Coöperatie Laatste Wil vs. het OM

Zit ik naar een uitzending van Pauw te kijken en zit daar een mevrouw van Coöperatie Laatste Wil. Deze Coöperatie Laatste Wil zet zich in voor ouderen en mensen die het verblijf op deze planeet wel genoeg vinden.
Deze Coöperatie Laatste Wil was via Australië op de hoogte van het voor handen zijn van een conserveringsmiddel, dat vrij te koop blijkt en dat voor een oplossing kan zorgen wanneer een bepaalde persoon er genoeg van heeft zich langer te laten mangelen in dit land of gewoon van zichzelf vindt dat het ondraaglijk lijden dat hij/zij ondervindt een humaan einde moet vinden.

Coöperatie Laatste Wil telt op dit moment zo´n zevenentwintigduizend leden waaronder zelfs een aantal Belgen. Een gedeelte van de leden heeft zich reeds ingeschreven om het middel collectief in te kopen. Dit was de gang van zaken omdat het middel slechts verkrijgbaar bleek wanneer groot ingekocht. Echter, per persoon is maar twee gram nodig om vredig te kunnen hemelen en de verdere ellende aan de overgeblevenen te laten.
Feit is dat de Coöperatie Laatste Wil zelf niet over het middel beschikt, maar alleen informatie gaf over hoe het te verkrijgen. Veel mensen zijn echter zelf op zoek gegaan via internet en belandden daarbij in China; dit is natuurlijk een enorm risico. Dit is vaak NIET het bewuste middel van Coöperatie Laatste Wil en de vraag die dan onmiddellijk opdoemt is: hoe vredig is het einde dan!

Inmiddels is onder druk van het Openbaar Ministerie de Coöperatie Laatste Wil gestopt met de campagne van informatie delen. De tijden van het springen van daken of bruggen, het springen voor een trein – met daarmee de voor het leven getraumatiseerde machinisten – gaat dus gewoon weer vrolijk verder.
Coöperatie Laatste Wil en hun leden werden door het OM bestempeld als zijnde een criminele organisatie! Het door wetenschappers knoeien met menselijke eitjes is dan wél legaal?
Je kunt de vraag stellen wie hier de criminele organisatie werkelijk is. Het OM dat grossiert in fuckups, verkeerde personen laat vervolgen of procedurefouten maakt waardoor zware criminelen, moordenaars, radicale imams en serieverkrachters gewoon blijven rondlopen, of een organisatie als Coöperatie Laatste Wil die mensen een menswaardige oplossing wil bieden naar een waardig door hen zelf beslist einde toe.

Wat ik mij feitelijk afvraag is, wie denkt het OM nu werkelijk dat zij zijn? GOD? Laat me niet lachen! Ik ben toch zeker hun eigendom niet!
Als ik er op enig moment een eind aan zou willen breien, ga ik dat niet eerst vragen aan het OM.
Gezien het recht op zelfbeschikking en het feit dat niemand, tenminste er is mij niemand bekend, er om gevraagd heeft op deze planeet neergesmeten te worden, lijkt het mij dat je zelf het recht hebt op de beslissing er weer vanaf te stappen.

Mocht mijn tijd voor mijn idee gekomen zijn, dan kies ik zo´n mooie trein uit en zorg ik dat het een rotzooitje wordt. Een hoog flatgebouw lijkt me ook goed, kun je nog even zwaaien naar de mensen die net aan het ontbijt zitten als je voor hun raam langs komt.
Tenzij er een doelmatig poedertje voorhanden is, daar heeft eigenlijk niemand last van.

In de uitzending van Pauw zat ook Ali B.

Deze gebrilde Marokkaan die zich rapper en komediant noemt begon op een schijnheilige manier de moraalridder uit te hangen alsof mensen die vinden dat hun leven voltooid is deze beslissing impulsief nemen en niet eerst uitvoerig overwogen zouden hebben. Bij jongeren is het vaak om andere redenen dan bij ouderen. Jongeren zijn misschien hun hele leven lang gekoeieneerd door types als Ali B.

Deze Ali B. heeft voor zichzelf blijkbaar het idee dat hij het licht uitvond, helaas was dit toch echt Thomas Edison, maar het lijkt mij voor hem beter dat hij zich bezig houdt met zaken waarvan hij verstand heeft, zouden die er al zijn.
Ali B. bleef maar zaniken over of mensen wel voldoende werden gescreend en of de beslissing van een op handen zijnd levenseinde niet nog door van allerlei commissies gejaagd kon worden om de persoon in kwestie alsnog tot andere gedachten te brengen.
Ook vroeg dhr. B. zich af of het makkelijk was iemand met het middel te vermoorden. Vreemde gedachtekronkel, het kan natuurlijk, maar daar was voldoende over nagedacht en actie op ondernomen. Daarvoor gebruik je gewoon blauwzuur, minstens zo doeltreffend.

Gezien Ali B. de Terror Priest Fawaz Jneid, een idioot waar dit zelfde OM iets aan weigert te doen, behoorlijk uit de wind probeerde te houden toen deze aan kritiek onderhevig was ten tijde van het item over de bedreigingen die hij uitte aan het adres van Aboutaleb en zijn optreden in Nieuwsuur, heb ik nu toch zo mijn gedachten over Ali B.
In het openbaar misschien een grapjas maar onderhuids ….?