doden die met rasse schreden de 500.000 nadert zeg ik: Chapeau!

Sergej Viktorovitsj Lavrov, de buitenlandse spreekbuis van de genocide koning van Moskou.
Meer een soort olifant in een porseleinkast die allerlei vreemde verzinsels en verdraaiingen opkookt om het Westen in een kwaad daglicht te zetten.
Het mooiste is dat hij lijkt te denken dat hij op zijn woord geloofd wordt.
Kortom, een gevaarlijk belachelijk individu.

Dmitri Sergejevitsj Peskov, een verwijfd gevalletje dat net als Lavrov er een missie van gemaakt heeft de leugens en onzin van het Kremlin te ventileren en heeft geen flauw benul van de stompzinnigheid die hij uitkraamt.
Hoe maak ik mijzelf belachelijk? Vraag het Peskov.

Dmitri Medvedev, ooit een belangrijk man. President in 2008 van de restanten van het Russische rijk.
Welleswaar een schaduwpresident die weinig tot niets voorstelde en aan de macht kwam door verkiezingsfraude, maar toch.
Nu vervallen tot een alcoholistische clown die bij schering en inslag de wereld bedreigd met vergelding middels kernwapens.

Een zielig afkooksel van wat hij misschien ooit was die zich graag met luid gehuil wil laten gelden als sterke man om zijn angst voor een gevallen Russian Empire te verbloemen. Angst maakt vleugels tot op de bodem van het glas.

Patriarch Kirill de Paus van Moskou. Een geloofswaanzinnige idioot die een Heilige Oorlog tegen het Westen denkt te voeren.
Deze Raspoetin is een duivelaanbidder die niets heeft geleerd van de geschiedenis, zie bijvoorbeeld de kruistochten en de vele oorlogen die gevoerd zijn uit naam van het geloof.
Het loopt eigenlijk nooit echt goed af.
Afvoeren, opsluiten en snel vergeten deze Kirill of te wel Vladimir Michailovitsj Goendjajev!

Metropoliet Arsenii, Raspoetin nummer 2.
Een verrader die heimelijk controleposten en posities van de Oekraïense strijdkrachten lekte aan de Russen.
Dit geloofswaanzinnige misbaksel is inmiddels opgepakt door de SSU en riskeert 8 jaar achter de spijlen.
Mooie opruiming.

Donald Trump, wie kent hem niet. Onbehouwen baviaan, oplichter, crimineel, racist, vrouwenhater, take your pick.
Deze MAGA  idioot is er voor een groot deel voor verantwoordelijk dat Oekraïne zware achterstand heeft opgelopen en er onnodig veel doden te betreuren zijn doordat een half jaar lang de hulp aan Oekraïne door de VS vertraagd werd.
Hiermee heeft de MAGA club onder Trumps leiding mede ook heel Europa in gevaar gebracht.

Door deze vertraging en het uitgeput raken van wapens en munitie heeft het Oekraïense leger diverse delen moeten opgeven die eerder heroverd waren op de Orks en tevens heeft deze vertraging ertoe geleidt dat er een zeer gespannen front is ontstaan.
De hele kommotie werd breed uitgemeten in de media, iets wat de salonstrateeg in Moskou natuurlijk niet ontgaan is.

Nu eindelijk dhr. Mike Johnson de kogel door de kerk heeft gestuurd en de hulp weer op gang gaat komen met leveranties die er enige tijd over gaan doen heeft Poetin het momentum genomen en probeert zoveel mogelijk schade te veroorzaken en land te veroveren voordat de munitie en luchtafweer op de plaats van bestemming arriveert.

De slechte positie aan het front voor Oekraïne is puur te wijten aan de verraderlijke MAGA club in de VS.
Dat die Amerikanen een dergelijke onderontwikkelde onnozelaar de kans geven president te worden noopt mij te stellen dat we beter af zullen zijn zonder de VS.
Opvallend te noemen is de draai die Trump afgelopen week maakte waarin hij zijn eerdere standpunt ten aanzien van Oekraïne wederom wijzigde.
Trump is minstens zo onbetrouwbaar als Poetin en zou aan een polygraaf gehangen moeten worden om nog enigszins een gedeeltelijke waarheid van zijn bedoelingen boven tafel te krijgen.

Voorlopig is de primaat even bezig met een aantal rechtszaken die hem niet echt lekker zitten en wordt dus zijn campagne  enigszins verprutst, grab’m by the p*ssy krijgt hopelijk lik op stuk en is er nog hoop op een president met gezond verstand.

Marjorie Taylor Greene, een compleet geschifte del en het schoothondje van Trump en een minstens zo onnozel wicht.
De trol heeft ineens in navolging van Trump een sociaal gezicht opgezet ten opzichte van hulp aan Oekraïne.
Greene maakte zich zelfs belachelijk om met een petje te komen waarop MUGA te lezen stond. Make Ukraine Great Again.
Dit lijkt mij puur propaganda en te doen om nog enigszins iets te redden van de in mineur geraakte op handen zijnde Amerikaanse verkiezingen.

Als Greene over het algemeen haar mond open doet komt er nagenoeg alleen een woordendiarree aan racisme en onvoorstelbaar onzinnige kletspraat uit.
Het gevaar is echter dat een groot deel van de zuidelijke rednecks bij zowel Trump als Greene aan de lippen hangen en alle QAnon complottheorieën  die ze opkoken voor zoete koek slikken.
Het feit dat zij en Trump ineens 180 graden draaien is op z’n minst verdacht.

Elon Musk, bedenker van de rijdende magnetrons ven Tesla en het Starlink debacle.
Compleet geflipt en meent zich, waarschijnlijk door zijn vele geld, overal in te mengen en mee te bemoeien.
Als je veel geld hebt mag je blijkbaar een grote mond hebben en je op het wereldtoneel manifesteren als een zelfbenoemde strateeg.
Kennelijk vind hij zichzelf nogal briljant.

Musk komt met de meest idiote en irritante ideeën over hoe Oekraïne de oorlog zou moeten beëindigen door land op te geven.
Musk lijkt mij een kontenlikker van Poetin en naar mijn idee is hij bezig nogal wat vijanden te kweken.
Wie weet vertrekt hij net als Steven Segal , de afgebrande Aikido filmheld van weleer, ook naar Rusland.

Benjamin Netanyahu, de genocidepleger van Israël.
Onder het mom van zelfverdediging en het uitroeien van Hamas pleegt het leger van Israël een Holocaust onder leiding van dit monster.

Wat er zich afspeelt in Gaza heeft niets meer te maken met zelfverdediging maar met pure volkerenmoord!
Wat Hamas deed op 7 oktober 2023 valt niet goed te praten maar naar mijn idee de ontploffing van een bom die al 75 broeide.
Wat Israël de Palestijnen al die jaren heeft aangedaan valt net zo min goed te praten.
Het is steeds opnieuw Netanyahu die de lont in het kruitvat steekt.

In mijn optiek is Netanyahu er altijd al op uit geweest de Palestijnen te verdrijven en gevangen te houden op hun eigen grond die steeds verder door kolonisten wordt ingepikt.
Precies als wat de Amerikanen met de indianen hebben gedaan!
Waarschijnlijk een punt van herkenning en vandaar de steun door de VS.
De VS steunt hier genocide!

Netanyahu is geen onderdeel van het probleem, hij is het probleem en de bron van alle kwaad in de verhoudingen tussen Israël en de Palestijnse Staat.
Het zou het beste zijn Netanyahu te verwijderen en een regering met gezond verstand te installeren samen met een twee staten systeem.

Zolang Netanyahu en zijn genocide club de scepter blijven zwaaien zal er nooit een oplossing mogelijk zijn en zal het geweld steeds opnieuw de kop opsteken.
Netanyahu doet exact hetzelfde tegen de Palestijnen als Poetin tegen Oekraïne.
In die zin kan ik geen onderscheid maken tussen Netanyahu en Poetin,
twee Hitler klonen pur sang!

 

Het wordt tijd dat Europa ècht wakker wordt en de mantel van naïviteit voor eens en altijd afwerpt.
Enkele landen waaronder de Baltische Staten, Scandinavië en Frankrijk hebben het licht gezien en dat resulteerde ook in die landen tot een opvoering van de wapenproductie maar de rest van Europa hinkt hopeloos achterop.
En Poetin weet dat!

De media staan bol van de initiatieven en met luid tromgeroffel aangeboden hulppakketten wat natuurlijk heel nobel is maar het lijkt nog steeds op toekomstmuziek.
Hoe kan het zijn dat de EU over meer dan 100 Patriot systemen beschikt en dat alleen Duitsland 1 systeem naar Oekraïne stuurt? Spanje stuurt enkel de munitie voor Patriot.
Moeten Oekraïners die aangevallen worden en waarbij Odessa tot pap wordt geschoten deze raketten naar de naderende Ork projectielen gooien?

De NAVO bondgenoten die over Patriot beschikken hebben deze totaal niet nodig op dit moment tenzij ze de Russen in Oekraïne laten winnen!
Tot die tijd kan Oekraïne zichzelf redden, Poetin op afstand houden, haar steden en Europa beschermen.
In de tussentijd kunnen landen nieuwe Patriot’s aanschaffen indien gewenst.

Punt is: als Oekraïne met extra Patriot’s haar eigen steden tegen de overweldigende aanvallen kan beschermen en door munitie en wapenleveringen incluis de beschikking over F16’s de kans reëel is dat Rusland het spel verliest en dat de NAVO geen aanspraak hoeft te maken op luchtverdediging.
Maar als we te zuinig zijn kan het zijn dat we door onze eigen schuld als NAVO in dit conflict gezogen worden doordat we verzuimd hebben te leveren wat nodig was.
Dat zijn de enige keuzes.

Hoe kan het zo zijn dat wanneer je projectielen, als in het Tsjechische plan, aankoopt het maanden duurt eer deze op de plaats van bestemming aankomen?
Worden deze misschien stuksgewijs per postduif verzonden?
Per schip?  Drone? Welke idioot doet dat sinds er transportvliegtuigen bestaan?
Zoals gezegd, te laat, te weinig, en te traag.
Het beloofde had er gisteren al zullen zijn.

Dit staat synoniem voor de democratische aanpak, eindeloos palaveren en dan mondjesmaat leveren.
Beloven en beloven maar de resultaten zijn ronduit triest.
En pas vooral op dat Oekraïne Poetin geen zeer doet want owee stel dat Poetin met kernwapens komt.
Poetin kijkt wel beter uit omdat hij weet wat de gevolgen zullen zijn.
Maar Europa laat zich gijzelen door de retoriek van deze malloot.

De VS hebben de impasse waarin Oekraïne nu verkeert geschapen.
Voor de VS lijkt het steunen van een massamoordenaar in Israël belangrijker en ook in de media als CNN zie je enkel reportages en verslaggeving over hoe zielig Israël wel niet is en hoe het Amerikaanse rechtssysteem een circus maakt van Donald Trump.

Mijn vraag is, is de VS wel echt een democratie?
Vrouwenrechten in verband met abortus worden continu geschonden door vrouwen het recht over hun eigen lichaam te ontzeggen.
Hoe kan een overheid zich hiermee bemoeien?
Politie geweld en racisme en discriminatie vooral tegen mensen met een andere kleur is extreem
Vrijheid van meningsuiting en recht op protest wordt hardhandig de kop in gedrukt.

Bij protesten tegen de oorlog in Gaza op universiteiten door heel de VS worden studenten die aan de zijde van Israël staan en over het algemeen starten met het gebruiken van geweld tegen de oppositie de hand boven het hoofd gehouden terwijl vreedzame studenten die protesteren voor de Palestijnen en tegen de door Israël gevoerde genocideoorlog extreem hardhandig worden gearresteerd.
Dit is een dubbele discriminerende standaard en staat in mijn optiek vaak model over hoe de VS in elkaar zit.
Zowel de VS als Israël zijn in mijn ogen totaal geen democratieën.
Zolang de VS Israël met wapens blijft steunen blijft dit conflict in leven en kan de VS onderdeel van genocide te zijn worden aangewreven.

Oekraïne is nauwelijks nog een item en wordt terloops even kort vermeld.
De VS moet echter wel in het achterhoofd houden dat mocht Oekraïne verliezen Poetin verder gaat met de Baltische Staten en Polen en dus liggen er aanvallen op NAVO gebied in het verschiet wat artikel 5 in gang zet.
Dat houdt in, American boots on the ground!

Olaf Scholz de weekhartige Duitse Bondskanselier die nog steeds ondanks alles wat Poetin het Oekraïense volk aandoet stelselmatig de levering van Taurus aan Oekraïne blijft weigeren moet zich kapot schamen.
Dit ondanks het VK, Frankrijk en zelfs de VS langeafstandsraketten leveren als SCALP-EG-Storm Shadow en ATACMS

Oké, Duitsland doneert veel materieel dat is een feit.
Echter, waar Oekraïne het meest behoefte aan heeft komt maar mondjesmaat los en de urgentie en realiteitszin lijkt te zijn omgeven door mist.
De Westerse leiders zouden zo graag één Europa vormen maar in mijn optiek is dit voornemen al bij voorbaat een sof.

Er wordt teveel gekletst, getwijfeld en aan de media gelekt.
Dit alles speelt Poetin op een pijnlijke manier in de kaart en hij baseert zijn strategie op het nieuws uit het westen dat hem bereikt.
Dat is een heel logisch gevolg.
Wat we nu in Oekraïne zien gebeuren is het resultaat van Westers handelen door zowel de VS, Europa en de media.
Het is beter te handelen, de tegenpartij in een wolk van onzekerheid te houden en spionage tegen te gaan.

Het is bekend dat de Russische ambassades in de EU spionagenetwerken herbergen en daarmee de ogen en oren van Poetin zijn.
Dit begint maar langzaam door te dringen en ondertussen wordt er maar weinig ondernomen waardoor Poetin uitstekend op de hoogte wordt gehouden over hoe de vlaggen erbij hangen.
Het beste zou zijn alle Russische ambassades in de EU te sluiten en alle potentieel op de hand van Poetin zijnde Russen uit te zetten en alle  gevestigde vazallen op bijvoorbeeld de Zuidas te verbannen.
Kortweg: alle informatie die strategisch belangrijk kan zijn voor Poetin wegnemen.
Het licht moet uit!

Je kunt erop blijven hameren dat we hier in een democratie met vrijheid van meningsuiting leven maar dit kan je ook de nek omdraaien door naïviteit.
Je moet je afvragen of we op dit moment werkelijk onze democratie beschermen of alleen elkaar de loef proberen af  te steken door te projecteren hoe goed we wel bezig zijn met het leveren van materieel.
Een grote mond levert echter geen overwinningen op het slagveld op.

Ondertussen produceren de Russen in een ijltempo wapentuig vele malen groter dan de behoefte.
Europa lijkt nog steeds niet doordrongen van de noodzaak hetzelfde na te streven en blijft hopeloos achter.
Door dit soort berichten in de media weet Poetin prima wat hij van Europa kan verwachten en zijn strategie daarop aanpassen.

Boris Pistorius de Duitse minister van defensie blijft hameren op het feit dat Europa zich moet voorbereiden op oorlog met de Russen.
Daarom valt voor mij de consequente weigering voor de levering van Taurus door Scholz niet te rijmen.
Zowel de VS als het VK en Frankrijk leveren langeafstandsraketten en dit terwijl Poetin openlijk heeft gezegd in oorlog te zijn met de NAVO. Waarom dan die stelselmatige weigering?

Als dat dan zo is waarom dan de onbezonnen afwachtende houding?
Als Russische bommenwerpers in Europees luchtruim verschijnen, waarschijnlijk als provocatie om de Europese reactie te testen, waarom dan braafjes begeleiden en niet elimineren?
De geluiden dat Poetin de NAVO zal aanvallen worden steeds hardnekkiger en geheime diensten van Polen en Duitsland melden dit gegeven.

Europa lijkt nog steeds in een staat van ontkenning en is vooral bezig met onbenulligheden op kleinburgerlijke schaal, maar als we daadwerkelijk onder beleg van de Orks komen te liggen spelen we duidelijk een tweede viool.
We kunnen natuurlijk gewoon gaan zitten duimendraaien en wachten tot in november Trump aan de macht komt en we er alleen voor staan, of, we schalen enorm op en volgen de objectieve blik van onder andere Macron en de Baltische staten die Europa aanhoudend proberen te wekken.

Het wordt tijd dat we inzien dat de tijden zijn verandert en ons oude gezapige leventje eindig zal zijn tenzij we over voldoende afschrikking beschikken en doortastende actie ondernemen daar waar nodig om potentiele aanvallen meteen adequaat te pareren.
De weke afwachtende houding van de NAVO moet veranderen in harde reactie, dat is het enige dat Poetin begrijpt.

Waarom dan steeds de beperkende maatregelen tegen Oekraïne om als halsband te dienen en te voorkomen dat Oekraïne Rusland aanvalt?
Strategisch gezien zou het de normaalste zaak zijn dat wanneer je aangevallen wordt, je terugslaat en het conflict richting de vijand verplaatst.
In het geval van Oekraïne hebben de NAVO en de VS ervoor gezorgd dat Oekraïne systematisch in de verdediging wordt gedwongen.
Gelukkig komt hierin een kentering en, hoe belachelijk ook, krijgt Oekraïne TOESTEMMING om Russisch grondgebied aan te vallen met Europese wapens, iets wat van begin af aan het geval had moeten zijn.
De complete aanpak van zowel de NAVO als de VS op gebied van zowel hulp aan Oekraïne als ten aanzien van sancties tegen Poetin en zijn vazallen is strategisch gezien een fiasco.
Dit alles uit angst voor escalatie en de vraag is hoelang we ons nog laten gijzelen en chanteren door de Orks.

Je kunt je nobel blijven opstellen zoals Oekraïne doet en uit noodzaak alleen olieraffinaderijen en vliegvelden aanvallen op Russisch grondgebied daarbij burgerslachtoffers vermijdend.
Rusland daarentegen richt zich specifiek juist op burgerdoden in wooncomplexen in dorpen en steden, ziekenhuizen, scholen en kerken.
Ik heb eerder gezegd dat Poetin onvoldoende signaal krijgt op het thuisfront en het conflict kan blijven verdoezelen zonder veel eigen schade, dit verlengt het conflict nodeloos.

In mijn ogen sla je meteen hard terug bij aanvang van een conflict en het toekeren van de andere wang werkte misschien in de bijbel maar meteen hard terugslaan op het terrein van de vijand had een veel duidelijkere signaal afgegeven en tot nadenken van Poetin gestemd en daarmee een andere situatie geschapen.
Poetin herkent alleen de boodschap van geweld en zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dat zien we nu.
Keihard terugslaan en het negeren van Russische bluf zou de boodschap zijn.

Omdat China als bondgenoot van Poetin fungeert zou dat moeten resulteren in een Europees verbod op import uit en export naar China.
China heeft lang volgehouden geen oorlogsmaterieel te leveren aan Poetin maar dit is aan meerdere kanten weerlegd.
China levert golfkarretjes, naast wat we niet weten, die gebruikt worden tijdens aanvallen aan het front, tevens levert China geavanceerde apparatuur die de oorlogsindustrie van de Russen op gang houden, daarmee heeft China duidelijk de kant van Poetin gekozen.

Zolang Poetin vazallen als China, Iran en Nood-Korea heeft en bedrijven zowel Amerikaanse als Westerse en dus ook Nederlandse bedrijven en banken als ING de oorlogsindustrie van de Russen blijven sponsoren zal dit conflict aanhouden.
In oorlogsapparatuur die door de Russen wordt vervaardigd wordt dagelijks Europese en Amerikaanse hardware gevonden.
Ook chips uit Nederland komen voor.
Het is goed te weten dat de Nederlanders die betrokken waren bij de illegale bouw van de Krimbrug straffen hebben opgelopen al zijn die mijns inziens veel te laag
Door de Russen wordt consumentenapparatuur als bijvoorbeeld wasmachines en tv’s uit Europa gesloopt om de daarin verwerkte chips te gebruiken voor het vervaardigen van drones en raketten.
Noodzaak maakt inventief.

 

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum

Slava Ukraini